Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tuvalet eğitimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtuvalet eğitimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Konu: tuvalet eğitimi
    Gönderim Zamanı: 20 Nis 2009 Saat 15:17
merhaba, kızım yakında 21 aylık olacak.tuvalet eğitimine ne zaman başlamamız uygundur bunu danışmak istiyorum.kızıma lazımlık aldım ona anlatıyorum ona yapmak istermisin diyorum isterim diyor:))) dil gelişimi çok iyi şuan konuşuyor cümleler kuruyor kendini ifade edebiliyor.ancak kaka yaptığında söylemiyor ben kokuyu alınca soruyorum yaptınmı diye yapmadım diyor alt değiştirmeyi sevmiyor oyunu bırakıp ona zaman ayırmak istemiyor.aslında 13 aylıkken yapınca bana gelip kaka diyordu ama şimdi söylemiyor.birde öğlen ve gece hala emziriyorum tuvalet eğitiminde emzirmenin bir etkisi varmı özellikle gece emzirmesi gece çok çişini getirirmi.birde sabah kalktığında bezi çok çişli oluyor.kızım hazırmı kararsızım siz ne dersiniz şimdi denemelimiyim? yoksa 2 yaşınımı bekleyeyim?lazımlık mı klozet mi tercih etmeliyiz?yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi çalışmalar...
papatya
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Nis 2009 Saat 00:23
2-2.5 yaşından önce idrar torbası ve bağırsaklar fiziksel olarak hazır olmuyorlar bu nednele en erken 2 yaşında başlamak ta yarar var. ilk denemelerde inatlaştığını, direttiğini hissederse üstüne düşmeyin, bir süre erteleyin ve tekrar deneyin. hazır olduğunda başlarsanız çok kısa sürede öğrenecektir. lazımlık veya klozet fark etmez. hangisinde daha rahat eder hangisini severse onu deneyin ve bu işe oyun olarak başlayın. özel aparatla tuvalete oturacaksa ayaklarının yere değmesi çocukları güvenli hissettirir. mutlaka ayağının altına tabure gibi bir şey koyun
özlem
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2009 Saat 15:48
cevabınız için çok teşekkür ederim özlem hanım. aslında bende acele etmekten yana değilim ama etrafımızdaki insanlar ve çocuk doktorumuz olmak üzere bana neden hala tuvalet eğitimi vermediğimi soruyor, kızın çok akıllı konuşmayı da biliyor her dediğini anlar neden başlamıyorsun göreceksin 10 günde hem gündüz hem geceyi halledersiniz diyorlar.bir dene baktın istekli değil ertelersin diyorlar bende mayıs ortası gibi başlamayı düşünüyorum 22 aylık olacak 24 mayısta hem havalar da ısınmış olur diye düşünüyorum. hem gündüz hem gece aynı anda mı alıştırmak lazım, gece bez bağlamak kızımın kafasını karıştırırmı? yatağına alt açma bezlerinden serip bu şekilde alıştırayım diyorum tabi kızımın isteğine bağlı olarak ilerliycem acele etmeden ve sabırla....
teşekkür ederim hoşçakalın...
papatya
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.