Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kabizlik tiroit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kabizlik tiroit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sural10 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 304
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sural10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kabizlik tiroit
    Gönderim Zamanı: 05 Nis 2024 Saat 22:28
Hocam bugün insrtagranda takip ettiğim çocuk Dr basit kabızlığı hafife almayın altda başka sorun olabilir bana gelen 3.5 yaşında çocukta araştırma yaptım tiroit olduğunu tespit ettim demiş ona göre ilaç tedavisi vermiş....bizde 3.5 yaşından sonra zimak kullandık sonrasında ara ara kabız olmaya başladı  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118343
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2024 Saat 02:39
Bu zirzoplar artik halki korkutup, musteri olmalari icin, her bir bahaneyi kullanir oldular.

"  araştırma yaptım tiroit olduğunu tespit ettim demiş "
Lafa bakin lafa!! "Tiroid" bezin adi!! Hastalik; "Hipotiroidi" veya "Hipertiroidi" olabilir!! Onu niye belirtmemis
 acaba?? 

Kabizlik; Hipotiroidilerde ikincil arazdir!! Primer araz degildir! 
Oncelikle; Halsizlik, cabuk usume, buyume geriligi, ergenlik caginda, pubertede gerilik, saclarda dokulme, 
cilt kurulugu olur. 
En onemli bulgu; gelisme gerilidir!!! Cabuk yorulurlar, guc kaybi vardir. 
Bunlardan sonra diger bulgular olabilir.
Kabizlik; hepsinden sonra gorulebilen bir arazdir.

Uyanigi goruyorsunuz degil mi??  Kabizligi olan HER cocuga, Tiroid testleri yapacak, belki saglam cocuga
teshis bile koyacak!! 

Ayrica:  Cocukluk cagi Hipotiroidi'nin EN muhim ozelligi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Konjenital olmasi, yani dogumda baslamasidir!! Bu yuzden, Yeni dogan tarama testlerinde TSH bakilir.
Cocuk Hipotiroidi hastalarinin tamami bu yapilan tarama testinde teshis edilir.
Yoksa bu soytarinin yaptigi gibi, cocuklarda SONRADAN Hipotiroidi olmasi son derecede nadirdir. Olanlarin
Tamami da; Hashimoto hastaligidir!
Turk doktorlari; Cocuk TSH, T3 ve T4 degerlerini bilmezler ki, teshis edebilsinler.
Kesin yanlis teshistir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2024 Saat 18:55
Yukarı Dön
sural10 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sural10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2024 Saat 18:27
Hocam peki neden kabız oluyordur....geçici mıdır sezeryan ile doğum yapmıştım 3.5 yaşına kadar hiç kabizolmisti 6 ayda 5 kezoldu hemen hergun kıymali yemek veriyorum süt ürünleri günde bir kez meyve yer....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2024 Saat 18:57
Gunde; en az 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun, Kutu sutu verin. Acik sut verirseniz, kaymagini
 da vermek zorundasiniz! YOKSA kabizlik yapar...
Yemek?? sadece etli yemeklerden 1 ogun verin. 600ml sut ustune, yerse diger gidaladan alabilir.
Yag, seker oranlarini arttirin, Pirinc, Patates, Muz ve Elma vermeyin.
Erik, Uzum, Incir, Kayisi (kurulari da olur) verin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2024 Saat 18:58
Yukarı Dön
sural10 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sural10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2024 Saat 22:24
Hocam bugün çok zordu kızım son dakikalarda inanılmaz bağırdı baygınlık geçirdi acile gittik lagma yaptı 4 kez kakasını çıkardı keçi pisligigibi aşırı sert kanlı hocam kızın bu aşamaya nasıl geldi anlamadım çocuk songunler mutsuz mızmız herşeye itiraz ediyordu....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2024 Saat 23:00
Gunde;2x10ml Duphalac verin, 3gun sonra sonucu yazin. 
Yukarı Dön
sural10 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sural10 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2024 Saat 00:52
Gittiğimiz acil günde 3 kez 10 gün duphalack dedi....lagma sonrası izim da travma oldu Dr muayene olmadı....Dr bize 70 tane. Hasta arasında en önemli hastalık kızınızın  dedi hayatı tehlikeside var dedi çok dikkatli olmalısınız dedi pilav makarna paketli gıda asla yok dedi...kızım yolda anne pirinci çok seviyorum azıcık yesem dedi olmaz kızım dedim..
Lagma yapan hemşire ilgisizdi kızımda travma oldu ne yapabilirim
İkinci sorum  Dr dediği gibi çok mu dikkat etmeliyim
Yazdıklarım saçma gelebilir ama bunu yazan kaygılı bir anne günlerce Dr dediğini kurarım kafamda anlayışınız için tesekur ederim saygılar dediğiniz gün kullanıp size yazacağım....
Not kizimkabizlik onceside hergun kaka yapmazdı 3 4 gün normal kaka yapıyordu az yemek yedigi için bu sürede yaptığını düşünüyordum....

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2024 Saat 02:23
Maalesef, artik Turkiye'de dogru-durust bir saglik calisanina rastlamaniz cok zor! 
Duphalac kullanin, duzeldikten sonra, az piktarlarda pirincli gidalar vererk, kabizlik yapmayan miktari bulun.
Soylenenlerin hicbirini kafaniza takmayin, tamamini ki.larindan uydurmuslar!  

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.