Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini
    Gönderim Zamanı: 03 Kas 2021 Saat 11:50
İyi günler hocam, 34 yaşında kadınım.pek güneş görmediğim için,

Ocak 2021------1 ampül d vit
Eylül 2021-------1 ampül d vit içtim.

26 ekim 2021 de d vit sonucum : 34,25 ng/ ml. Olarak çıktı.

Ek doz almam gerekir mi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118431
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2021 Saat 19:38
Gerekir. Ideali: 50-100 arasidir. 150 ustunde zehirlenme riski BASLAR!! 
Hatta, Aralik ayinda tekrar alip, Subat ayinda tekrar olcum yaptirin. 
Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 271
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2021 Saat 01:41
Yeni konu açmak  istemedim hocam eylül 16 sında ampul kırdım içtim test yaptırmadım düşünmüyorum ikinciyi şubat gibimi içmem doğru olur Mayıs gibimi
Birde bazı yazılarınızda okuduğumda bir ampul kırıp içtikten sonra tahlil yaptırıp değeri artmıyanlar var onlara tekrar kırıp içmeyi tavsiye ettiniz tahlil yaptırmadan bunu bilmek mümkün olmayacak birde hocam tek seferde kırıp içtiğimiz bir adet ampul bizi kaç ay koruyor yani değer yüksekliği bakımından birden yükseltip değeri 2 ay sonra değer düşebilirmi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2021 Saat 18:53
Ampulu icmeden evvelki D vitamini seviyesine gore degisir. 
Tahlil yapildi ise, az-cok tahmin yapabiliyorum. 
Mevsim: Yaz-kis olmasina gore degisebiliyor.
Hem D vitamini alip- hem gunese cikmaya baslayanlarda degisebiliyor.
D vitaminine direncli(Resitant) veya bagimli (Dependent) olabiliyor.

Yukarı Dön
afrarana Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 271
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı afrarana Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2021 Saat 00:56
Türkiye deyim eylül ayında kırıp içtim kapalıyım ve sürekli evdeyiz çocuk ve pandemi şartlarından ölçüm yapmadım öncesinde bilemiyorum tek bildiğim eylül 16 sı ampul kırıp içtim bukadar 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2021 Saat 03:07
Simdi 1 ampul icin, Subat ayinda olcum yaptirip, yazin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.