Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Diş ağrısı ve göz aaltı şişmesş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Diş ağrısı ve göz aaltı şişmesş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dilyafruz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Diş ağrısı ve göz aaltı şişmesş
    Gönderim Zamanı: 09 May 2022 Saat 21:03
Kadir bey merhabalar 

size 2 tane sorum var izin verirseniz :
1.
Oglum 4.5 yaşında dün ve bugun dişleri agrımaya başladı.Dün sagdaki arka dişi bugun ise öndeki iki tane dişi ( onlar ilk çıktığında böyle çürükl renkli çıktılar, cocuk doç.doktoru hamilelikte antibiyotik kullandığım için dişler bu yüzden öyle çıkmış olabilir demişti ),ama sonra iki kere düştüğünde kenarları kırıldı ( resim ekledimi) - soru : antibiyotikten dolayı ilk ön 2 tane dişleri çürük kaplamalı gibi çıkar mı ? Çünkü kalan dişleri hepsi normal saglıklı çıktı.

2.Bugun dişi agrıdı için ( eczanede dişinol olmadıgı için eczaci bu spreyi önerdi ) vemcaine ( lidokaine 10%) ön dişine sıktım , biraz sonra da arka dişim ağrıyor diyince eşim tuzlu su+karbonat gargara yaptırdı çünkü ilacı bir daha sıktımadı .5-10 dakika sonra da sol güzün altı şişti
Korktum anlayamadım, lidokaineden mi ? Ya da eşim ardından tuzlu su ile gargara yaptırdığı için mi ?
Resimdeki şişkinlige bakıp söyleyebilir misiniz acaba ? Alerjik mi , sinek mi..
Gözü acımıyor diyor ( en azından şimdilik öyle )
Neden gözü şişmiş olabilir acaba ?

Diş hekimine yarına götüreceğiz bugun randevu bulamadık

Lütfen yardımcı olurmusunuz, çok endişelendim gözü için 🙏

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118380
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2022 Saat 23:21
   " cocuk doç.doktoru hamilelikte antibiyotik kullandığım için dişler bu yüzden öyle çıkmış olabilir demişti "
Ki.indan uydurmus!!! Boyle bir sey YOK! 

Disleri ve Goz alti icin resim gonderin. Sorunuzda, resim "linki" yok.  
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2022 Saat 07:39
Linkler  eklenmemiş tekrar gönderiyorum

Sol gözü:

Ön Dişleri

Sizi tanıdıktan sonra her aksam 2 hap Dentiflour veriyorum , ama 1_2 ay oldu daha .O da bitmek üzere yenisini aramaktayız
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2022 Saat 15:43
Muhtemelen, Lidocaine allerji yapmis. Gunde 1 olcek Allerset surup, verebilirsiniz.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2022 Saat 17:06
Çok teşekkür ederim 🙏 size
 Diş doktoruna gittik Augmentin bid fort 70ml  yazdı, 
Hocam onu mutlaka bitirmek mi gerek ?
Önceden antibiyotik 3-5-7 gün kullanılir diye deniyordu 3 gün içerse yetmez mi?
Antibiyotik vermiyorum ama konu dişi olunca ne yapacağımı bilemiyoruz, bagışlık sistemi böyle düşüyor

1_2 ay önce de antibiyotik 2 hafta  içti diş dolgusunda  iltihabi olmuştu,sonra  kanal tedavisi yaptı 

Bu sefer başka dişteki dolgu iltihap yapmış olabilir diyor çünkü film çektirdi birşey yok dedi, ama çocuk 2 gün diş ağrısından agladıgı için takip edelim antibiyotik belki iyi gelir haftaya gelin dedi 

Ne yapsak acaba?2 gün ibufen vererek agrısını kesiyoruz.

Düzenleyen Dilyafruz - 10 May 2022 Saat 19:16
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2022 Saat 23:31
Iltihap olsa; AGRI olmaz! Sislik olur. 5 gun verin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dilyafruz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2022 Saat 23:43
Kusura bakmayın anlayamadım

5 gün İbufen mi ya da Augmentin?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2022 Saat 00:14
EGER: sislik varsa, ve agri yoksa, Antibiyotik verin. (gunde:2x1 olcek0
EGER: sadece agri varsa, Ibufen verin. (en fazla, gunde:3x1)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.