|
Tetanoz |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Mehmettt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Oca 2021 Saat 20:23 |
Hocam bugün topraklı patatesi yıkarken parmağının kenarında bulunan küçük bir çatlak vardı yanmaya başlayınca içime kuşku düştü. Topraklı patatesteki toraktan o yaraya degmesiyle tetanoz oluşurmu.2009 yılındaki hamileligimde 5 doz asi tamamlanmıştı. bu asilar beni korurmu.
|
|
![]() |
|
Mehmettt ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 262 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam Parmagimin kenarında çatlak oluşur ya öyleydi yarilmıştı asi yaptirayim mi
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 5 doz asimi????? 5 doz asi, sadece; hayati boyunca HIC Tetanos asisi olmamislara uygulanir.
Yoksa; tek doz yeterlidir. Belliki geri-zekali bir doktora catmissiniz. 2- Tetanos ; ancak, doku icine Tetanos sporlarinin girmesi ile olusur. Acik (hava alan) yaralardan Tetanos olmaz. Sabunlu su ile yikayin, (yara derin ise, Oksijenli su ile pansuman yapin) ve Batticon surun. Resimde gordugum kadari ile, Oksijenli su bile gerekmez.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Oca 2021 Saat 22:03 |
|
![]() |
|
Allah razi olsun hocam zaten evhamliyim birden kötü olmuştum. Hemen ellerimi yikadim evde oksijenli su ve batikon yoktu. Kolonya sürdüm yeterlimidir hocam başka bisey yapmalimiyim çok korkuyorum hiç bulaşma ihtimali yoktur dimi.
|
|
![]() |
|
Hocam resimde çok net değil ama biraz derin çatlak kırmızılık görünüyor içinden. Ne olur kusuruma bakmayin her konuda çok evhamliyim hastalik hastasi oldum ve bu benim yaşam kalitemi çok düşürüyor artık etrafimdakileride sıkıyorum. çok bunaldim nasil basedecegimide bilemiyorum. hocam tek siz söyleyince icim rahatlıyor lütfen hakkınızı helal edin.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yaraniz, "acik tip" bir yara. Tetanos bakterisi, oksijenli ortamda hastalik yapamaz..
Mikrobun hastalik yapabilmesi icin, doku ICINE girmesi lazim. Kolonya yeterlidir.
|
|
![]() |
|
Allah razi olsun hocam siz bizi rahatlatiyorsunuz allahta sizi rahatlatsin. Bu parmaklarımın ucundaki catlaklardan kurtulamıyorum butun parmak uclarim boyle catliyor hocam çok acı veriyor bir seylere dokunamiyorum ve böyle mikrop kapacak diye çok korkuyorum. onun icin oneriniz varmi surekli nemlendiriyorum. Ve bazen dayanamayinca yara bandi yapiyorum bir yere surtmesin diye. Allah bin kere razi olsun selamlar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|