Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boyunda lenf bezi şişliği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Boyunda lenf bezi şişliği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Talis Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Talis Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boyunda lenf bezi şişliği
    Gönderim Zamanı: 24 Eki 2021 Saat 11:13
Kadir hocam merhaba. Oğlum 7 yaşında bu yıl okula başladı. Yaklaşık 7 ay önce dişinde çürük ve iltihaptan dolayı boynunun sol tarafında fındık büyüklüğünde lenf bezi şişmiş. Tedavi olduktan sonra şişlik indi. Bir ay önce ateşi yükseldi sağlık ocağına götürdüm doktor boğazı kızarmış dedi. İburamin cold ve calpol 6 plus verdi ateş düştü 10 gün ara ara ateş yükseldi. Sonra boynunun sol tarafında lenf şişliği tekrardan şişti bu sefer daha büyük.  28×33 ebatlarında. Uzman çocuk doktoruna götürdüm kan tahlili ve ultrason istedi. Kötü  bir şey yok lenflerde iltihap var dedi. Hastanede bir hafta antibiyotik tedavisi gördü şişlik inmedi hocam. Tahlilleri ve ultrason bilgilerini yolluyorum lütfen yardımcı olur musunuz.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118448
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2021 Saat 18:51
Iri Lenf bezi; antibiyotik tedavisi ile kuculmez!! Lenf bezinin buyumesine sebep olan, "Enfeksiyon odagi" 
Antibiyotik ile ortadan kalkinca, Lenf bezi kuculmeye baslar. Turk doktorlari, ciddiye almayin.
Bilhassa; ATES DUSURMEYIN!! 
Kan tahlili ve US cok gereksizdi. "Tamamen duygusal"!!! 
Bu konuyu iyi okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.