Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tuvalet eğitimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtuvalet eğitimi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ayseyapici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Konu: tuvalet eğitimi
    Gönderim Zamanı: 30 Eki 2010 Saat 00:12
Özlem hanım merhaba
Benim kızım 32 aylık tuvalet eğitimi konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kızımın bez takmayı kesinlikle reddetmesi üzerine bezi çıkarttık, birkaç ay önce de bez çıkartmayı deneyip tuvalete gitmeyi reddettiği için bezi geri takmıştık ve kendisi itiraz etmemişti. Şimdi ise bez kesinlikle takmak istemiyor ama yarım saatte bir tuvalete götürmeye çalışınca şiddetle reddediyor. Altına yaptıktan sonra çişim geldi deyip lazımlık veya klozete oturmayı kabul ediyor ama iş işten geçmiş oluyor... Bugün yedi sekiz kere çamaşır değiştirdikten sonra "artık çamaşırın kalmadı sana bez takacağım" dediğimde suçlu bir şekilde kabullendi ama bi daha yapmayacağım diye de şansını denemeye çalıştı.
Geceleri ise havalar soğuk olduğu ve gündüz denemelerimiz çok başarısız ilerlediği için bez takıyorum. Onu da hava soğuk üşüme diye takıyorum diyorum ikna oluyor. Ben kızım ile sürekli beraber değilim ve haftanın farklı günleri farklı kişiler bakıyor. Yaklaşım farkı olduğu için bir rutin oluşturamadık mı diye düşünüyorum. Söylemediği için ve tuvalete gitmeye inat ettiği için bir şekilde beze ikna edip eğitimi erteleyeyim mi yoksa ısrar edelim mi kararsız kaldım.
Tavsiyeleriniz için şimdiden çok teşekkürler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eki 2010 Saat 14:11
bez takmayın ancak külodunu da hemen değiştirmeyin, ıslaklığı bir süre hissetsin, tuvalete gidişini coşkuyla kutlayın, aferin deyin, babya haber verin. altına yaptığında ise sessiz kalın ve bir süre ıslak bekledikten sonra değiştirin, hiç tepki vermemeye özen gösterin
özlem
Yukarı Dön
ayseyapici Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 23 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2010 Saat 14:00
Merhaba Özlem hanım
Bez takmadık, alıştırma külodundan da vazgeçtik, bir buçuk saati aşkın ıslak bıraktık ama rahatsız olduğunu davranışlarından anlamamıza rağmen tuvalete gitmeyi talep etmedi. Gitme teklifini de sadece ya altı ıslakken ya da yapacak daha önemli bir işi yokken kabul ediyor. Kendi kendine hiç gitmiyor. On gündür gündüzleri bezsiz, kendi söylediği bir veya iki seferdir. Hem klozet adaptörü, hem de lazımlık var. Dün, gece bez takmayı da reddettiği için çıkarttık ama sabaha karşı uyandığında altına kaçırmıştı yine. Uykusu ağır olduğu için üstünü değiştirmek veya tuvalete oturmaya ikna etmek gece ekstra zor oluyor.
Gündüzleri yarım saatte bir soruyoruz ama süreyi tutturamadığımızdan bu süre bazen daha da kısalıyor. Çok mu üstüne gidiyoruz? Ne yapmamızı önerirsiniz?
Desteğiniz için teşekkürler...
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 10 Eki 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2010 Saat 16:47
biraz kendi haline bırakmak iyi olabilir. bu konuda ısrarcı olmak çocuğun ileri yaşamında inatçı olmasına neden olabiliyor. tuvalet kontrolünün olduğunu ama bir şekilde bu yetkiyi nasıl kullanacağına kara veremediğini görüyoruz. kararı o verenee kadar beklemek daha iyi olacaktır
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.