|
Vakum sonrası kafa yapısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sevdet ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2019 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haz 2022 Saat 06:06 |
Hocam tekrardan merhaba
Belçikadan Sevde ben yine. Erkek bebek, 5 nisan 2022, kilo 4535, boy 58,5, kafa çapı 39,5 Birkaç gündür yazılarınızı okuyorum ancak kesin bir cevap alamadım. Yani aldım ama estetiksel anlamda alamadım. Bebeğim vakumla çekildiği için haliyle bir yamukluk oldu kafasında sonra da o vakum görünümü düzeldi. Ancak hala sağ arka taraf sol tarafa göre basık bir şekilde. Saçlardan pek anlaşılmasa da. Önerilerinizde yüz üstü yatırma, önemli olanın kafa çapı ve bıngıldak olması demişsiniz. Ancak ben ileride az da olsa yamuk bir kafaya sahip olmasını da istemiyorum. Ebe düzelir diyor ama emin değilim. Uğraşıyorum pek düzelmiyor. Fotoğraf atmamı isterseniz atabilirim. Sadece bu kafa yastıkları var onlardan alayım mı? Faydalı olur mu? Birde vakumla çekilmesinin kafasına inş bir zararı olmamıştır değil mi? Bu konu hakkında bir yazınıza denk geldim sadece. İyi ki varsınız! Teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118703 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yüz üstü yartırın ve "Ani Bebek Ölümü" safsatalarına kanmayın. Ani bebek ölümleri, DAİMA kış aylarında,
aşırı sıcak tutulan bebeklerde olur. VEYA ilk index vak'a da olduğu gibi annesi tarafından öldürülen bebeklerdir. Vakum hadisesine gelince; iki olay vardır: 1- Caput Succedaneum: Normal doğumlarda bile annenin çıkımda çok bekleyen bebeklerde bile görülür, deri altında kanama vardır ve zararsızdır, kendiliğinden düzelir. 2- Cephal Hematom: Kafa kemiğinin Periost denilen zarının altında kanama vardır, iz kalabilir. Düzelmesi uzun zaman alır. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2022 Saat 07:59 |
|
![]() |
|
sevdet ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Oca 2019 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anladım. Her iki durumda da endişelenecek bir şey yok. Çok teşekkürler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|