Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
piar
Kıdemli Üye
Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1675
|
Konu: Tuvalet Sorunumuz Gönderim Zamanı: 30 Eki 2010 Saat 23:35 |
Özlem Hanım oğlum şuanda 39 aylık.Yazın sizinle görüştüğümüzdede bana aynı tavsiyelerde bulunmuştunuz.Ama biz bu sorunu hala çözemedik. Çünkü asla bezinden rahatsız olmuyor .Çıkarmak istemiyor.Yazın 1 hafta dediğiniz gibi altı ıslak çamaşırıyla beklettim uzun süre, hiç umrunda değil.Ben hiç değiştirmesem hep öyle gezecek.Tuvalete sadece bikaç kez oturttuk ama oraya hiç yapmadı ki coşkuyla karşılayalım.Oraya oturmasına ancak sevinebildik.Altına yaptığında hiç ses çıkarmadık ama tuvalete yapmadığı için tepkilerimizdeki aradaki farkı göremediki ....Bu yüzden nasıl olsa annem bişey demiyo bende rahatsız olmuyorum böyle devam edeyim dedi galiba.1 hafta uğraştan sonra artık pes ettim.Sonra yeni ev vs. derken bu zamana kadar bekledim.Belki oda artık bezini istemez rahatsız olur dedim ama hiç öyle olacağa benzemiyor.Yine uğraşsamda bi değişmeyecek gibi.Ne yapacağımı şaşırdım.Bu çocuk ne zaman bu işi halledecek.Diğer çocuklar gibi bezinden rahatsız olup tuvalete yapmak isteyecek.Sen artık büyüdün,bak ne kadar güzel yapıyosun şu işi vs. gibi sözlerle övüyoruz.Büyük olmanın güzel olduğunu anlatmaya, bizi tuvalettede örnek almasını sağlamaya çalışıyoruz ama fayda etmiyor.Ne kadar ıslak kalırsa kalsın rahatsız olmuyorsa bu durumda artık ben ne yapmalıyım??
Düzenleyen Beyza - 04 Kas 2010 Saat 00:30
|
|
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
Puanlar: 1320
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2010 Saat 11:07 |
tuvalete otururken herhangi bir rahatsızlık ifade ediyor mu, bazen çocuklar ayakları havada kaldığı için rahatsız olabiliyorlar. son zamanlarda denemeniz oldu mu, nasıl tepkiler veriyor?
|
özlem
|
|
piar
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 00:27 |
Tuvalete oturtabildiğimiz zamanlarda ayağının altına basamak koyuyorduk.düşme korkusu olmuyordu.Ama bizdeki asıl problem sanki çiş yada kaka yaptığını bilmiyo farketmiyo.Geceki bezini sabah değiştirmek istediğimde ben çiş kaka yapmadımki değiştirme diyo.Yaptığını farkettiğim zamanlardada oğlum çişin kakan varmı diye sorunca yok diyor.Olunca söyle diyorum.Tamam diyo ama asla söylemiyo.Günlerce aynı bezle gezebilecek gibi duruyo.Bundan rahatsız olması gerekmezmi artık yaş itibariyle. 2 yaş küçük kardeşi var.Onu kıskandıracak şekilde davranmasakta kıskanması normal biliyorum.Ama bu tuvalet olayıda sadece onla ilgilimidir bilmiyorum.
Bide son zamanlarda yine olmadık şeylerden bahane bulup 1 saat ağlıyo.Ben senin ağlamanı dinlemek istemiyorum.Ağlaman bitene kadar odana git diyorum peşimden ayrılmıyor.Nereye gitsem oraya gelip bana vurarak ağlıyor.Kendimi çok sabırlı görüyorum.Her şeye rağmen bağırmamaya çalışıyorum.Ama çaresiz bırakıyo beni.Ne yapacağımı şaşırdım bugünlerde.Sanırım depresyona giriyorum.Burdaki bi doktora gittim ama emzirmeyi bırakmazsam bişey yapmayacağını söyledi.Kızımda çok obur ve sadece gece emiyo.Nasıl bırakacağımı bilmiyorum.Ama artık 2 çocukla tek başına ilgilenmek çok daha zor geliyo.Ne kadar sabırlı olsamda yaptıkları karşısında çaresiz kalıyorum artık.Emzirmeyi bırakamazsam hiç bişey yapılamazmı??Biraz rahatlamaya ihtiyacım var......
|
|
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Kas 2010 Saat 13:57 |
kızınız 15 aylık olmalı, emzirmeyi bırakmanız zaten doğru olanı. kızınızın, oğlunuzun sağlıklı bir anneye herşeyden çok daha fazla gereksinimi var. oğlunuz kardeşinden ve sizin gerginliğinizden etkilenmiş ve ilgi çekebilmek için elinden geleni yapıyoro olabilir. siz biraz dha sakin ve tahammüllü olur, oğlunuz ağlamadığı veya tuvalet sorunu olmadığı zaman çok ilgi gösterebilirseniz daha iyi sonuçlar alabilirsiniz
|
özlem
|
|
piar
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Kas 2010 Saat 22:47 |
emzirmeyi bırakmayı istiyorum.aşama aşama bırakmak gerekiyormuş.Gündüzleri nerdeyse hiç emzirmiyorum.Sadece gece emiyor.2-3 saatte bir.gündüz bırakmak kolaydı.Çünkü maşallah ne verirsek yiyor.Hatta biraz fazla yiyor.Obur bi kız bizimki.Bu yüzden gece nasıl bırakacağımı bilmiyorum.Biberonla süt vermeyi denedim gündüzleri bikaç kez.İstemedi,içmedi.Acıktığında ne vericem bilmiyorum.
