Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Astım bronşit bronşiolit allerjik rinit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Astım bronşit bronşiolit allerjik rinit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aslansmom Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslansmom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Astım bronşit bronşiolit allerjik rinit
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 22:08
İyi akşamlar hocam 32 yaşındayım
24 yaşımdan beri bahar aylarında gözlerimden akıntı burun akıntısı hapşırık akabinde küt küt kuru öksürük yaşıyorum fakat yıllar geçtikçe bu artık kış aylarında olmaya başladı ben böyle ataklar geçirdiğimde aeuris gece allerset gündüz alarak iyileşiyordım ama son yıllarda olay avil+decorta döndü acilde

Şimdi de allerjik rinit iyi tedavi edilmediğinde astım oluşturur gibi laflar 2 doktora gittim astım dediler ilki şaibeli konuştu ventolin ve serius diskus verdi açıkcası 2 ya da 3 kez kullandım

Son gittiğimde serius mor yuvarlak ilacı ve zaditen verdi zaditeni hergün içecekmişim klimada durmayacakmısım ağaç altında gezmeyecekmişim kaz tüyü  pamuk yorgan kullanmayacakmısım battaniye kullanacaksam üstünü örtecekmişim kılıfla birsürü saydı da saydı

Fakat asıl problem nerdeyse 2 haftadır kötüyüm ama arıza nefes almam da vermemde derin derin nefes aldıktan sonra öksürük başlıyor burnumu temizlediğimde sarı yogun sümük geliyor ama burnumu tıkalı hissetmiyorum 

Sesim de değişti sesiniz kötü geliyor burun tıkalı gibi falan kbb gittim burunda bişe göremedi alerji sinüzite benzer taklit eden ağrılar yapabilir dedi burnumun üstünde vardı ağrılar

Hocam şuan doktor doktor geziyorum kısacası çünkü avil decort etki etmez oldu bugün ventolin gene kullandım ama hayır işe yaramıyo
Hocam yetişkinlerde bronşit ya da bronşiolit olurmu ve ben evde çok şeyi değiştirdim ama benim sıkıntılarım geçmek bilmiyor

Gripten hiç şüphelenmedim ne bogaz ne kulak agrısı ne ateş ne halsizlik hiç bunları yaşamadıgım için sadece zor nefes alma yaşadıgım için  ve burun tıkanıklıhı birazda kafam karıştı
Ben napabilirim hocam bu astım teşhisi dogru mudur alerjenlerden uzak durmak her zaman mümkün olmuyor 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2023 Saat 18:27
Siz hic bu assagilik doktorlarin Grip teshis ettiklerine sahit oldunuz mu?? Turk doktorlari ASLA Grip teshis
 etmezler! Her oksuren, her burnu akan hastaya; Astim veya Allerji tanisi koyarlar. Bu PUST doktorlara
 sakin inanmayin.
Bir kere en buyuk hatayi, bu sahtekarlara kanip, Kortizon kullanmakla yaptiniz. 
1- Bronsiolit: 2 yasindan sonra OLMAZ!!
2- Astim veya Bronsit; ASLA Antibiyotik ile iyilesmez.
3- Astim veya bronsit'de; Rahat nefes alinir, solunum verme sikintilidir. 
4- Bir daha bu sikayetler oldugunda, sadece "Sicak su buhari" uygulayin. 
5- Astim oldugunda: Astim Krizi olur.. Bu sahtekarlar ise, her Gripli hastaya Astim derler.
6- Polene bagli allerjik nobetler, sadece ilk baharda olur. Bu tip Allerjinizin olmasi, ilerde Astim olacaginiz
 anlamina GELMEZ. Bu tamamen Turk doktorlarinin uydurmasidir. 
7- Sonbaharda ise, dokulen yapraklarda ureyen mantarlar allerjik reaksiyona sebep olabilirler. 
Bu tip allerjiniz varsa, SADECE gunde 1 defa Allerji haplarindan (Zyrtec, Allerset gibi) alin.
Diger verilenler sizi daha kotu yapacaktir. 
Bu arazlar yaninda ATES olmasi: grip oldugunuzu gosterir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Kas 2023 Saat 18:29
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslansmom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2023 Saat 19:28
Çok teşekkür ederim Kadir hocam sizin astım ile ilgili yazılarınızı okumustum ve kendi kendime derin derin nefes alıp vermiştim benim sıkıntım alırken mesela verirken değil hırıltılı bir seste yok derin nefes alıp vermede öksürük ve öksürükte balgamlı çünkü sigara kullanan biriyim yalnız grip geçirdi isem ki öyle muhtemelen hafif geçirdim demekki ateş kemik ağrısı kas agrısı bogaz agrısı olmadı hocam allerset akşama kadar benim şikayetlerimi azaltan bi ilaç o kortizonlu değil dimi evde elimin altında allerset doxafin vs hepp var simdi bide bende hasimato tiroidi oldugu için bunu alternatif tıp ile tedavi edip akabinde bu alerjiden astımdan kurtulacagımı iddaa eden bir cocuk doktoru var yani beni arkadasına yönlendiriyor dahiliye uzmanı süt ürünlerini gluteni kesersem hasimatom iyileşirmiş hahaha 
Hocam bu alerji atakları son bulurmu sonuçta yetişkinim artık dün gece cold mix damlattım yakama baya rahattım ve bu kadar kortizonu vuruldugım için pişman oldum 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2023 Saat 19:40
  " alternatif tıp ile tedavi edip akabinde bu alerjiden astımdan kurtulacagımı iddaa eden bir cocuk doktoru
    var yani beni arkadasına yönlendiriyor dahiliye uzmanı süt ürünlerini gluteni kesersem hasimatom 
     iyileşirmiş hahaha "

