Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dilin geri kacmasi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dilin geri kacmasi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seyla.gazi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dilin geri kacmasi
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 14:58
Hocam bu defa arkadaşımın bebeği için yardım isteyecegim bebek erkek dört aylık 9küsur  kilo doktorlar reflü demiş bildiğiniz Reflü ilaçları vermişti anneyede diyet sanırım laktoz intolaransi demişler mama veanne sütü beraber besleniyor dün ağlayarak aradı çocuğun dili boğaza geri kaçmış nefes alamamış orada bulunan bir beyefendi hemen eliyle çıkarmış bir gece hastanede kaldilar a dan Z ye bütün tahliller muayene bulguları temiz arkadaş neyapacağını bilemiyor çünkü bu ikinci defa olmuş bende ona yardımcı olmak adına onun adına size sormak istedim kendisinin burda aktif bir hesabı yok neyapsin ne yapmali bana kalsa çok beslenmeden reflü bile değil belki diyeceğim ama haddim olmadığı için sadece onun adına bilgi almak istedim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118397
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2018 Saat 19:10
Suuru ACIK olan bir kimsede, dil ASLA GERIYE KACMAZ... Aileyi iyi kafaya almislar!!!
Bu yaslardaki bebeklerde, "Nefes tutma" (Breath holding) veya "Katilma nobeti" olayi cok siktir.. Hic bir
 sey yapilmasi gerekmez.. Bilhassa asabi, hircin yapidaki cocuklarda daha sik gorulur (soya cekim vardir)
Sinirlendiginde, dedigi yapilmadiginda, dikkat cekmek icin siklikla yaparlar.. Ileri yaslarda, bu katilma 
tablosu zor olustugu icin, katilabilmek icin, kafasini yere veya duvara vurup, kasten, kendisi canini yakip
katilanlar vardir.. Hastaneye haybeden yatirildi!! Sirf annenin gazini almak icin bir suru parasini aldilar..

EGER 4 aylik bir bebek, 9 kilo geliyorsa, kusmasi asiri beslendigi icindir.. 4 aylik bebek kilosu:6,8kg dir..
2,2kg FAZLASI var..  
Bu yasta Reflu OLMAZ... Regurjitasyon olur.. Dunya da bir tek; Ahmak Turk doktorlari her kusan hastaya
Reflu derler.. O kadar cahil ve ahmaktirlar ki, daha Reflu'nun ne oldugunu bile bilmezler.. Reflude, kusma
 olmaz.. Mide muhteviyati, yemek borusuna kacar ve tekrar yutulur.. Buna; "REGURJITASYON" denir..
Bu Regurjitasyonlar sonucu, senelerce, mide asitinin yemek borusu ve yutak bolgesini tahris etmesi ile
 Reflu olusur. 4 aylik bir bebekte, Regurjitasyon oluyor ise, mutlaka KILO KAYBI da olur..
Bu cocuktaki kusmalar, ASIRI YEDIRILDIGI ICIN.. Bunu aptal Turk doktorlari dusunemez ler bile.. 
Benim yazilarimi okutun.. Belliki cevresinde cok namussuz assagilik cakallar var.. 

Yukarı Dön
seyla.gazi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 224
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı seyla.gazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2018 Saat 01:38
Hocam ben daha cevabınızı  iletemeden tekrar acile gitmişler bu defa yüksek ateş burun akıntısı oksuruk sebebiyle ilk bebek olduğu için tedirgin ve heyacanlilar.birden başladı dedi arkadaş.atesi yükselince acile gitmişler doktor bulguları gribi gösteriyor demiş.reflu ilaçlarını bırakın demiş grip icinse sadece aklovir şurup vermiş gerektiğinde  calpol kullanin demis ama arkadaş durumunn bukadar basit olmadığı kanisinda.benim kafama takılan gripte aklovir kullanılıyor mu
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118397
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2018 Saat 06:11
Aklovir, hastalik suresini sadece 3 gun kisaltir..
Ben hic kullanmam. Yazilarimi okusunlar. 

SAKIN, o onceki aptal doktorun verdigi ilaclari kullanmasinlar.. Az yedirsinler her sey duzelir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.