Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yardimci olurmusunuz hocam
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Yardimci olurmusunuz hocam

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seyla.gazi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yardimci olurmusunuz hocam
    Gönderim Zamanı: 26 Kas 2022 Saat 18:46
Hocam ben 35yaşında bir bayanım.2012yılında ilk bebeğimi 28haftalık olarak dünyaya getirdim.o süreçte bazı skntılar yaşadım ve  hızlı kilo almaya başladım yapılan tahlil ve tetkiklerde bana reaktif hipoglesemi teşhisi kondu metformin içeren ilaç ve diyet tedavisi başlandı.zamanla kilo verdim şikayetlerim kayboldu ve ilaç kesildi.şimdilerde aynı şikayetleri tekrar yaşamaya başladım.kilo alımı açlığa tahammül edememe sinir hali el ayak titremesi yemekten sonra uyuklama gibi.tahlil yaptırdım ama pek kaide değer bir olgu yok.açlık şekerim 101
hb1ac 5.83
Tokluk 97
Demir 40 Ug/dl
Pdw 21.18
Hocam şeker yüklemesi yapılmadı şuanlık bir tedavide başlanmadı ama ben özellikle yemeklerden sonra kendimi kötü hissediyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?teşekkürler..

Düzenleyen seyla.gazi - 26 Kas 2022 Saat 18:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2022 Saat 19:24
Ayni seker hastasi gibi diyet yapin. 
Hatta eve seker olcme cihazi alin ve kendiniz ACLIK Kan sekerine bakin. 
Tokluk kan sekeri hic bir ise yaramaz, cunku standart degildir!!! 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2022 Saat 19:29
Peki hocam bu benim şeker intolaransımın bozulduğunumu gösteriyor?bir ömür dikkat etmem mi gerekiyor?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2022 Saat 19:35
Ben "Tokluk kan sekeri" sacmaligina kanip da yorum yapmam.. 
Sorunuz icin; 5 saatlik "Glukoz Tolerans Testi" gerekir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2022 Saat 19:42
Tamam hocam doktorumdan isterim.teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2022 Saat 20:12
Insallah bu konuda biraz bir seyler biliyordur. Yoksa, standart Turk doktorlari zir cahillerdir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Kas 2022 Saat 20:18
İnşallah hocam ama yapacacaklarını tahmin etmek zor değil.muhtemelen şeker yüklemesi isteyecek ve metformin başlayacaktır.ben yükleme yerine sizin istediğiniz tahlili isteyeceğim ama siz yükleme konusunda ne düşünüyorsunuz hocam merak ettim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Kas 2022 Saat 01:33
"Glukoz tolerans Testi" nin halk arasindaki ismi: "seker yukleme'dir"..  5 saatlik olmasinda israr edin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.