Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Dizanteri?!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Dizanteri?!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Dizanteri?!
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 01:25

Merhabalar Hocam,

inanin gözümüz yollarda kaldi. Günlerdir size yazacagim ani bekliyorum.

Kizim 3.5 yasinda ve gecen hafta persembe gecesini  39.5 dereceye bulan bir atesle gecirdik. (ates düsürücü vermedim) Birkac gün öncesinden piknige gitmistik ve orada dere kiyisindaki soguk suya ayaklarini sokmustu belki ondandir diyip üstelemedim . Cuma, cumartesi ve Pazar günü civik azar azar günde 9-10 defa kakasini yapti, ama sulu degildi mukusluydu  ve miktar olarak cok degildi.Atesi de hic olmadi genel durumu da iyiydi. Sadece arada karni azicik agiriyordu o kadar. Bunun üzerine pazartesi onu doktora götürdüm ve gaita mikroskopisi amipli dizanteri olarak sonuclandi. Doktorumuz bize Zimaks(bulamayinca  Fixef aldik) Maflor ve Zinco yazdi (neden flagyl yazmadigini anlayamadim!) ben sizin bu konuyla ilgili bütün yazilarinizi okuyunca güvenmeyip ayni gece tekrar baska bir hastanede amip antijeni yaptirmak istedim (sözde yaptilar , sonuc 20 dakikada aciklandi dün arastirip  bu tahlilin öyle hemen cikmadigini ögrenince hastanenin laboratuarini aradim ve sadece mikroskopi yapildigini bosu bosuna bizden fazla para aldiklarini ögrendim)  tabi ben o an antijen yapildi sanip gece fixefi ve zincoyu verdim  ertesi gün  de (sali günü) sizin yazdiklarinizdan yola cikarak flagyl vermeye basladim günde 3 x. (fixefi kestim cünkü her yerde amipin tedavisi flagyl ve emsali ilaclar yaziyor , yabanci kaynaklar da dahil buna)

Sali sabahindan sonra kakasi normale döndü ve günde 1 kere yapmaya basladi ancak carsamba gecesi yine 39larda seyreden bir atesi oldu kizimin. Acaba yanlis mi yaptim diyerek ve aile hekimi olan kuzenime de danisarak fixefe tekrar basladim (flagyle devam), sizi ne kadar aradigimi tahmin edemezsiniz hocam cünkü dogru yönlendirmeye cok ihtiyac duydum.

2 gündür iyiydi yine, ama bu gece yine 38lerde seyreden bir ates ve tam uyumaya yakin siddetli sirt ve karin agrisiyla aglayip uyudu. Bugüne kadar agridan dolayi hic bu kadar agladigini görmemistim.

Bu ise ne diyorsunuz hocam, bana ne yapmami öneriyorsunuz? Konuyla ilgili tüm yazilarinizi okudum defalarca ama yol göstermenize cok ihtiyacim var. 1 hafta icinde tamamen iyi görünüp 3 günde bir ateslenmesine anlam veremedim.

Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 01:38
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 01:39
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 06:53
Fixef sebep oldu... Daha ilk basta hic vermese idiniz, ilk gun iyilesmisti!! 
5 gun Flagyl kullanin.. 
Gordunuz degilmi, Turk doktorlarinin ne kadar cahil ve SAHTEKAR olduklarini!!! 
Ne akla hizmet ile tekrar Fixef baslarsiniz?? Siz o doktorlarin, hakikaten bir sey bildigini mi saniyorsunuz?? 
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 08:11
Hocam gece boyunca ve hala 39 civarı ateşi var. Sık sık ağlayarak uyanıp şiddetli sırt ve karın ağrısı olduğunu söyledi. Bu durumda amip diyorsunuz demek ki. Birkaç sorum daha olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.
1. Günde kac defa flagyl veriyim?
2. 5 gün sonra veya ne zaman gaita tahlilini tekrar ediyim iyileştiğinden emin olmak için?
3. Tesadüfen tanıştığım bir kadın 15 yıl önce oğlunun bu rahatsızlıkla 1 yıl uğraştığını ve ancak yurt dışından humatin getirerek iyileştiğini söyledi. Gerçekten de humatini 2. Tedavi olarak öneriyor yabancı kaynaklar. Siz ne düşünüyorsunuz hocam?
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 08:14
Hocam keşke herkes sizin gibi olsa. Zaten onlara güvenemediğimiz için size danışıyoruz. İnanın bıktım artık yanlış tedavilerden.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 18:38
Gunde; 3x1 olcek verilecek..Bazi "uyanik" doktorumsular, "-Madem antibiyotikler barsak icindeki bakterilere 
etki etmiyor de, Flagyl etkiediyor ??"  diye, cahilliklerini daha beter ortaya koyuyorlar..
Flagyl veya  Humatin(Paromomycin),  diger antibiyotikler gibi, barsaklardan EMILMEZ!! Bu yuzden etkili olurlar..
Flagyl varken, Humatin gerekmez.. 

10 gun sonra tekrar test yapin.. 
Yukarı Dön
Rimadila Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rimadila Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2018 Saat 16:40

Hocam kızımın bugünkü tahlil sonucu bu. Tahlilde amip giardiya yazması şaşırttı beni. Sizce ikisine mi bakmışlardır? Yoksa sadece giardiya ya mı? Bizde önceden e. Histolyca çıkmıştı ben bugün amip araması yaptırmak istedim ama kafam katıştı😀
1 hafta flagyl kullandık. Temizlenmiş mi sizce?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.