|
ventolin ve peditus kullanımı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
inci_b ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağu 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ağu 2018 Saat 15:53 |
Merhaba Hocam,
kızım 28 aylık. Üç hafta önce kreşe başladı. Başladığının 3. günü gece öksürüğü, 2 gün sonra ise ateş başladı. Sizin maillerinizi okuyarak 3 gün ateş düşürücü vermedim. Gittiğim ilk doktor augmentin 600 başla dedi ben de başka doktora gittim. O da başta aferin verdi, bir kaç kez kullandım ancak gecelerimiz kabus gibi geçti. Sonraki muayenede de 8 gün ateş sonrası peditus ve ventolin sprey verdi. 10 Gün sonunda kontrolde iyi olduğunu ama 3 gün daha günde 3 kez ventolin ve peditusa devam dedi. Benim sorum ventolini sıktıktan sonra hırıltısı oluyor acaba artık yapmasam mı spreyi, peditusu da vermesem olur mu? Ciğerdeki sekresyonu atmak için ikisine de devam yoksa bronşiolitten hastalar yatıyor bak hastanede kötü olabilir dedi. Ne dersiniz aklım karıştı, ben peditusu yarım kaşık vermiştim 3 kez, ventolini de 2 kez 2 fıs yapmıştım 3 gün. Şimdi üç gün daha 3 tam ölçek peditusla, 3 kez ventolin mi yapmalıyım öksürük, sekresyon bitsin diye?
|
|
inci_b
|
|
![]() |
|
inci_b ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ağu 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam eski maillerinizi okurken eksik bilgi verdiğimi düşündüm. Kızımın solunumu hızlı idi tüm hastalık boyunca gece/gündüz.
Bugün düzelmiş gibi. Ama ventolinden sonra hırıltı başlıyor, doktor 2 kez yaptım ventolini dediğinde "biz genelde bunu günde 3 sefer veririz, sonuçta kortizon değil bu" demişti. 3 gün 2 fıs yap, geçmezse yine konuşuruz diye de eklemişti.Peditus da ek olarak tabi.
|
|
inci_b
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Sahtekarligin 3 Safhasi" ile ilgili eski yazilarimi okuyun.. Size ilk 2 Safhasi uygulanmis. Tam bir pust SAHTEKAR!! Cok mu aradiniz bu sahtekari?? 1- Augmentin 600, 20 kilo ustu cocuklara verilebilir.. Bu doktorun; daha en basit ilaclarin dozu hakkinda bile bir bilgisi yok!!! 2- ATES + Agizda pis KOKU + Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi (biri bile)yoksa; Antibiyotik gerekmez. 3- Sahtekarligin 1. Safhasi: Aferin, Peditus, Asist, Sudafed(ve benzerleri), Allerji ilaclari verilir. Ayrica; bir Astim ilaci olan Ventolin verilir ki, vucudun, kendini korumak icin, mikroplar asagi inmesin diye; daralttigi bronslar genisletilir ve siradan bir Grip hastaligi bu sayede goguse iner... 4- Sahtekarligin 2. Safhasi: Doktor zaten sizi beklemektedir..... Gittiginizde; Astim veya Bronsit olmus diyerek size; Pulmicort, Flixotide veya benzeri kortizonlu spreyleri verecek…. Bunlarin sagladigi SAHTE iyilik hali ile ilk 3-5 gun gozunuzu boyayacak…...3-5 gun sonunda, kortizon etkisi ile, vucut bagisiklik sistemi felc olacak, virusler serbestce butun Akcigerleri istila edecek, en sonunda, Akcigerler asiri tepki gosterecek, solunum guclugu olacak ve SIZ, bir gece acilen, ambulaslarla, hastanelere kosusturacaksiniz, size orada; HAVA VERECEKLER!!! Havanizi aldiginizda da o doktorlara o kadar sukran duyacaksiniz ki, sormayin gitsin..... KACIN ve o doktorun verdigi hicbir ilaci kullanmayin... Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 03 Ağu 2018 Saat 18:30 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkürler hocam. Burun akıntısı ve öksürük dışında iyi görünüyor artık .
Çok saolun gözümüzü açtığınız için.
|
|
inci_b
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120442 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Alkali su sahtekarligi" yazimi okuduz mu?? 1.Sayfadaki SABIT yazilarin ilki… Adam; doktor bile degil, Turkiye'deki doktorlardan kendine yandas bulup, halki dolandirdilar.. Adam, mahkemede hokum giyince, elinde ne kadar cihaz varsa, hepsini Turkiye'ye kakalamis. Rahmetli Aziz Nesin, az soylemis, Turkiye'nin aptali;%60'dan cok daha fazla.. Adamlar, yeni yapilan Apartman ve sitelere, "Alkalen su cihazi" takmislar… Saglik bakanligi deseniz, particilik, hizipcilik, kayirmacilik ile mesgul…
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|