|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ırmaksu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Kas 2016 Saat 00:56 |
Merhaba hocam oncelikle saygilarimla sevgilerimizi iletiriz... Benim 7 nisan 2014 dogumlu 31 aylik olacak 15 kilo 96 cm boyunda 2 aydir krese giden bir kizim var hocam. Bizim dogduktan 10 gun sonra baslayan burun problemlerimiz hala devam ediyor. sik sik olan ve geldi mi en az 1 ay devam eden burun tikanikligi,akintisi,balgam ... seklinde hep sorunlarimiz oluyor. viral enf. donemi haric ozellikle bu yil mayis haziran cok zorlu gecti ve bu ekim kasim da cok zor gecti. Ama genellikle atessiz ve oksuruksuz ya da cok az gunde 3 -5 defa oksuruklu ama her gece kusmali bir burun donemi geciriyoruz. Uzun suren bu donemde tahmini olarak ucasagi bes yikari dersek ( bu dönemde kafa bolgesi sac fipleri hep terliyor) 5 gun burun kendi akiyor 10 gun koyu kivamli yapis yapis bir sumuk oluyor 5 gun balgam oluyor kizim kusarak cikariyor 1 hafta burun tikanik ama sumuk yok ( cocuk rahat nefes alamiyor burun hirildiyor ama serum fizyoloji sikiyorum genze akiyor anliyorum burun aspiratoruyle agiz yolula cekuyorum birsey gelmiyor anlamsiz bir tikaniklik) ...gibi surec boyle devam ediyor. Bitiyor bir donem ara yine basliyor hocam. Bugune kadar asla kortizonlu sprey vs kullanmadim... Doktorlar agryol ,dekort ,nasonex vermelerine ragmen kullanmadim... her gun cold miximi var..Benim burda sormak istedigim ik once iki soru var : Ben serum fizyoloji ile acamadigim zaman daha hipertonik olan %2.3 sinomarin deniz suyu damla kullaniyorum gunde 4 flakon bu kizima zararli midir ? ikincisi ise kizim hala sumkurmeyi bilmiyor ve bazi donem sumugu o kadar yapiskan ve inatci oliyor ku ben otribebe burun aspiratoru ile bile cok kuvvetli cekerek alabiliyorum bebeklikten beri durumumuz boyle kizima bu kuvvetli cekisler zarar verir mi acaba ama caresiz kaliyorum cocugum bu donemlerde kusarak cikarmaya calisiyor sumugu balgami onda bile kusmukta bile yapis yapis oluyor agzina yapisiyor hocam bende gunde en az 5 defa temizliyorum burnunu o yolla zarar veriyormuyimdir kizima ? Hocam biz 22 aylik olana kadar hic antibiyotik kullanmadik ve bakteriyel bir enf sonucu 10 gun 1gr novosrf igne olmak zorunda kaldik. sonra iyilestik ta ki 1 ay oncesine kadar. 1 ay once orta kulak iltihabi olduk burnumiz tikaliydi acamadik kulaga vurmus ve sag kulak zari kanli iltihapla delindi 5 gunluk bir novosef igne 1gr tedaviden sonra iyi olduk ve kulak zari kendini yeniledi ve kulaklardaki sivi gitti dediler. ama 1 hafta sonra kizim tekrar kotu oldu ve orta kulaklarda timponogramda sivi birikimi oldugu belirlendi ve hala burnumuz tikali akiyor sumukli karisik devam ediyor durumumuz 7 gunluk 1 grlok novosef igne daha verdiler ama gecen gun kontrolde sivi daha az kotu kivama gelmis ama iyilesmemis dediler sudafed ve zyrtec damla icerse iyilesecegini soyliyor doktor ama ben vermedim.veremiyorum zaten istesemde kizima iciremem asla meyve suyu dahil siviyi ( sut sever ) icmez. eger boyle giderse 8 hafta sonra iyilesmezse kulaga tup takariz diyorlar bu ilaclari icirmelisin diyorlar ben sadece serum fizyoloji ve aralarda sinomarin ve 3 gun illadin vrrdim bu hafta ne yapacagimi