Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ustalardan pişirme teknikleri  Yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuUstalardan pişirme teknikleri Yardım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
Mesajın Direkt Linki Konu: Ustalardan pişirme teknikleri Yardım
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 21:56

Merhaba arkadaşlar...

Topiği nereye açacağımı bilemedim,ve buraya açtım...

Ben evlendikten sonra yemek yapmaya başlayanlardanımLOLLOLLOLve sizlerden pişirme teknikleri hakkında bilgi almak istiyorum...Tongue

Mesela;düdüklü tencerede tavuk haşlayamıyorum,yada et pişiremiyorum.Çünkü kapağı kapalı olsa bile taşıyor.Nasıl pişireceğim ben düdüklüdeShocked

Bilenler bilmeyenleri eğitsin lütfen yaTongue

Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 22:55
mrb. canımClown
valla forumumuzun ustaları reyyan ve emine ablaThumbs%20Uponlar geThumbs%20Uplince sana yardımcı olucaklardır

gerçi bende mutfakta iyi sayılırım..her ne kadar burda kendimi gösteremesemde iyi olduğum sylenirEmbarrassed

canım bende düdüklüyü çok kullanırım tavuk hariç herşeyi içinde pişiririm ama böle bi sorunla karşılaşmadım ..zaten düdüklünün belli bi çizgisi var onun üzerine çıkarsan belki taşımıştır bendede bi iki defa öle oldu ..ama sınırı aşmassan problem olmaz herhalde..
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 23:03
Orjinalini yazan: hiloş hiloş Yazdı:

mrb. canımClown
valla forumumuzun ustaları reyyan ve emine ablaThumbs%20Uponlar geThumbs%20Uplince sana yardımcı olucaklardır

gerçi bende mutfakta iyi sayılırım..her ne kadar burda kendimi gösteremesemde iyi olduğum sylenirEmbarrassed

canım bende düdüklüyü çok kullanırım tavuk hariç herşeyi içinde pişiririm ama böle bi sorunla karşılaşmadım ..zaten düdüklünün belli bi çizgisi var onun üzerine çıkarsan belki taşımıştır bendede bi iki defa öle oldu ..ama sınırı aşmassan problem olmaz herhalde..

Teşekkür ederim canım.Olabilir,ben çizgiye dikkat etmemişimLOLtavuğun üzerini kaplayacak kadar su koydum.Ama öyle olması gerekmiyormu ki?ClownClown
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 23:10
seninkini,n çizgisi yokmu

yani en adilerinde bile olur bilyom yani sen ona bi bak minimum maksimum diye yazıyo benimkinde
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 23:34
Orjinalini yazan: hiloş hiloş Yazdı:

seninkini,n çizgisi yokmu

yani en adilerinde bile olur bilyom yani sen ona bi bak minimum maksimum diye yazıyo benimkinde

Benimki solıngen marka.Msj ını okuduktan sonra tekrar baktım içine birşey göremedimLOL benimkinde yokmu acepDisapprove

ilgine çok teşekkür ediyorum canımApprove
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 16849
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 00:07
Canım bende düdüklüyü çok kullanırım ama sadece yemek yapmak için, şimdiye kadar bir şey haşlamadım ama Hilal'in dediği gibi çizgi vardır onu geçmemen gerekiyor, belki suyunu çok fazla koyuyorsundur Stern%20Smile
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 01:06

estağfirullah hiloşcum,ben çok bildiğimden değil,sadece yaptığım bir kaç tarifi sizlerle paylaştım,hoşuma gittiği için,yinede iltifatın için teşekkür ederim canımWink
   sunacım,tavuk ve ya ne haşlarsan haşla,düdüklü tencerede çok az su kullanmak yeterli,çok su çektirmiyor düdüklü tencereler.zaten tavuğun haşlanacağında ne varki,çok az zamanda haşlanır,o yüzden tavuğu örtecek kadar su koymana gerek yok,eğer suyundan pilav,v.s.yapacaksan,tavuğun yarısına kadar belki biraz daha az koyabilirsin canım,yok sadece tavuk haşlamak için koyuyorsan,bu suyun miktarı dahada az olabilir.ve buhar çıkartıp,dakika tutmaya başladıktan sonrada,kısık ateşte pişirirsen,hem daha lezzetli olur,hem de yanma-dibine tutma gibi talihsiz olaylarla karşılaşmazsın.zaten bir süre sonra dakika tutmana bile gerek kalmaz,merak etme,pişerken kokusundan anlıyor insan zaman geçtikçe.bende düdüklü tencereyi çok sık kullanırım.hem vakit açısından,hem de vitamin kaybını önlemek için.sana kolay gelsin canım.Clown
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 11323
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 01:17
reyyan haklı çok az suyla pişirmen yeterli olacaktır ben aşağı yukarı tüm yemeklerimi düdüklüde yaparım vitamin açısından
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.