Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Avukat Begüm Tekin
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - trafik kazası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtrafik kazası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
demet Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2530
Mesajın Direkt Linki Konu: trafik kazası
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2010 Saat 01:17
merhaba....
olayımı az cok bılıyosunuz..kamunun actıgı davamız halen sürmekte...dosya savcıda iken kesıf yapılmış ve%75suclu ıken bılır kısı raporu% 100 bızı kusurlu bulmus..bız itiraz edıp tekrar ıstedık kesıfte; yıne % 100 bız kusurlu bulunduk.tek tepe lambası yanan;durmak uzereyken hıc bır park yapmak ıstedıgıne daır ısaretını bulunmayan ne dörtlu parkları ne sınyalı yanmayan ve oldugu yerde anıden duran  ve gencecık bır ınsanın ölumune sebebıyet veren bu cöp kamyonun söforunun hıcmı sucu yok ...!!!!!!!!!!
işe yaramayan av.tımız bılırkısi raporunu ıncelemek ıcın ek sure ıstedı hakım gölge dosya acarak ankara trafıge gönderdı....
sızden rıcam mahkeme ekımde bundan sonra bu sürec nasıl işler... esım ceza alırmı?paraya cevırme ımkanızmız olurmu?brde eger mahkeme sonunda tutuklanırsa mahkeme salonundanmı göturuyolar sanıgı?bır durusmada sahıt oldumda oyuzden soruyorum bunu...yuregıme ınmesın dıye ..
iyiki varsın....cok yardımcı oluyosunuz bana..tesekkur ederım sımdıden..sevgılerle
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3128
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2010 Saat 21:34
Begüm hanım...
Demet benim yengemdir...Yani yargılanan abim...
ben internette konuyla ilgili araştırma yaparken TCK da şu maddeye rastladım...Aynen kopyalıyorum

MADDE 22. - (1) Taksirle işlenen fiiller, kanunun açıkça belirttiği hâllerde cezalandırılır.

(2) Taksir, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla, bir davranışın suçun kanunî tanımında belirtilen neticesi öngörülmeyerek gerçekleştirilmesidir.  

(3) Kişinin öngördüğü neticeyi istememesine karşın, neticenin meydana gelmesi hâlinde bilinçli taksir vardır; bu hâlde taksirli suça ilişkin ceza üçte birden yarısına kadar artırılır.

(4) Taksirle işlenen suçtan dolayı verilecek olan ceza failin kusuruna göre belirlenir.

(5) Birden fazla kişinin taksirle işlediği suçlarda, herkes kendi kusurundan dolayı sorumlu olur. Her failin cezası kusuruna göre ayrı ayrı belirlenir.

(6) Taksirli hareket sonucu neden olunan netice, münhasıran failin kişisel ve ailevî durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez; bilinçli taksir hâlinde verilecek ceza yarıdan altıda bire kadar indirilebilir.

Abimin bu maddeden yararlanma şansı varmıdır?

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
begümtekin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 156
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2010 Saat 17:28
Merhabalar
Öncelikle durumunuz için gerçekten çok üzgüm olduğumu belirtmek isterim. Çok samimi duygularla söylüyorum inanın. Ben ceza avukatı değilim biliyorsunuz. Ama bilgim kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Yine de sizi yanıltmak yanlış bir fikre kapılmanıza yol açmak istemem. Mutlaka bir ceza avukatına danışın. Davanız gerçekten riskli bir dava. Öncelikle mahkumiyet kararı çıkması halinde mahkeme salonunda tutuklama çok sık bir uygulama değildir. Hakimin insiyatifindedir ve genellikle uygulanmaz. Hükümle birlikte tutuklamaya karar verildiyse orda alınır. Ama olayınızda sözkonusu olacağını sanmıyorum. Öncelikle lütfen sakin olun unutmayın ki temyiz hakkınız var ve temyizden sonra hüküm kesinleşir. Hüküm kesinleşmeden eşinizin hapis yatması sözkonusu olmaz normal şartlarda. Bilirkişi raporuna itiraz etmesi gerekir avukatınızın. Varolan durumda sadece sizden aldığım bilgiye cevap verebiliyorum. Ama dosyayı görmeden söylediğim şeyler çok da sağlıklı olmayabilir.
İlal Hanım
Kopyaladığınız maddeyi okudum. Ancak yararlanıp yararlanamayacağını dosyayı görmeden söylersem sizi yanıltmış olurum. Abinizin daha önceden işlemiş bir suöunun olmaması ve eğer yargılama sonunda taksirle işlendiği sabit olursa alacağı ceza oldukça düşer ve hatta duruma göre ertelenebilir bile. Ama dediğim gibi devam eden bir dosya üzerinden hele ki ceza dosyasıysa görmeden vakıf olmadan yorum yapmak yanlış olur.
Umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir. Tekrar geçmiş olsun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.