Oğlumun bu tuvalet alışkanlığını kazanmaması sadece kardeş kıskançlığındanmıdır bilmiyorum ama evet son zamanlardaki gerginliklerimden etkilenmesi normal.Bide şu sıralar karanlık korkusu arttı.Odam korkunç ben yanında yatıcam diyor.Bende herkes kendi odasında yatacak oğlum,bu evde sadece seni sevenler var başka kimse yok diyorum.Kitabını okuyunca biraz odasında kalıyorum.Ama son zamanlarda bu korkuları arttı.Hepsinin sorumlusu benim bu depresyonlu halimmi yani Biran önce emzirmeyi bırakmalıyım ama bebekler için bu çokta kolay olmazmış.Birde onun gerginlikleri başlarsa ben nasıl davranırım bilmiyorum.......
|
|
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2010 Saat 17:58 |
korkular onun yaşı gereği oluşan doğal korkuları. korklarını ciddiye alıp çözaüm yolları bulmaya uğraşırsanız bir süre sonra kaybolacaktır. he şey için kendinizi suçlamayın. kardeşin, ruhsal durumunuzun tuvalet sorununa katkısı olabilir. ancak düzelmeyii önce kendiniz sonra çocuklarınız için isteyin. gece biberonu veya bardakla süt veya mama vermeyi deneyin, önce almazsa bile gece acıkırsa alacaktır. biraz sabır ve doğru yaptığınıza inananrak istikrarlı ve emin adımlarla harewket ederseniz her şey daha kolay olacak
|
özlem
|
|
piar
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2011 Saat 00:36 |
Size ilk mesajı yazmamın üstünden 11 ay geçmiş.Bu 11 ayda ben psikiyatriye gittim.2 çocukla tek başına o kadar çok zorlanmışım ki Depresif uyum bozukluğu teşhisiyle Secita adlı hapı kullanmaya başladım ve ilacında etkisiyle çok daha sakin ve rahatım.Selimin tuvalet sorununa gelince artık 1,5 ay önce bezimizi çıkardık.çiş konusunda çok zorlanmadık.gece kuru kalkıyor.gündüzde nadir kaçırıyor.ama kakasını hala altına yapıyor.hiç tuvalete yapmadı.acaba kabızmı ondan zorlandığındanmı yapmıyo diye düşündüm ama dışkının gayet normal olduğu zamanlarda çok oldu.kakasını altına yaptığında iyi yada kötü hiç tepki vermeden hemen banyoya götürüp temizledim.halıya vs. dışkı gelirse eline temizlik bezini verip bu senin sorumluluğun diyip temizlemesini sağladım sakince. çişini her tuvalete yaptığında övdüm onu.gayet sakin ve sabırlıyım bu konuda.ama bu kaka sorunu nasıl halledilir bilemedim.2,5-3 yaş gibi tuvalet alışkanlığı kazanan bazı çocuklarda 4 yaş gibi kaka kaçırma(enkoprezis) vs. olabiliyomuş ama benim oğlum daha hiç tuvalete yapmadı ki…daha sonraları oyun oynarken “selimcim sana bişey sorabilir miyim? Çişin geldiğinde aynı bizim gibi çişini tutup hemen tuvalete gidip yapıyosun ne kadar güzel,büyümüşsün sen.peki kakan geldiğinde neden tuvalete yapmıyorsun?” diye sorduğumda “anne ben kakam geldiğinde tutmayı bilmiyorum” diyor.nasıl davranmalıyım.acaba fizyolojik bir nedenden mi yoksa psikolojikmi nasıl anlamalıyım.nerelere başvurmalıyım.6 ekimde Trakya üniv. deki çocuk psikiyatrisine randevumuz var ama geçen yıldan beri bikaç kez oraya gittik ve her seferinde başka doktor ilgilendi bizimle.her gittiğimizde aynı şeyleri başka kişilere anlatmak zorunda kaldık.yine gidicez ama yine başka biri olacak ve bu bize ne kadar yardımcı olur sorunumuzu halletmemize destek olur bilmiyorum.uzun oldu kusura bakmayın.Çiş konusunu halletmemizin uzun sürmesi gibi kaka konusuda kendi kendine halletmesini bekleyip hiçbişey yapmayalım mı yoksa acil bişeyler mi yapmamız lazım ne dersiniz??
|
|
özlemmestçioğlu
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2011 Saat 15:52 |
aciliyet gerektiren bir durumyok. fizyolojik bir sorun olduğunu da sanmıyorum. üzerine düşüyor olmanız bu davranışı pekiştiriyor olabilir. ilginin hala üstünde olduğunu hissetmek iyi geliyor olabilir. çocuk psikiyatristleri bugüne kadar nasıl bir yorumda bulundular
|
özlem
|
|