|
Kabizlik tiroit |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
sural10 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 304 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Nis 2024 Saat 22:28 |
Hocam bugün insrtagranda takip ettiğim çocuk Dr basit kabızlığı hafife almayın altda başka sorun olabilir bana gelen 3.5 yaşında çocukta araştırma yaptım tiroit olduğunu tespit ettim demiş ona göre ilaç tedavisi vermiş....bizde 3.5 yaşından sonra zimak kullandık sonrasında ara ara kabız olmaya başladı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu zirzoplar artik halki korkutup, musteri olmalari icin, her bir bahaneyi kullanir oldular.
" araştırma yaptım tiroit olduğunu tespit ettim demiş " Lafa bakin lafa!! "Tiroid" bezin adi!! Hastalik; "Hipotiroidi" veya "Hipertiroidi" olabilir!! Onu niye belirtmemis acaba?? Kabizlik; Hipotiroidilerde ikincil arazdir!! Primer araz degildir! Oncelikle; Halsizlik, cabuk usume, buyume geriligi, ergenlik caginda, pubertede gerilik, saclarda dokulme, cilt kurulugu olur. En onemli bulgu; gelisme gerilidir!!! Cabuk yorulurlar, guc kaybi vardir. Bunlardan sonra diger bulgular olabilir. Kabizlik; hepsinden sonra gorulebilen bir arazdir. Uyanigi goruyorsunuz degil mi?? Kabizligi olan HER cocuga, Tiroid testleri yapacak, belki saglam cocuga teshis bile koyacak!! Ayrica: Cocukluk cagi Hipotiroidi'nin EN muhim ozelligi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Konjenital olmasi, yani dogumda baslamasidir!! Bu yuzden, Yeni dogan tarama testlerinde TSH bakilir. Cocuk Hipotiroidi hastalarinin tamami bu yapilan tarama testinde teshis edilir. Yoksa bu soytarinin yaptigi gibi, cocuklarda SONRADAN Hipotiroidi olmasi son derecede nadirdir. Olanlarin Tamami da; Hashimoto hastaligidir! Turk doktorlari; Cocuk TSH, T3 ve T4 degerlerini bilmezler ki, teshis edebilsinler. Kesin yanlis teshistir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2024 Saat 18:55 |
|
![]() |
|
sural10 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 304 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam peki neden kabız oluyordur....geçici mıdır sezeryan ile doğum yapmıştım 3.5 yaşına kadar hiç kabizolmisti 6 ayda 5 kezoldu hemen hergun kıymali yemek veriyorum süt ürünleri günde bir kez meyve yer....
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gunde; en az 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun, Kutu sutu verin. Acik sut verirseniz, kaymagini
da vermek zorundasiniz! YOKSA kabizlik yapar... Yemek?? sadece etli yemeklerden 1 ogun verin. 600ml sut ustune, yerse diger gidaladan alabilir. Yag, seker oranlarini arttirin, Pirinc, Patates, Muz ve Elma vermeyin. Erik, Uzum, Incir, Kayisi (kurulari da olur) verin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2024 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
Hocam bugün çok zordu kızım son dakikalarda inanılmaz bağırdı baygınlık geçirdi acile gittik lagma yaptı 4 kez kakasını çıkardı keçi pisligigibi aşırı sert kanlı hocam kızın bu aşamaya nasıl geldi anlamadım çocuk songunler mutsuz mızmız herşeye itiraz ediyordu....
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gunde;2x10ml Duphalac verin, 3gun sonra sonucu yazin.
|
|
![]() |
|
Gittiğimiz acil günde 3 kez 10 gün duphalack dedi....lagma sonrası izim da travma oldu Dr muayene olmadı....Dr bize 70 tane. Hasta arasında en önemli hastalık kızınızın dedi hayatı tehlikeside var dedi çok dikkatli olmalısınız dedi pilav makarna paketli gıda asla yok dedi...kızım yolda anne pirinci çok seviyorum azıcık yesem dedi olmaz kızım dedim..
Lagma yapan hemşire ilgisizdi kızımda travma oldu ne yapabilirim İkinci sorum Dr dediği gibi çok mu dikkat etmeliyim Yazdıklarım saçma gelebilir ama bunu yazan kaygılı bir anne günlerce Dr dediğini kurarım kafamda anlayışınız için tesekur ederim saygılar dediğiniz gün kullanıp size yazacağım.... Not kizimkabizlik onceside hergun kaka yapmazdı 3 4 gün normal kaka yapıyordu az yemek yedigi için bu sürede yaptığını düşünüyordum.... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Maalesef, artik Turkiye'de dogru-durust bir saglik calisanina rastlamaniz cok zor!
Duphalac kullanin, duzeldikten sonra, az piktarlarda pirincli gidalar vererk, kabizlik yapmayan miktari bulun. Soylenenlerin hicbirini kafaniza takmayin, tamamini ki.larindan uydurmuslar! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|