|
Ateş sonrası öksürük ve burun akıntısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
olguns ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Şub 2019 Saat 19:53 |
Hocam merhaba. Oğlum 10 buçuk aylık. 9100 gr. 10 gün önce ateş ve halsizlik sebebiyle doktora götürdük boğazda hafif kızarıklık var soğuk algınlığı başlangıç aşamasında dedi. Aferin ve calpol verdi. Ateş düşmezse dolvenle devam et. Düöerse calpol kullanma 5 gün aferi ve otrivine sprey verdi. İlaçları bıraktıktan sonra balgamlı öksürük ve burun akıntısı başladı. Kontrolde doktor normal vücut atacak onları dedi. Beş gündür ilaç kullanmıyoruz ama oğlum huzursuz ve iştahsız sadeve anne sütü alıyor. Balgamı çıkaramıyor öksürdükçe ağlıyor burun akıntıso su gibi. Üstüne diş çıkarıyor sürekli kulaklarını tutuyor.
Ballı limon kullanabilir miyiz. 1 yaşından önce bal yasak deniyor. Burnunu serum fizyolojikle açıyorum yeterli mi. Öksürük için ne yapalım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118376 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O SALAK doktora soyleyin, once verdigi ilaclarin icerigini bir ogrensin!! Gecen senelerde bunun gibi salaklar yuzunden, kac cocuk; Parasetamol zehirlenmesi yuzunden, Karaciger yetmezliginden oldu .. 9,1 kg cocuk, gunde en fazla; 360-540mg arasi Parasetamol alir.. Aferin: 160mg. Calpol; 120mg Parasetamol ihtiva ederler.. Toplam: 280mg eder.. Gunde:3x1 her ikisinden verdiginizde: 280x3= 840mg eder. Verilen doz : 840mg - alabilecegi doz 540 = fazla doz: 300mg. Bu sekilde 3 gun verdinizmi, cocugun karacigeri ayvayi yer.. O okuz'e bir zahmet soyleyin, Aferin, 160mg Calpol(Parasetamol) ihtiva eder.. Kitap okuma adetleri yoktur, Hic olmazsa, ilacin USTUNU OKUSUN.. Bal yasak filan degil, cok anlattim, bal ile ilgili yazilari okuyun.. Turkiye'nin pust doktorlari, oksuruk surubu yerine, "Limonlu bal" verdiginizde, avanta alamadiklari icin, bal aleyhinde konusurlar. Once; kullandiklari ilaclarin terkiplerini ogrensinler!! Ondan sonra bal'a laf etsinler.. Bal'dan Simdiye kadar kimse olmedi ama bir suru cocuk bu OKUZLERIN ayni receteye yazdiklari, Aferin, Peditus ve Calpol'den olduler.. Bu 3 ilac da, Parasetamol ihtiva eder. Limonlu bal, Serum Fiz ve ColdMix kullanin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2019 Saat 01:35 |
|
![]() |
|
olguns ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yazılarınızı okuyorum yeni üye oldum. Hastalıklarda limonlu bal serum fizyolojik önerdiğinizi okumuştum ama bal 1 yaşından önce yasak denilince hep tereddüt etmiştim. Calpol ateşlenirse ver demişti ama gerek de kalmadı. Ateşten korkuyoruz nedense. Yazılarınızda okumuştum keyfi yerindeyse ateşli durumlarda sıkıntı yok diye. Peki Ateşe hiçbir durumda dilde renk değişikliği huzursuzluk vs ilaçla müdahale etmemek mi gerekir.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118376 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ates+koku+Pas yoksa; Grip demektir... Her ucu de varsa; antibiyotik gerekebilir. Cocuk rahatsizlik hissetmedigi surece, ASLA atese mudahale etmeyin.. SAKIN; cocuk doktorlarinin yalanlarina kanmayin.. Onlarin tek gayesi; sizi ates ve havale ile korkutup, doktorlara kosusturmaniz icindir. Gunumuzde; yapilan ASILAR sayesinde, tehlikeli olabilecek, bir hastalik kalmamistir. Atesli hastaliklar tablosunu inceleyin.
|
|
![]() |
|
Yeşim Köse ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şub 2019 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yeşim Köse
Hocam oğlum 24 aylık sinüzit oluyor sürekli. Antibiyotik kullanmak istemiyorum zaten sezaryenle doğdu bağırsakları ancak düzene giriyor. Gece bir kere uyanıp 2-3 dk öksürüyor. Gündüz ara ara öksürüyor yeşil sümük var. Serum fizyoloji damlatıyorum sabah akşam. Antibiyotik kullanmalı mıyız? Kullanmazsak sonucu daha ağır olur mu? Alerji profesorü en az 15 günlük antibiyotik diyor yoksa astım olur diyor. Bir de bu sinüzite reflü mü sebep oluyor? Çocuk alerjik bir çocuk çıkmıyor testlerde ama kışları hep sinüzit :(
|
|
Ykose
|
|
![]() |
|
Yeşim Köse ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şub 2019 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yeşim Köse
Bu arada ateş yok bütün gün koşup oynuyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cok safsiniz!!! Cocuk bunca seneden beri devamli "sinuzit" oluyor, ama NE HIKMETSE, hic Grip olmuyor!! Akliniz aliyormu?? Sahtekarlarin ellerine dusmussunuz, sizi oynatip duruyorlar.. 1- Sinusler, her Grip'de tutulurlar, ifrazat cikarirlar.. Grip gecince de duzelirler. Akinti olmasina "Sinuzit" denmez..Sinus agizlarinin kapanip, AKINTI OLMAMASINA Sinuzit denir.. Sizi iyi isletmisler.. 2- Grip gectikten sonra, Sinus agizlari kapali kalmaya devam ederse, o zaman bir; "sinuzit'ten" soz edilebilir. Bu durumda da, SADECE; Iliadin burun damlasi ile sinus agizlarinin acilmasi yeterlidir. ASLA Antibiyotik gerekmez. 3- Sumugun, "yesil" veya "Bally kivaminda" olmasi, Grib'in sonuna geldiginizi ve iyilesme olacagini gosterir.. Bu durum onlarin isine gelmediginden, bu duruma: Antibiyotikler, soguk alginligi ilaclari ve Astim ilaclari vererek, hemen durumu kroniklestirirler ki, hicbir zaman iyilesme olmasin.. Bu sayede, her 10-15 gunde bir doktorlara tasinirsiniz. 4- Zaten o "SAHTEKAR" Allerji Prof'un, "-en az 15 gun antibiyotik." demesi de sirf bu yuzdendir. 5- Sinuzitler ile Reflu'nun bir baglantisi yoktur.. Mide ifrazati, Sinuslerin icine nasil girsin!! Cocuk doktorlari; Allerji, Astim ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler. Yeni yeni: Her hastaya, "Zaturre baslangici" veya; "Sinuzit" demesini ogrendiler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Şub 2019 Saat 19:34 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|