Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Memeden kesme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Memeden kesme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Memeden kesme
    Gönderim Zamanı: 29 Haz 2024 Saat 15:24
Hocam oğlum 24 aylık. Ben artık uykusuzluk ve psikolojik olarak iyi olmadığım için memeyi bıraktırmak istiyorum meme ağzında uyumayı sevdiği için gece boyu uyanıyorum iki senedir hep kesik kesik uyudum. Büyük oğlum da 25 aylık bırakmıştı ama emzirmememe rağmen sütüm gitmedi ilk günler çok ağrılı oldu sonra ağrı ve dolgunluk geçmişti. Ama hala sıktıkça süt geldi aylarca. Önemsemedim. Sonra adetlerim bozuldu iki haftada bir regl olmaya başladım doktora gittim hormonlarına baktı hepsi normaldi prolaktin dahil. Orada ya ben aslında sütten kestim ama hala benden süt geliyor sıktıkça dedim. Çok az geliyordu nokta kadar çıkıyordu sıktıkça. Aaa o da bozabilir regl düzenini dedi. Prolaktin normal diye de hipofiz tümörü den şüphelenmedi. Dostinex diye Bi ilaç verdi bana kullanmıştım süt tamamen kesildi regl de o yüzden mi bozulmuştu dönemsel stres m bilmem ama regl de düzeldi. Şimdi ikinci kes sütten kescem ama korkuyorum kimisi. De Dostinex iyi bir ilaç değil diyor. Kendi haline bırakırsam da yine her şeyim bozulursa diye çekiniyorum o zamanlar sizi tanımıyordum 8 sene önce oldu bu olay. Memeden en sağlıklı kesme yöntemi nedir mastit falan olursam ne yapayım

Düzenleyen Deryaydn - 29 Haz 2024 Saat 15:25
Yukarı Dön
Deryaydn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 341
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Deryaydn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2024 Saat 15:35
Dostinex bende aşırı sersemlik baş dönmesi sürekli kusma hissi yapmıştı onu hatırlıyorum iştah falan kalmamıştı hep midem bulanıyordu ama kusmuyordum. Yan etkileri çok oldu

Düzenleyen Deryaydn - 29 Haz 2024 Saat 15:35
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2024 Saat 18:47
Kadın Doğum doktoru ile görüşün. 
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 467
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2024 Saat 00:31
Merhaba bende Kadir hocamın tavsiyesi ile kadın doğum doktoru ile görüştüm azaltarak memeden bıraktır dedi dostinex i ilk dopum yapıldığı zaman emzirmeyen hastalarına tavsiye ettiğini söyledi
Bildiğim kadarıyla Kadir hocam çocuk ne zaman isterse o zaman bırakır gibi birşeyle cevap olarak yazmıştı forumda okumuştum 
Emzirmeyi bıraktırma konusunda çok sıkıntıdayım şu anda. Oğlum 33 aylık oldu 20 aylıkken sol memeyi bıraktı bende sevnmiştim kendiliğinden bırakacak diye sağ memeyi bırakmadı hala ve ben 2 senedir adet olmuyorum tahlilde süt hormonu yüksek çıktı ve Dr emzirmeyi bıraktırdıktan 3 ay sonra gel dedi. Memeyi bıraksın diye birşeyler sürdüm uf olmuş dedi gündüz almadı gece de ben dayanamadım aniden kesmiş olmayayım dedim bu defa da gündüzde devam etti tabir caizse arapsaçına döndü gece de en az 2-3 defa uyanıyor meme için..
Ne yapacağımı şaşırdım kaldım ve çok zorlanıyorum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118542
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2024 Saat 08:54
Acıkmasına müsade etmeyin ve meme emme saatlerinde kaybolun! 
Kutu sütlerini SOĞUK olarak verin. 
Bazı bebeklerde anlattığınız şekilde "dudak tiryakiliği" oluşur. 
Bir kaç günlüğüne, anneanne, hala veya teyze yanına yatılı göndermek de bir çözümdür. 
Yukarı Dön
yaksu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 467
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Tem 2024 Saat 18:06
Çok teşekkürler 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.