Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tv, bebeklere özel dvd izletme!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtv, bebeklere özel dvd izletme!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Konu: tv, bebeklere özel dvd izletme!
    Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 16:24
merhaba Kadir Bey,  üç farklı sorum olacak;

kızım 4.5 aylık. onun zeka gelişimi için neler yapabiliriz? tv izlemenin ileriki dönemlerde büyük sorunlar yarattığını okudum. peki bebekler için yapılmış dvd ler var. "dah. beb.." vb. bunlar hakkında ne düşünüyosunuz? tamamen ticari mi yoksa denildiği gibi objeler, neden sonuç ilişkileri konusunda gelişebilirler mi?

diğer sorum;

kızım genellikle uyanıkken sırtüstü duruyor. dikkat ettim de bacaklarını hiç ara vermeden ikisini birlikte kaldırıp yere vuruyo. moral durumu farketmiyo herzaman aynı şeyi yapıyo. bunun ona , ayaklarına bir zararı olur mu? halının üstüne şilte yaptırdık onun üzerine koyuyoruz. yumuşak zeminde gününü geçiriyo diyebilirim.

son sorum;

yazdıklarınızı okudum ve ek besine geçme işini erteledim. hele ki şimdi üşüttü biraz. sanırım anne sütüne daha çok ihtiyaç duyuyor. kızım emiyo, biberon emzik kabul etmiyo. ek besini kaşıkla veriyordum. bundan sonra memeden uzaklaştı diyebilirim. bu tavrının sebebi ne olabilir?, hasta olması, diş çıkarması(1 ay önce alttaki tek dişi çıktı), kaşıkla yemeye meyilli olması.

ilginiz ve bu hizmetinizden dolayı size ve bu buluşmayı sağlayan herkese de teşekkürü borç bilirim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119927
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 20:27
TV için biraz erken.. Şimdilik onun en favori oyuncağı sizsiniz. İlgili olmanız yeterlidir. Bizim hoşlanmadığımız, çocuğu TV karşısına oturtup, sabahtan akşama kadar hiç ilgilenmeyen anneler. Bacaklarını o şekilde hareket ettirmesi onun bir nevi fazla enerjiyi atıp, şişmanlıktan kurtulması isteği.. Anne sütü yeterli geliyorsa, ek besin verme mecburiyetiniz yok...2 sene sadece anne sütü verebilen 6 hastam oldu..
Yukarı Dön
*canımkızım* Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2009 Saat 20:38
çok teşekkür ederim,
kilo verme ihtiyacı! kızım tombiş biraz evet. 7.5 kilo, 65 cm.bu kilo sorun olmaz sanırım. hiç mama vermedim. meyve suyu dışında da ek gıda vermedim.

ilk mesajımda belirttim, dvd ler hakkındaki görüşünüzü çok merak ediyorum. olumlu ise hangi ayda izletmeye başlayalım?ad vermek sakıncalı değilse "dahi bebek" serisini merak ediyorum. iyi akşamlar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119927
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2009 Saat 09:38
Dediğim gibi, biraz erken, ayrıca da abartmamak şartı ile her yaşta tv ve dvd seyredebilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.