bilmiyorum gercekten sudafed icirmeli miyim sizce ? ne yapmaliyim? Hocam birde kizim hala konusamiyor toplam 20 kelme haznesi var anne gel bak dustu gibi iki kelimeli bildiyi kelimelerle cumleler kuruyor odyolog dedi ki eger hep boyle burun tikanikligi olduysa az duymasina bagli (kylaginizda pamuk varmis gibi duyuyor dedi bize) konusamiyor kelimeleri algolayamabilir dedi kizim cok akilli herseyi biliuor yapiyor ama bana gore de kelimeleri.tam anlayamiuor gibi geliyor bera testi de yapildi anestezi ile birsey cikmadi hocam bir yol gosterir misiniz bir yorum yaparak caresiz kaldim? kulaklardaki sivi ansil gider su an yone burnunda yapos yapis sumuler var sarimsi ve ben cekerek alabiliyorum oksuruk ates halsizlik yine yok... ne yapcagimi bilemiyorum? hersey ocin tesekurler bu arada her gun sutune sekersiz kecibotnuzu pekmezi arisuyu bal polen propolis karismi koyuyorum aeverek iciyor onun haricinde sivi birsey (bol su icer) icmez
Düzenleyen ırmaksu - 28 Kas 2016 Saat 01:40 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Serum fiz veya Sinomarin, istediginiz kadar kullanin, bir zarari olmaz.
2- Otribebe, cok gereksiz.. Zira burundaki tikanikligi yapan, ifrazat DEGIL, burun ici cidarindaki odem'dir.. Bu odemi de bir tek Tuzlu su veya DAMLA seklindeki Iliadin ile giderebilirsiniz. Spreylerin hicbirisi cocuklarda bir ise yaramaz. 3- Kulak problemi oldugunda, cocukta asla susturulamayan ve yeri-gogu yikan aglamalar olur.. AGRISIZ bir devrede, "Kulak iltihabi var" diyen sarlatanlara asla itibar etmeyin. Boyle bir durumda; bir defa Antibiyotik kullandinizmi, ondan sonra her 10-15 gunde bir doktora tasinirsiniz. Zira; antibiyotiklerle, bogaz icindaki yararli bakterileri bir defa yokettinizmi, cocuk cok kolay mikrop kapabiliyor. Bakin gorun; bunlarin sonunda size, "Geniz eti ameliyati sart" diyecekler. Halbuki bu durumu kasten kendileri yaratiyorlar. Cocuklar, 4 yas bitene kadar konusmak mecburiyetinde degillerdir. Tek basina dilsizlik yoktur. isitmeyen (sagir) cocuklar konusamazlar. Duymasinda bir problem veya, zeka geriligi yoksa, konusacak!! Bu yasta BERA testinin hicbir anlami yoktur.. '80 li yillarda BERA testi diye bir sey yok diyenler, simdi onune gelene BERA testi yapar oldular. Bunlarin: " kecibotnuzu pekmezi arisuyu bal polen propolis karismi " birakin fayda saglamasini bilakis zararli olurlar. Seker yerine; bal veya pekmez verilmez. Bunlarin HEPSI SEKERDIR.. BU SALAKCA LAFLARA INANIP.SEKER YERINE, BAL VE PEKMEZ YIYEN SEKER HASTALARININ TAMAMI RAHMETLI OLDU. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Kas 2016 Saat 04:41 |
|
![]() |
|
ırmaksu ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba cok ama cok tesekkur ederim, minnettarligimi anlatamam size... Hocam otribebe ile ilgili durumum su kullanmak zorunda kaliyorum caresiz kaliyorum cunku burnudaki sumugu ne geri yutabiliyor ne de sumkurebiliuor ve o kadar koyu kivamli o kadar kopuk kopuk yapiskan oluyor ki bazen anlatamam serum fizyoloji ile yumusattigim banyo ile buhar yaptigim halde iki burunu da sumuk kapatabiliyor ve cocuk cok rahatsiz oluyor mecbur kaliyorum burnunun icine kulaklarina beynine zarar veriyor muyumdur kuvvetli cekislerde baska yol bulamiuorum hocam...
