Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek ateş şiddetli ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yüksek ateş şiddetli ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
AyseSan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 34
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyseSan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek ateş şiddetli ishal
    Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 09:32
Merhaba daha önce çok yardımınız oldu, ilk kızımı sizin bilgilerinize büyüttüm. Şimdi yine size ihtiyacım var. 17 aylık bebeğim. 2 gündür 39,5 a kadar çıkan ateş ve ishal var. Çok fazla yapıyor. Kaka tahlilinde entemobeo kisti görüldü, amip kistleri görüldü ve rota virüs pozitif çıktı. Halbuki zamanında 2 doz rota aşısı  yapmıştık. Dr flygl şurup calpol ve maflor verdi. Ama şikayetkerinde hiç azalma yok. Hiçbir şey yemiyor su içiyor arada beni emiyor çok iştahsız. Doğru ilaç mı? Şikayetlerin hızla devam etmesi normal mi?  Önereceğiniz başka birşey var mı? Yavrum eridi sanki. Teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119806
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 13:36
Bu laboratuvarı çok mu aradınız? Bu kadar cahilini ilk defa görüyorum!
1- "Entamoeba", amiplerden bir grubun adıdır! 
2- Entamoeba grubu amiplerden SADECE Entamoeba Histolytica türü hastalık yapar. Diğerleri, normal 
barsak florasıdır. Sizde görülen hengi tip??
3- Amip ishallerinde; kaka miktarı çok azdır, ıkıntılı-sancılı bir dönemin arkasından, güvercin pisliği kadar
 kaka çıkar. ASLA bol kaka olmaz.
4- Rota ishallerinde DAİMA; kusma ve ishal beraber olur. Tek başına ishaller asla Rota değildirler. 
Muhtemelen, bakteriyel ishal geçiriyor, sakın ilaç/antibiyotik kullanmayın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Tem 2023 Saat 13:37
Yukarı Dön
AyseSan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyseSan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 20:47
Aydın Didim devlet hastanesi sonuçları. Ayrıca kakasında küçük beyaz kurtçuklar var. İştahının iyi olduğu yediği dönemde miktarı bol, açık sarı sümüksü, yapmadan önce uykuda bile olsa ağlayarak kalkıyor ağladıktan sonra kaka yapıyor. Bugün 15 i bulmuştur yapma sayısı. Ayrıca bugün kusma da başladı. Su bile içmek istemiyor artık. Kakasında ara ara kan var az miktarda.bugün hastaneye yatırdı Dr.  Serumla ilaçlarla yapcaz tedaviyi dedi. Yaptırmamı istediğiniz bakılması gereken tahlil var mı
Yukarı Dön
AyseSan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyseSan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 22:18
Crp 47 wbc 13,5  alp 226 kreatinin 0,2 rdw sd 29,1 mcw mch normalin altında, neu 9 kan gazlarından birçoğu normal değerin altında çok düşük
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 22:42
Ağızdan beslenebiliyorsa; KAÇIN!!!! Su kaybı varsa, Sadece Serum gerekir. 
Viral ishal geçiriyor. 
Yukarı Dön
AyseSan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyseSan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Tem 2023 Saat 22:44
Kakasında ki beyaz küçük kurtçuklar için de ilaç vermişti kullanmayalım mı, gözle görülür seviyede kımıldıyorlar, hatta bakımını yapana da bulaşır diye bana da çiğneme tableti verdi hem bebeğin hem benim ilacın adı kontil

Düzenleyen AyseSan - 05 Tem 2023 Saat 00:47
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2023 Saat 08:19
Kontil bir tek "Kılkurtlarına" etki eder. Zararsız bir ilaçtır. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 05 Tem 2023 Saat 08:19
Yukarı Dön
AyseSan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı AyseSan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2023 Saat 17:20
Sizin mesajınızı aldıktan sonra hastaneden çıkış yaptık flgy ilacını kestik vermiyoruz. Kaka durumu bugün hal değiştirdi. Fotoyu gönderiyorum. Ne yapmam lazım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.