Doktor bey,
Oglum 25 haftalik, 68 cm 8.450 gr. Simdiye kadar sadece anne sutuyle beslenen bir bebek ancak ise baslamadan once biberonla anne sutu vermeyi denedik ve basarili olduk. 1 aydir tam zamanli olarak ise basladim ve 1 aydir yemek konusunda problem yasiyoruz. sabah 730 da emzirip ciktiktan sonra aksam 5 e kadar sadece 100-120 ml anne sutuyle duruyor, ne formul mama ne muhallebiyi kabul ediyor. bazen anne sutu fazla olmasina ragmen daha fazla icmiyor biberondan.
Diger yandan dogdugundan beri bir uyku duzeni olusturamadik. Her gece ayni rutinle yatirmamiza karsin (banyo, emzirme, muzik) hem uyutmak cok zaman aliyor hem de gece cok kereler kalkiyor. Gunduz uykulari ise en fazla 30-40 dakika suruyor, tekrar tekrar yanina gidip uyutmamiz gerekiyor. Tum bunlar bebegin kendi kendine uyuyamamasiyle ilgili oldugunu okuyorum, Hollanda da kendi kendine uyumaya alismasi icin sadece bebegi aglayarak odasinda uyuyana kadar birakmak tavsiye ediliyor.
son bir haftadir ise geceleri cok siddetli aglayarak uyaniyor ve emzirmedigim zaman sakinlesmiyor. Bu durumda benim her 2 saatte bir emzirmem gerekiyor.
Kalbim bebegimin aglamasina dayanmiyor ama gece defalarca kalkmak beni yorgun ve zayif dusurdu, artik sutum de eski veriminde degil gun icinde sagmaya devam etmeme ragmen.
Uyku ve yemek suzeni konusunda yardiminiz olursa cok minnettar olacagim.