|
Kaşıntı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Humasli ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mar 2022 Saat 15:35 |
Hocam kızım için sormuştum 6 yaşında 19 kilo 1 haftadır kuru öksürük ateş vardı Dr a götürmedim evde limon bal devam ettik. Ben işteyken annem iburamin zero vermiş sabaha kadar 2 ölçek onun harici ilaç kullanmadık. Dün balgamı akmaya başladı artık burnu kanadı baya bir balgamlı şekilde. Bugün genel durumu iyi ateş düştü öksürük iyice azaldı burun akmasi devam ediyor .Dün geceden beri sırtında ve göğsünde minik minik hafif ele gelen pembe kabarciklar var çok kaşınıyor diyor sürekli kasiyoruz. Neden olmuş olabilir kızıl veya başka bir hastalık geçirmiş olabilir mi ne yapmamız gerekiyor duramiyor kasintidan.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119286 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 yasinda Kizil son derecede nadirdir.
Kizilda; oksuruk, burun akintisi OLMAZ! Kizil dokuntusu ELE GELMEZ!! Muhtemelen, sicak tutmaya ( anneanne etkisi!!) bagli isilik. Sonu; "-Cold" veya "-Zero" ile biten ilaclari SAKIN cocuklarda kullanmayin... |
|
![]() |
|
lorderco ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 103 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Boğazından şişlikler için de doktorlar veriyor hocam bal limon bogaz enfeksiyonun iyi gelir mi büyüklere de İbrahim cold veriyorlar aynı şey büyükler içinde mi gecerli
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119286 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecerlidir DE!!!
'70'li yillarda, Hacettepe'de iken, Hepatitli hastalara; Karaciger hulasasi (B-Heptal kompoze, Heparegen gibi) ilaclar veriliyor ve hastaligin daha beter hale gelmesine hatta olumlere sebep oluyorlardi. Biz bunu belgeleyip, Saglik bakanligina bildirince, ilac firmalari; " Onlar Cocuk doktoru, cocuk formunu kaldiririz ama eriskin seklini satariz!!" diye itiraz etmislerdi. Zamanla bu ilaclar tamamen ortadan kalkti ama olan gene halka oldu! O zaman anlamistim, Saglik bakanliginin kimin "bakanligi" oldugunu!! Bir arada bebeklere Gaz sancisi icin; "Plegycil" diye damla verirlerdi.Son derecede toksik bir ilacdi!30 sene mucadeleden sonra kulanilmamaya baslandi. Hala varmi bilmiyorum! O yuzden, Saglik bakanligi ses etmiyor diye guvenip, Turk doktorlarinin yazdigi HER ilaci kullanmayin! |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|