Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğum Korkusunu Yenin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuDoğum Korkusunu Yenin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Konu: Doğum Korkusunu Yenin
    Gönderim Zamanı: 03 Mar 2008 Saat 01:34
Bebeğinizi kucağınıza alacağınız gün yaklaştıkça korku ve panik başladıysa; uzmanların aşağıdaki önerilerini uygulayarak doğum fobisini yenebilirsiniz.• Sağlıklı bilgi edinin: Doktorunuzla konuşun ve kafanızdaki soruları paylaşın. • Fiziksel ve duygusal endişelerinizi birbirinden ayırt edin: Fiziksel sonuçlardan duyduğunuz endişeler; doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıyla normal düzeye çekilebilir. Ancak derinde yatan duygusal nedenlerden kaynaklanan doğum korkusu, doğuma dair doğru bilgilenmeyle giderilemeyebilir

• Doğum sonrasındaki hayatınızı planlamaya çalışın: Nerede doğum yapacağınız, doğuma girecek doktor, doğum esnasında sizinle birlikte olacak yakınlarınız, eve döndükten sonra size destek olacak kişiler ve çalışıyorsanız işyerinizle ilişkiler gibi konuları doğumdan önce planlayın.

• Kendinize zaman ayırın: Doğum öncesindeki aylarda rahatlamak için kendinize ve sizi rahatlatan aktivitelere vakit ayırmaya çalışın. Bu aktiviteler stresinizi azaltmanıza yardımcı olur.

• Yardım alın: Doğum korkusu günlük yaşamınızı olumsuz etkilemeye başlarsa ve bunlarla tek başınıza baş edemediğinizi hissederseniz profesyonel yardım alın.

Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
AyseUlusal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 310
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2008 Saat 14:56
Hilalcim teşekkürler.Bence doğum yaşamdaki en büyük mucize.İki kızımı da normal doğurdum ve iyi ki de böyle yapmışım.Doğumdan korkmak yerine tadını çıkaralım hanımlarWink

Yukarı Dön
SevaL Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 131
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2008 Saat 14:59
evet katılıyorum arkadaşım sana bebişini kucağna alınca tüm çekltiklerini unutuyorsun ben bir fiiilll 2 gün suni sancı aldım hastaneyi ayağa kaldırdım artık öldürün beni diye bağırıyordum ama oğlumu elime alınca ne güzel bişey yapmışım diye düşündüm harika bir duygu annelikCry
Yukarı Dön
şirine Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 54
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Mar 2008 Saat 15:42
merhaba sevalcim bende suni sancı ile normal doğum yaptım 18 ekimde.çok zordu ya ne sık geliyordu sancılar öff artık sona yaklaştıkça sancı hiç ara vermemeye başlamıştı.ama  sabrımızın sonunda bebeği doktorun elinde görmek ,acının yerini bambaşka bir duyguya bıraktı.iyiki de normal doğum olmuş.çünkü tüm bedeninle bebeğini hissediyorsun doğuşunu izliyorsun, bebeğin sana daha bi değerli geliyor
Yukarı Dön
nilmufert Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 75
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2008 Saat 16:28
slmlar ben 36. haftalık hamileyim ve sanırım doğumdan çok korkuyorum yani bikaçgündür korku bastı içimi napıcamı bilmiyorum içimi rahatlatmaya çalışıyorum ama olmuyo yaaa
Yukarı Dön
_alev_ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 615
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Tem 2008 Saat 21:38
Bende korkuyorum sezeryan yapacağım diye.. ya ameliyat masasından kalkamassam die.. :( kilomdan dolayı korkuorum çok zayıfım 55 kiloyum.. 31 yaşında :(((Cry
canım bebeğim..sabırsızlıkla bekliyorum seni ;)
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2008 Saat 00:12
alevcim boyun kaç bilmiyorum ama ,bu konuda korkma bence ,ben 43 kilo ile epidural sezeryan oldum,tabiki sıkıntıları var ama kilo ile alakalı hiç sıkıntı yaşamadımWink
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
_alev_ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 615
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Tem 2008 Saat 12:11
Boyum 1.65 cnm :)))ConfusedSmile
canım bebeğim..sabırsızlıkla bekliyorum seni ;)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.