Diger bir sorum ise basinc testi yapildi iki kulak sivi cikti ve sol kulagini ozellikle cocuk surekli oynuyor ozellikle yemek yerken burnuda tikaliysa kasimaya calosiyor kulaktaki sivi nasil gidebilir hocam ne yapmam lazim doktorun verdigi sudafed,zyrtec, karisim damla burun icin( argryol,otrivine,serum fiz) kullanmiyorum sizden okuduklarimdan dolayi. ama sivi zarar verir mi duymasini etkiler mi odyologun dedigi gibi siz kulaginiza pamuk tikayin oyle duyuyor diyor henuz konusamiuor da uzuluyorum iyice uzayacak konusamamasi diye... kulagina tup taktirmicam cunku forumdan basa gelenleri okudum ama hocam ne yol izlemeliyim ? cok ama cok tesekkur ederim binlerce kez herkes adina caresiz anneler sizin sayenizde en azindan yol ogreniuor
|
|
![]() |
|
Hocam sizinle kan tahlili sonuclari paylasmak istedim
1. 28 ekim sag kulak zarimiz delinip kanama oldugundaki 5 gun novosef olduk Tam Kan Sayımı Lökosit (WBC) 15.56 6.0 - 17.0 x10³/µL Nötrofil oranı (NEUT%) 60.7 15.0 - 35.0 % Lenfosit oranı (LYMPH%) 27.9 44.0 - 74.0 % Monosit oranı (MONO%) 11.2 4.0 - 12.4 % Eozinofil oranı (EO%) 0.1 0.4 - 6.7 % Bazofil oranı (BASO%) 0.1 0.0 - 2.0 % Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#) 9.43 1.5 - 8.5 x10³/µL Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#) 4.34 1.5 - 10.5 x10³/µL Monosit mutlak sayısı (MONO#) 1.75 0.0 - 1.5 x10³/µL Eozinofil mutlak sayısı (EO#) 0.02 0.0 - 0.7 x10³/µL Bazofil mutlak sayısı (BASO#) 0.02 0.0 - 0.2 x10³/µL Eritrosit (RBC) 4.5 3.9 - 5.3 x10^6/µL Hemoglobin (HGB) 12.3 11.5 - 15.5 g/dl Hematokrit (HCT) 35.9 34.0 - 40.0 % Ortalama eritrosit hacmi (MCV) 80.3 75.0 - 87.0 fL Ortalama eritrosit hemoglobini (MCH) 27.5 24.0 - 30.0 pg Ortalama eritrosit hemoglobin konsantrasyonu (MCHC) 34.3 31 - 36 g/dl Eritrosit dağılım genişliği (RDW-SD) 34.6 35.0 - 46.3 fL Eritrosit dağılım genişliği (RDW-CV) 12.1 11.5 - 15.3 % Trombosit (PLT) 433 150 - 439 10^3/ul Ortalama trombosit hacmi (MPV) 8.6 8.6 - 12.3 fL Trombosit dağılım genişliği (PDW) 8.4 9.0 - 16.0 fL Trombosit / büyük hücre oranı (P-LCR) 13.4 14 - 50 % Plateletkrit (PCT) 0.37 0.11 - 0.47 % crp de dusuk |
|
![]() |
|
19 kasim gunu olan tahlil ateslendik sadece 1 gun acile gittok 40 derece idi ayni gun bitti ates ( 15-21 kasim arasi 7 gun novosef olduk yine
Lökosit (WBC) 10.68 4.4 - 14.4 x10³/µL Nötrofil oranı (NEUT%) 47.4 20.0 - 60.0 % Lenfosit oranı (LYMPH%) 33.1 35.0 - 65.0 % Monosit oranı (MONO%) 17.3 3.5 - 10.0 % Eozinofil oranı (EO%) 2 0.0 - 5.0 % Bazofil oranı (BASO%) 0.2 0.1 - 2.0 % Nötrofil mutlak sayısı (NEUT#) 5.06 1.43 - 8.0 x10³/µL Lenfosit mutlak sayısı (LYMPH#) 3.54 1.48 - 5.83 x10³/µL Monosit mutlak sayısı (MONO#) 1.85 0.43 - 1.24 x10³/µL Eozinofil mutlak sayısı (EO#) 0.21 0.0 - 0.48 x10³/µL Bazofil mutlak sayısı (BASO#) 0.02 0.01 - 0.12 x10³/µL Eritrosit (RBC) 4.3 4.1 - 5.6 x10^6/µL Hemoglobin (HGB) 11.8 10.9 - 14.1 g/dl Hematokrit (HCT) 34.3 31.6 - 40.5 % Ortalama eritrosit hacmi (MCV) 80 73.0 - 85.0 fL Ortalama eritrosit hemoglobini (MCH) 27.5 24.6 - 28.7 pg Ortalama eritrosit hemoglobin Eritrosit dağılım genişliği (RDW-SD) 34.6 35.0 - 46.3 fL Eritrosit dağılım genişliği (RDW-CV) 12.2 11.5 - 15.3 % Ortalama trombosit hacmi (MPV) 8.4 8.6 - 12.3 fL Trombosit dağılım genişliği (PDW) 8.2 9.0 - 16.0 fL Trombosit / büyük hücre oranı (P-LCR) 11.6 14 - 50 % Plateletkrit (PCT) 0.34 0.11 - 0.47 % Düzenleyen Gamze - 25 Kas 2017 Saat 00:30 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her iki tahlilde de; WBC yasina gore dusuk ve KESINLIKLE hicbir antibiyotik gerekmiyordu..
Kulak agrisi olmadigi surece; "Kalaginda su var", "kulak zarinda kizariklik var" gibi soytariliklara sakin kanmayin.. Kulak zarinin de delinmesi, kulak icindeki sivinin basinci ile olur. Bu sivi, normaldede "Orta Kulak Boslugunun" cidarlarindan salgilanan goz yasi vasfinda bir sividir. Normalde, Orta Kulak boslugunu nemlendirmeye yarar ve fazlasi Oztaki borusundan atilir.. Grip oldugunda, olusan odem nedeni ile, Oztaki borusu kapanir ve bu sivi akamaz.. Zara tazyik etmesi ile AGRI olusur.. Basincin daha da artmasi ile zar delinir, sivi akar ve gerilmis olan Kulak zari sonerek, deligin kapanmasini saglar.. Bu devrede kullanilan "Kulak damlalari" bu tam kapanmamis olan delikten iceri girerse, iste o zaman basiniz belaya girer. Purulan otitler, ve Ors, Ozengi ve Cekic kemiklerinin erimesine sebep olurlar. Mikrosirurji ameliyatlari gerekir. Sadece; odemi cozmek icin, basta Serum fiz, basarili olmazsa, Iliadin kullanmaniz sarttir. Iste bu sebeple; sarlatan doktorlar Iliadin'den hic hoslanmazlar. Orta Kulak Iltihaplarinda(Seroz otit de denir)asla antibiyotik gerekmez. Kullananlar, devamli hasta olurlar. Sizce de; cok sik hastalik oluyorsa; bir "Ter Testi" yaptirin, Varsa, Kistik Fibrosis'i atlamayalim.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Kas 2016 Saat 20:08 |
|
![]() |
|
Hocam binlerce kere tesekkur ederim. illadin ile yoluma devam edecegim asla ve asla sahtekarlarin sozune inanamyacagim ellerinde oyuncak ettiler Allah bin kere razi olsun hocam...
Hocam cok oldum biliyorum ama son bir sorum olacak ? kizimda bu son orta kulak iltihabima kadar gecirdiyim viral veya anlamsiz burum akintisi tikanikligi ve balgamlarda oksuruk olmadi (%95 olmadi) ; bu son hastaligida dair binlerce kere sukurler olsun Allah korusun diyeyim akcigerlere inmedi yine de kistik fibrozis e baktirayim mi hocam siz yine de baktirin derseniz hemen baktiracagim yarin?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Belkide bu sik hastalanmalar; verilen ilaclar yuzunden oluyordu.. Benim usulle bir gidin bakalim, ne olacak. Hastalik sikligi azalirsa, Ter Testi gerekmez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|