Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma ve ateş
    Gönderim Zamanı: 09 Nis 2022 Saat 14:47
Hocam Merhaba, 

Perşembe günü ( 7 Nisan’da ) kreşte kızım 2 kez evde ise 1 kez kustu. 1 kez tuvalete gitti ishal şeklinde tuvaletini yaptı. O gün kustuktan sonra midem bulanıyor ve ağrıyor dediği için 2 elma ve1 salatalık yedi. Akşama doğru ateş çıktı, 40,4’e kadar ateş düşürücü vermedik. Bu derecede 5 ml calpol plus verdik. Ateş yavaş yavaş düşerek 37,6 ya kadar düştü. 8 Nisan sabahı ateş tekrar çıktı ve boğazının ağrıdığını söyledi. Ateş 39 lara geldi. 12’ye doğru doktora gittik. Hiç birsey yemedi, boğazım ağrıyor dedi. Bu şekilde doktora gittik. Ateşi yine ateş düşürücüsüz kendiliğinden hastanede 37-38 bandına geldi. Doktor salgın olduğunu ifade edip rotaya yakalanmış olabilir diye düşündüğünü söyledi. Rota aşısı olduğu için daha hafif geçireceğini söyledi. Emin olmak adına,  Gayta testi, kan testi istedi. Gaytayı hala veremedik. Bunun dışında Boğaz kızarık dedi ve ciğerde hırıltı var dedi. 20 dk ara ile 3 kez hava verildi. 20 dk ara sonrası ciğer dinlenip satürasyon ölçüldü. Hava işlemi öncesi 95 sonrası 97-98 olarak ölçüldü. Hayatımızda ilk kez bu kadar yoğun hava verildi. Hocam birkaç sorum olacak. 

1. Kan sonuçlarını ekliyorum. Bu sonuçlara göre antibiyotik ihtiyacı olduğunu, bakteriyel durduğunu söyledi. WBC kaç olursa antibiyotik kullanması gerekir? Verdiği antibiyotik yoktu muadilini aldık ama kullanmadık. Aldığımız Zimaks. ( ishal yapmaması için bu gruptan seçtiğini söyledi) Kızım Temmuz da tam 5 yaş olacak. 21 kg. Kusma sonrası 20.4 kilosu. Aşağıdaki sonuçlara göre napalım? 

2. 2021 kasım da akciğer enfeksiyonu geçirdi. MACROL isimli antibiyotik kullandı. 1 ay kreşe gitmedi. Sonrasında kontrollerde ciğer artık temiz denildi. İlk kreşe gittiği gün bronşit oldu ve yine hırıltı hışırtı sesi ciğerden geldi. Şimdi ise ne zaman grip vb bir hastalık olsa hemen o sesi bende alıyorum. Burnu genel olarak hep tıkalı. Eylül 2021’den beri hep balgam ve öksürük hayatımızda. Öksürük sabah uyanınca yoğun balgamlı, sonrasında aktivite sırasında var ve kuru formda değil. Hep balgam var. Bu durumda bizi alerji doktoru mutlaka görsün diyor her gören doktor. Sürekli sıkışmadan bahsediyorlar. Hocam sıkışma ile kasıt nedir? Alerji uzmanı görmeli mi? Siz bu durumun neden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorsunuz? ( Eylül 2021- Nisan 2022 öksürük, balgam, ciğerde hırıltı, hışırtı, merdiven vb aktivitelerde arka arkaya 3-4 kez öksürüyor ) 

Çok teşekkür ederim, ilginiz ve yardımlarınız için.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119243
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2022 Saat 18:49
1- Meslek hayatimda,"Ozel doktor" olarak calistigim 35 sene boyunca, bir hastama bile boyle "hava verme"
dolandiriciligi uygulamadim.. 
2-  2-5 yas arasi, WBC: 5.5-15.5  arasindadir. 
3- Tahlil yaptirdiginiz Laboratuvar, ya cahil, ya sahtekar.. Eriskin "Referans Araliklari" kullanilmis.
4- Turk doktorlarinin: cocuklarda,  "Hirilti-hisirdi" duydular diye, Astim veya Bronsit teshisleri koymalarina
 sakin inanmayin!! Bu sahtekarlar, ASLA Grip teshis etmezler, her oksurene, astim, Bronsit veya "Zaturre baslangici" gibi salak salak teshisler koyarlar.

