Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
miss hugolina
Pırlanta Üye
Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
|
Konu: Ustalardan pişirme teknikleri Yardım Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 21:56 |
Merhaba arkadaşlar...
Topiği nereye açacağımı bilemedim,ve buraya açtım...
Mesela;düdüklü tencerede tavuk haşlayamıyorum,yada et pişiremiyorum.Çünkü kapağı kapalı olsa bile taşıyor.Nasıl pişireceğim ben düdüklüde
Bilenler bilmeyenleri eğitsin lütfen ya
Şimdiden teşekkürler.
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 22:55 |
mrb. canım
valla forumumuzun ustaları reyyan ve emine abla onlar ge lince sana yardımcı olucaklardır
gerçi bende mutfakta iyi sayılırım..her ne kadar burda kendimi gösteremesemde iyi olduğum sylenir
canım bende düdüklüyü çok kullanırım tavuk hariç herşeyi içinde pişiririm ama böle bi sorunla karşılaşmadım ..zaten düdüklünün belli bi çizgisi var onun üzerine çıkarsan belki taşımıştır bendede bi iki defa öle oldu ..ama sınırı aşmassan problem olmaz herhalde..
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
miss hugolina
Pırlanta Üye
Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 23:03 |
hiloş Yazdı:
mrb. canım
valla forumumuzun ustaları reyyan ve emine abla onlar ge lince sana yardımcı olucaklardır
gerçi bende mutfakta iyi sayılırım..her ne kadar burda kendimi gösteremesemde iyi olduğum sylenir
canım bende düdüklüyü çok kullanırım tavuk hariç herşeyi içinde pişiririm ama böle bi sorunla karşılaşmadım ..zaten düdüklünün belli bi çizgisi var onun üzerine çıkarsan belki taşımıştır bendede bi iki defa öle oldu ..ama sınırı aşmassan problem olmaz herhalde.. |
Teşekkür ederim canım.Olabilir,ben çizgiye dikkat etmemişim tavuğun üzerini kaplayacak kadar su koydum.Ama öyle olması gerekmiyormu ki?
|
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 23:10 |
seninkini,n çizgisi yokmu
yani en adilerinde bile olur bilyom yani sen ona bi bak minimum maksimum diye yazıyo benimkinde
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
|
miss hugolina
Pırlanta Üye
Kayıt Tarihi: 20 Eki 2007
Konum: kendi halinde:)
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9455
|
Gönderim Zamanı: 13 Oca 2008 Saat 23:34 |
hiloş Yazdı:
seninkini,n çizgisi yokmu
yani en adilerinde bile olur bilyom yani sen ona bi bak minimum maksimum diye yazıyo benimkinde |
Benimki solıngen marka.Msj ını okuduktan sonra tekrar baktım içine birşey göremedim benimkinde yokmu acep
ilgine çok teşekkür ediyorum canım
|
|
fatoş
Pırlanta Üye
Kayıt Tarihi: 18 Tem 2007
Konum: İSTANBUL
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16849
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 00:07 |
Canım bende düdüklüyü çok kullanırım ama sadece yemek yapmak için, şimdiye kadar bir şey haşlamadım ama Hilal'in dediği gibi çizgi vardır onu geçmemen gerekiyor, belki suyunu çok fazla koyuyorsundur
|
|
|
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 01:06 |
estağfirullah hiloşcum,ben çok bildiğimden değil,sadece yaptığım bir kaç tarifi sizlerle paylaştım,hoşuma gittiği için,yinede iltifatın için teşekkür ederim canım
sunacım,tavuk ve ya ne haşlarsan haşla,düdüklü tencerede çok az su kullanmak yeterli,çok su çektirmiyor düdüklü tencereler.zaten tavuğun haşlanacağında ne varki,çok az zamanda haşlanır,o yüzden tavuğu örtecek kadar su koymana gerek yok,eğer suyundan pilav,v.s.yapacaksan,tavuğun yarısına kadar belki biraz daha az koyabilirsin canım,yok sadece tavuk haşlamak için koyuyorsan,bu suyun miktarı dahada az olabilir.ve buhar çıkartıp,dakika tutmaya başladıktan sonrada,kısık ateşte pişirirsen,hem daha lezzetli olur,hem de yanma-dibine tutma gibi talihsiz olaylarla karşılaşmazsın.zaten bir süre sonra dakika tutmana bile gerek kalmaz,merak etme,pişerken kokusundan anlıyor insan zaman geçtikçe.bende düdüklü tencereyi çok sık kullanırım.hem vakit açısından,hem de vitamin kaybını önlemek için.sana kolay gelsin canım.
|
|
ifakat
Kıdemli Moderatör
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"
Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007
Konum: istanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11323
|
Gönderim Zamanı: 14 Oca 2008 Saat 01:17 |
reyyan haklı çok az suyla pişirmen yeterli olacaktır ben aşağı yukarı tüm yemeklerimi düdüklüde yaparım vitamin açısından
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
|