Artik sizler bile, bu assagilik sahtekarlari hemen teshis edebiliyorsunuz! 
Sadece; Sicak su buhari uygulayin, Serum Fiz, ColdMix ve Limonlu bal kullanin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Kas 2023 Saat 19:42
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslansmom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2023 Saat 19:53
Evet hocam sayenizde artık bizlerde öğrendik oğlum 3,5 yaşında nerdeyse hiç doktora götürmedim evde hep bu saydıklarınız var bir de iliadin damla çok halsiz ağrılıysa pedifen verip böyle ilerliyorum 
 Son zamanlarda cilt doktoru, kadın dogum uzmanı, göğüs hastalıkları uzmanı gibi doktorlara gittim hepsi antibiyotik reçete etti sizin labaratuvar yazılarınızı da okuyorum bir de kamu spotu diye antibiyotik istemeyin diyordu televizyonlar yeniden antibiyotik  sarmalına geçti türk sağlık sistemi hemde nerdeyse burnum akıyor diyene bile  verecek durumdalar sizin sayenizde aydınlanıyoruz çocuklarımız için çok dikkatli olmalıyız
Yukarı Dön
Acyyac Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Acyyac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2023 Saat 00:11
Merhaba. 4 yaş 20 kg çocuk. Önce boğaz ağrısı ve şu gibi burun akıntısı oldu. Doğal çözümlerle ağrısı gitti. Sonra yaş balgamli öksürük başladı. Özellikle gece yatınca artıyor. Burun akıntısı sarı yeşil. Balgam çıkaramıyor. 4. Gün bir de ateş 39u gördü. Saatlerce düşmedi ibufen verdik. ana kadar sizin yöntemleri yaptık hocam. Geçmişte zatürre olduğu için endişeliyim. Göğüs doktoruna gittik bugün bronşit dedi. Influenza testi negatif çıkınca antibiyotik augmentin es ve günde 4 kes ventolin ve cortair hava verdi. Henüz hiç birini alıp vermedim. Sıcak su buharı, coldmix, bal vs devam ama yazılarınızı bronşit ateş yapmaz okudum. Yani kafam karıştı. Şu an 1 haftadır hastayız. Zatürre ye döner mi diye korkuyoruz. Gece öksürmekten uyuyamıyor. Bakteriyel bronşit ise ne yapmalıyız?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2023 Saat 02:55
  "Bakteriyel bronşit ise ne yapmalıyız?'
Boyle KOMIK bir iddia yok! Kesin salak bir Turk doktordan duymussunuzdur! 
Yukarı Dön
Acyyac Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Acyyac Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ara 2023 Saat 09:57
 bronşit ateş yapmaz demişsiniz bir yazinizda ama bizim ki 4 gün öksürükten sonra ateş oldu. O zaman bronşit değil bu çocuk? Emin olmak ve doğru tedavi uygulamak için kan sayımı ve ciger filmi mi istemeliyiz? Her seferinde ikilemde kalıyorum. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.