5- Konulan teshislerin tamami yanlis. Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin. 
Size; "Sahtekarligin 3 Saflasi" uygulanmis. BU konuyu SABIT Forum kismindan okuyun.

Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2022 Saat 20:50
Hocam, sahtekarlığın safhalarının uygulandığına emindim. Ancak bana kibar kibar çok fazla laf söyledi. Önce iğne ile 3 gün antibiyotik arkasından şurup ile antibiyotik devam dedi. Kabul etmedim. Bunun üstüne herkesin kendi çocuğu, nefes alamaz noktaya getiririsiniz çocuğunuzu ama neticede sizin çocuğunuz diyip çok uç örnekler verdi. Ya kabul edecektim ya da hastaneden çıkacaktım. Nezaket sınırları içinde çok güvensiz olduğum ve bu nedenle kızımı tehlikeye attığımı söyledi. Sizi çok yakından takip ediyorum. O sebeple zaten uzun zamandır balgam, hışırtı ve özellikle koşarken merdiven çıkarken arka arkaya öksürük problemimiz olmasına rağmen grip için ne yapılıyorsa onu yaptım. Ama hangi doktora gitsem bu hırıltı hışırtı nedeni ile beni alerji doktoruna yönlendiriyor. Bu kadar uzun süre grip olur mu? Gerçekten birseyi atlamaktan artık çekiniyorum. Çünkü aynı doktorlara gittiğim arkadaşlarımın çocuklarının da öksürük problemi var. Ancak onlara böyle geri bildirim yapılmıyor. Gerçekten farklı bir durum olabilir diye düşünüyorum.  

Bu hışırtı ve hırıltı özellikle aktivite ile artan öksürük ve balgam için ballı ıhlamur, sıcak su buharı, cold mix dışında yapılabilecek birsey var mı? Ciğer ile ilgili bir sorun olmadığına ben kendim doktor olmayan biri olarak nasıl anlayabilirim? Basit bir test etme yöntemi var mı? ( film çekilmeden çünkü kasımda çekilmişti min 1 sene geçmeden yeni bir film çektirmeye çalışacağım ) 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 04:11
Gayet basit ... Cocugunuza bakacaksiniz. Hareketli ise, kosup-oynuyor ise, oksuruk, solunum guclugu gibi 
sikayetleri de yoksa, hepsine bos vereceksiniz. 

Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 11:29
Hocam hareketli bir çocuk, ama koştuktan sonra öksürük şikayeti oluyor. Solunum güçlüğü çekmiyor ama arka arkaya 3-4 kez öksürüyor. Bu durumda ne düşünmek lazım? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2022 Saat 19:16
Bu durumda; Sizin gereksiz yere "dusundugunuz" dusunulur. 
Kirsal/koyluk yerlerde, bu yaslardaki cocuklarin tamami bu sekilde! 
Yazilarimi okuyun.
"Cocuklar hic hasta olmasinlar" diye bir dusunce veya gayret icinde degiliz.. 
Ustune asiri dustugunuz icin, ve bu sarlatanlar da, zaten sizleri bekledigi icin, bu isler boyle cigrindan cikti!! 
20 sene oncesinde, boyle sarlatanliklar, sahtekarliklar HIC yoktu! 
Bugun hastanelerde surunen cocuklarin tamama yakini pimpirikli ailelerin cocuklaridir ve bu sarlatanlarin
 uyguladiklari; "Sahtekarligin 3 Safhasindan" baska bir sey degildir. 
Okuyun, okuyun... 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.