Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zeynepx
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
|
Konu: uyku!!! Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 01:07 |
Merhabalar Kadir Bey;
-21 mayıs 2008 doğumlu. Bugüne kadar bebekliği de dahil hiçbir şekilde uyku problemi yaşamadık. 7.ayında odasını ayırdım. Akşam 20.30 da yatar aralarda emmeye uyanır tekrar uykuya dalardı. Üstelik yatağına yatırıp odadan çıkardım kendi uyurdu. Ama yaklaşık 2 aydır kesinlikle bensiz uyumuyor. Baştan beraber yatıp bana sıkı sıkı sarılırdı. Ama zorla ağlaya beşiğine tekrar alıştırdım, ama illaki odasında olmam gerekiyor. Çıktığımızı fark ettiğinde ya da uyanıp beni görmediğinde bağırarak ağlamaya başlıyor. Üstelik sık da uyanıyor (2 saate bir). Normal de de bana çok düşkün bir çocuk; bensiz babasıyla bile durmaz. Ağlatarak yalnız uyutmayı denedim, olmuyor. Ben kıyamayıp şımarmasına göz yummam. Ama ağlatmak işe yaramadı. Gündüzleri çok hareketli değil, olması gereken kadar hareketli. Ama anne baba olarak çok geziyoruz ondan geceleri rüya görüyor desem çıkmadığımız günlerde aynı. Gündüz uykuda da aynısını yapıyor. Ben yanındaysam uyuyor değilsem asla. Uyumama değil ama yalnız kalmamak işi.
-Emzik hastasıyız. Sürekli ağzında onsuz uyku asla. Uyandığında onu almadan uykuya geçmez.
-15 eylül ölçümlerde boy 76,5cm. kilo 9600gr. 13 aylık olana kadar kilosu hep önde boyu ise hep sınır sınır altı gibi gitmişti. Süt içmeye başladı. 500 ml tamamlıyorum et de hiç problem yok çok güzel yer. Ama boyu neden böyle ben ve ailem uzun (177) eşim ve ailesi kısa (168) bana hiç çekmez mi ·?
Sorunlarımızla yakından ilgilendiğiniz bizden bıkmadığınız için sonsuz teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118136
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 09:51 |
Cinsiyetini belirtmemişsiniz. Eğer kız ise, boyu ortalamaya uygun Erkek ise, 1cm. kısa. Çok önemli değil... Siz süt ağırlıklı besleyin, olacağının en iyisini olur. Genetik sınırlarının ötesine geçiremezsiniz. Bol süt, bol güneş... Gerisine müdahale zaten zor...Gece uykularına gelince, eninde sonunda "papaz" olacak ve bağrış-çığrış bu işi halledeceksiniz... Gittiği kadar gitsin.... Hele birde arkadan "kardeş" gelirse, görür o hanyayı konyayı ....
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
Puanlar: 336
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 09:58 |
Daha önce de yku konusunda sizden yardım istemiştim Doktor Bey;
Bağırış çağırış derken ağlamasını mı kasdediyorsunuz.Ben hiç ağlatma taraftarı değilim ama bazen acaba hata mı yapıyorum diyorum.Bu konuda biraz açıklama yapabilir misiniz?
|
http://imageshack.us/
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 10:12 |
Evet ağlaması.. Bu işi kaç yaşına kadar götürebileceğinizi sanıyorsunuz? 4yaş,5 yaş?* Madem kıyamıyorsunuz, götürebildiğiniz kadar götürün.. Babayı devreye soksan, olurmu?? Dediğim gibi kardeş gelirse travma iki misli olacak..
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eki 2009 Saat 11:30 |
Babasının işine geliyor bu durum  Bak ben de durmuyor sen al diyor.Ben de kahredip alıyorum tabi.2 dakka sabretmiyor adam.Pencereden atayım ben bunu diyor.Ne yapacağımı şaşırdım Doktor Bey.Daha ayrıntılı bilgi alabileceğim bir yer var mı acaba?
|
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 09:45 |
Merhaba Doktor Bey;
Bugün kararlılığımın vermiş olduğu bir mutluluk var sanki bende,tabi sizin desteğinizle.Gece oğlum her ağladığında meme vermedim.Kucağımda salladım,kucakladım ,öptüm,su verdim.Ona dedim ki en azından 2 saatte bir meme(tabi anlamammıştır ama  ,olsun.)Baya ağladı ama,öylece yatağına bırakmadım.kucağımda belli bir süre sonunda yorgun düşsem de uyudu.yatağına yatırdım.İnşallah devam ettirebilirim.Biraz yufka yürekliyim de.(Bütün anneler böyle tabi).
Alışana kadar böyle devam etmemin oğlumun psikolojisi açısından bir zararı olur mu?Nolur kızmayın bu soruma artık toplumumuz bir garip,psikologlar önce çocukluk çağınıza bir inelim derler ya hep filmlerde(beni etkiliyor tabi)Çocuğum mükemmel olsun isterim ama ,benim için önemli olan onun sağlıklı ve mutlu olması.Ayakkabı boyacısı olsun ama mutlu olsun. 
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Eki 2009 Saat 20:05 |
İlk sefer dediğim gibi, siz halledeceksiniz... Kimse sizi kurtaramaz. Merak etmeyin, çocuklar genellikle 4 yaş öncesini pek hatırlayamıyorlar.
|
 |
zeynepx
Üye
Puanlar: 67
|
Gönderim Zamanı: 17 Eki 2009 Saat 13:56 |
Hocam cinsiyet kız. Normal boyda olmasına çok sevindim. Bir de hocam bilmiyorum komik belki bu soru ama kızım kel doğdu. Şu an da saçları yeni çıkmaya başladı. Etrafımdan ve de özellikle benimle ya da babasıyla birlikte kuaföre gittiğinde saçları çok cansız az bunu sıfıra vuralım çok gür çıkacak diyorlar. Ben de şiddetle karşı çıkıyorum. Daha saçlarının yeni yeni uzadığını meydana yeni çıktığını çıkmamış gibi görünen yerlerinde uzayacağını normale döneceğini söylüyorum. Çocukları kel yaptıranlara da çok kızıyorum koyun gibi kırpıyorlar çocukları. Saç işinin de genetik olduğunu düşünüyorum. Eşim de akşam tekrarladı saçları için ne yapalım diye ben de sizin fikrinizi almak istedim, sizin ne diyeceğiniz çok önemli. Siz ne diyorsunuz kel yapsam çocuğumu çıkan saçlar gür ve güçlü mü olacak? Sonsuz teşekkürler......
|
 |