Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ÖKSÜRÜK
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÖKSÜRÜK

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Konu: ÖKSÜRÜK
    Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 09:34

Kadir bey merhaba,

30 aylık olan oğlum dün akşam karnım ağrıyor demeye ve öksürmeye başladı . Babannesine sordum ishali veya kabızlığı var mı diye kakasının  normal olduğunu ve yaptığını söyledi Wink Muhtemelen üşüttü dedim ama sabaha kadar öksürdü ve uyumadı  geçen gün yazdığınız yazı aklıma geldi ne öksürük şurubu ne de grip şurubu vermedim . hemen ballı limon verdim akşam yatmadan sabaha karşı bir kaşık daha verdim. daha önceden zatürre başlangıcı demişlerdi, korkuyorum. Babası doktora götürecek bugün ama yine aug..... antibiyotik verecekler . Çok fazla antibiyotik kullanımının iyi olmadığını biliyorum Confused ne yapmamı önerirsiniz?

Teşekkürler....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120441
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 10:11
Her doktor, viral-bakteriel ayrımını yapamaz, o yüzden de ezberden antibiyotiği herkeze dayarlar.
Ayırd edemiyorsanız, lökosit(WBC) baktırın. Normal değerlerin altında ise, viral demektir.
-Bir ipucu daha vereyim, antibiyotik kullanmanız gerektiğinde, çocuk sabah leş gibi bir ağız kokusu ile uyanır, dili bembeyazdır, bazan bulantı vardır.
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 10:16
Dr dan gelmişler Kadir bey bronşit olmuş demiş doktor ve dediğim gibi antibiyotik vermiş , idrar tahlili filan yapmamışlar. ConfusedConfused ağzı kokmuyor , diline bakmadım ......
teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120441
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 10:19
Belli ki "Gripal enfeksiyon" geçiriyor, bronşit lafına aldanmayın, Limonlu bal, serum fizyolojik, gerekirse (gece hırıltısı olursa) goğüsüne Vicks sürebilirsiniz.Hiç bir ilaç kullanmayın
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.