|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |
kelebeğinrüyası ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kelebeğinrüyası
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Serum fizyolojik ve ıhlamur verdim. Öksğrüğü kesildi şimdilik. Şöyle bir sorunum var. Bal limon vermek istiyorum ama kaşıkla görünce balı yemiyor reçelde yemez . Acaba ıhlamurun içine koyarak versem etkili olurmu. Zorla verilen şeylerde kendini kusturma gibi kötü bir huyu var. Birde petek üzerine koyulan sulara okaliptüs yağı alıp damlatsam coldmix gibi faydası olurmu. Birde hocam parmaklarında böyle deri dökükmeleri oluştu . Grip le alakalı olabilir mi? 10 parmağında da var.
Düzenleyen kelebeğinrüyası - 10 Şub 2015 Saat 16:09 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Limonata tarzinda da olur, Mandalina,Portakalin kendisi veya suyu da olur. Maksat, eksi-tatli bir arada olacak.
Parmaklarinda, deri dokulmeleri var. Sicak su icinde tutun, sonra; kir cikarir gibi ovalayin. Bu dokulen deriler, cok cabuk mantar enfeksiyonu kapar, tedbir olarak, gunde en az: 2x1 ve her yikamadan sonra, Nibulen Krem surun.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2015 Saat 00:07 |
|
![]() |
|
kelebeğinrüyası ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ara 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kelebeğinrüyası
Hocam çok teşekür ederim öncelikle.
Hasta olduğu için eli sürekli gözünde ağzında. İlacın da tan etkilerinden dolayı kullanmayıp sadece deri döküntülerini trmizlemem yeterli olurmu acaba. Birde Bu dökülme neden olabilir.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118148 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Atesli hastaliklar, bilhassa Streptokoklar tedavi edilmediginde,bu bakterinin salgiladigi "dermolysis" yapan enzimleri yuzunden olabiliyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kelebeğinrüyası
Hocam şimdi dediğinizi yaptım ve farlettimki ele doğru sanki iniyor bu dökülme. Üstelik bazı yerler sanki su toplamış gibi ve deri kalınca altı kızarık . bunları temizledikten sonra elim acıyor dedi. Bi yeri tutarken.
Hocam çok uzun zamandır ateş le ilgili bir hastalığı olmadı. Yani özellikle Boğazları ile ilgili hiç sorun yaşamadık. Bebekken Diş çıkarırken olan tahriş dışında. Şu andada baktım boğaz ları biraz kızarık ve kabarcıklar var ama öksürüğü sadece burnu tıkanınca yaşıyor. Serum fizyolojik ve coldmix kullanıyorum. Öksürüğü geçiyor. Yani içten gelen bir öksürük değil grip son evrelerde burun akıntısı oldukça kıvamlı. Birde hocam serum fizyolojik olarak sprey olanlarını kullanmamızda bir sakınca varmı. Hocam şimdi benzeri resim ve hikayesi olan konuları okudum. Kalp romatizması ve nefrit ileride olabilir demişsiniz. Bana birtek bunu dememiş siniz en son bulduğum bir mailde 5 yaşından küçükler için geçerli değil yazmışsınız yanlış anlamadıysam. Yani biz 3 buçuk yaşında olduğumuzdan korkulacak birşey yok o yüzden mi bize kalp romatizması nefrit ile ilgili uyarı geçmediniz. QUOTE=Dr.KadirTugcu]Atesli hastaliklar, bilhassa Streptokoklar tedavi edilmediginde,bu bakterinin salgiladigi "dermolysis" yapan enzimleri yuzunden olabiliyor. [/QUOTE] Ayrıca bu yukarıda bahsettiğiniz ateşli hastalıktan kasıt grip ve grip ile gelen uçuk ise biz her uçuk ve grip sonrası bu tehlikeyi mi atlatıyoruz. Uçuğu tedavi ettik . Hastalık ilk başladığı dönem bu kabarma oldu çok çok azdı diye önemsemedim normal bir dökülme diye düşündüm ama şimdi arttı. benim kafam allak bullak oldunu hocam sanırım korkudan. Beni bir aydınlatın allah aşkına hocam çok korktum okuyunca ![]() Düzenleyen kelebeğinrüyası - 11 Şub 2015 Saat 12:54 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kalp Romatizmasi ve Nefrit hastaliklarinin olusabilmesi icin; ZAMANA IHTIYAC VARDIR.... Bu Streptokok enfeksiyonlarinin sik-sik, kisa araliklarla; 2-3 sene alacak, hicbiri tedavi edilmeyecek, ondan sonar; bir 2-3 sene zarfinda, antikorlar yukselip, kalp veya bobrek zarlarina saldiracak... Bunun icin; 10-12 yaslarda olmasi lazim...
Cok nadiren Tip Literaturunde, bilhassa, Afrika ve Turkiye gibi ulkelerde, annelerin kendi agizlarinda cignedikleri gidalari bebeklere yedirmeleri sonucu bu enfeksiyonlarin goruldugu durumlar vardir... Koyluk yerdekiler; Dede veya Ninelerinize bir sorun; "Guguk nedir?" diye size anlatsinlar.. Sehirliler bilmezler. Guguk kusunun adida zaten bu islemden gelir!! Sizde korkulacak bir sey yok. Sadece benim anlattiklarimi ugulayin ve bu konu ile ilgili yazilarimi okumaya devam edin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2015 Saat 18:23 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kelebeğinrüyası
Hocam çok teşekür ederim. Içime su serptiniz.
Bibulen %1 krem i aldım uygulıycam. Çok çok teşekür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Nibulen olacak!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|