|
Mutizm |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
watcher54 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı watcher54
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Ağu 2022 Saat 16:44 |
Selamlar Hocam, oğlum 6 yaşında. Yarik dudak yarik damakti. 2 ameliyat gecirdi. Aile disinda kimseyle konusmuyor. Anasinifinda net olarak ortaya çıktı. Cocuklarla hic iletisim kurmadi. Ogretmeniyle cok sonradan ve cok az kısık sesle bir iki kelime konuştu. Okumadigim kitap, takip etmedigim video kalmadi. Sosyal ortamlara girmesi için bir yildir ona odakli gunumu harciyorum. Biraz sosyal fobisi azaldi . Bu süreçte ablanin da bulunduğu cocuk gruplarinda bir zaman sonra o da oynamaya basliyor. 6 aydir psikolog yardimi da aliyoruz. Evde herseyiyle cok normal, hareketli, konuskan iken terapide zihinsel özürlü gibi davraniyir.Terapilerde hala bir adim ilerleme saglayamadi.
Hem maddi olarak hem sabir olarak zorlanmaya basladim. Bir ay sonra 1.sinifa başlıyor. Bana bir yol gosterin lütfen.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kısa şiirler ve tekerlemeler okutun. Şimdiye kadar yanliş bir şey yapmamışsınız. Aynen devam .
Sabırlı olun.
|
|
![]() |
|
watcher54 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı watcher54
Selamlar Hocam, oglum mutizmli, 6 aydir psikolog yardimi aliyor. Az da olsa ilerleme oluyor. Aile içinde bir sorun yok. Disaridaki insanlarla konuşamıyor. Bir haftadir israr edersm konuştu.
Psikologumuz 1.sinifa başlayacağı icin süreci hizlandirmak adina ilaç kullanilabicegini soyledi. oksitosin hormonu kullaniliyormus. Sosyal kaygiya iyi geldiğini okudum. Oglum 6 yaşında, yan etkisi olur mu? Ne kadar sure kullaninca etkisini gisterir. En onemlisi sizce kullanmalimiyiz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Denensin, bir zararı olmaz.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|