|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Oca 2016 Saat 10:07 |
hocam eskı maıllerınızde okudugumda balgam sokturucu dıye verdıklerı asist vb suruplarla ılgılı soyle bır sey dedıgınızı hatırlıyoruym: limon ve bal karısımının gösterdıği etkiyi şeker ve alkolle sağlıyorlar demiştiniz sanki. maılı bulamadım ama yakın zamanda yazmıstınız. ben yanlıs anlamıssam kusuruma bakmayın ama o maılı okudugumda yazandan soyle bır cıkarıma varmıstım. 1 yas altı bebege bal veremedıgıme gore aynı etkı bu sekılde sağlanıyorsa limon ve seker karıstırıp vereyım dedım,yaptım da. cok da rahatladı oksurugu acıkcası ama devam ettıremedım dogru anlayıp anlamadıgımdan emın olmadan. oksururken kusacak dereceye gelıyor balgamdan beslenemıyor,ateslı bır grıp gecırdı kusmalardan vs dolayı sadece 50 gr aldı bu ay 5 ay 10 gunluk bal lımon karısımını nasıl bu yasa formule ederek verebılırız?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117759 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 yas altina da bal verilir. Utanmasalar bu siniri 10 yas a cikaracaklar. Bal ile ilgili yazilarimi okuyun. Asist; N-Asetil
sistein olup, ancak; Akcigerlere dogrudan, solunum yolu ile verildiginde, balgam inceltici etkisini gosterir. Agizdan alinan sekli; sadece; Parasetamol zehirlenmelerinde kullanilir. Cahil doktorlarin, salakca uygulamalarina sakin kanmayin. Bal-limon seklinde hazirlanmis, surup ve pastiller vardir (Strepsil. Honey&Lemon gibi) bunlar da bebeklerde kullanilamaz. limonlu bali; Limonata tarzinda hazirlayip, verin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Oca 2016 Saat 18:09 |
|
![]() |
|
mrb ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kas 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 205 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam Allah razı olsun,daha önceden de yazmıstınız aslında limonata tarzında dıye ama bundan kıvamının su gibi olmasını mı anlamalıyız. Limon ve bal ölçülerini asagı yukarı yazabilirseniz cok sevinirim. Tadı kriter almamız da olur kucuk bır cocuga verılecek kıvamda verilse yeter mi?
Hocam bugün bebegin hırıltısı cok artmıstı,rotanın ıkıncı dozu oncesı kontrole goturdum,dr acile yazı yazdı ve bronşiolit olmuş dedı. gercekten hırıltısı metrelerce öteden duyuluyordu. ventolin sonrasında yatısını yapabılırız dedı:( gecen hafta bıngıldagı sısmıstı ve ateslenmıstı,kan degerlerınde wbc 13 cıkmıstı sıze yazmıstım. mecburen ventolinli hava aldık.hatta sızın sozlerınız geldı aklıma cogunu havaya tuttum:( ama o sırada guvendgm baska bı dr daha geldı dınledı prednol surup verdıler,yarın gene getır gerekırse hava makınesını eve verecegız dedıler.yarın gene getır dedıler. hocam acıkcası gıdıp de sozlerını tutmayınca sınırlenıyorlar dıye kendılerınden ızın aldım ben kulak akıntısı da basladı ılıadın verıyım o sırada bu da rahatlıyor dedım. cok onermıyoruz ama 5 gun sadece kullan dedı. Hocam bugunlerde kulagından akıntı da gelmeye basladı. iliadını 1 damla 3 gun kullansam olmaz mı balgamı kesılınce gogsundekı hırıltı da gıdıyor. kullansam olur mu? rontgen 10 gun once cekılmıstı tekrar ıstedıler,guvendıgım dedıgım dr rontgene gerek yok ama bronsıt olmus dedı hava alsın dedı. Ne yapayım hocam bebek 5.5 aylık. Kacmaya da calıstım bugun yanımda kımse yok yarın getırıyım dıye ama asla dedı ıkı dr aynı anda:( ventolin ve prednol sonrası oksijenlenmesı olculdu 97 cıktı,hemsıre en asagı 92 en ıyı 100 olur dedı. bu ıyı bır hal ise ventolin mı sagladı? acıkcası ınanamıyorum elım mecbur kaldıgı ıcın verdım ama ocugun bu hali biraz ıyı bıraz kotu olarak 10 gundur devam edıyor. Cok kınadım herhalde sızı okurken hastaneye gıttıgımde hava alanlara bakıp azıcık okusalar keske bosa alıyorlar dıye gecırırdım ıcımden,buyuk konusmusum demek kı caresızlık yaptırıyormus:( ben iliadını kullanmanın ıyı olacagını hıssedıyorum kulagından gelen akıntıyı da gorunce 5 gun kullansam olur mu hocam? Hocam bır de 6 gun oncekı kılomuzdan 100gr fazlamız vardı 6 günde kusması kesilince sadece anne sütüyle 100 gr almış
Düzenleyen mrb - 11 Oca 2016 Saat 18:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117759 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yuzlerce kere anlattim..... Yarim fincan ilik suya, 1 tatli kasigi bal, ustune, alabildigi kadar limon suyu. Karistirilip, oksurdukce 2-3 kasik (3-5ml) verilecek. Her gun taze harirlanacak. Iliadin: gunde:2x2'ser dam, 3 gun kullanilacak.. SAKIN; Ventolin ve Prednol'u kullanmayin. Sagladiklari SAHTE iyilik halinin acisi sonra cok kotu cikar. Okumuyorsunuz, bosuna benim zamanimi kullaniyorsunuz.
|
|
![]() |
|
hocam inanın okuyorum hatta defter hazırlamıstım ılk cocugumda sızın verdıgınız bılgılerınızı yazdıgım ama o bebekte yasamadıgım sorunları yasıyorum. krese gıden buyuk 5 aylık bebegı hasta edıp duruyor.baska bır annenın aynı sorunu ıcın
" 1- Limonata seklinde verin. Miktar ve oran onemli degildir. 2- Yoktur. Oksuruk, vucudun savunmasidir, keserseniz, hastalik akcigerlere iner. Limonlu bal, oksuruk etkisini arttirdigindan oksuruk azalir. 3- Anne sutune devam edin, beslenme ile bagisiklik artmaz... Sadece kotu beslenenlerde bagisiklik zayiflar. Bu demek degildirki, normal insanlar daha fazla yerse bagisiklik daha da artar!! 4- Gunde 1000 unite Dvit3 verin. Diger vitaminler o kadar onemli degildir, versenizde olur, vermesenizde." demıssınız. Bize multıtabs damla onerdıler gunde 1 ml 1 ml (1 pipet= özel damlalığı işaret çizgisine kadar dolduran çözelti miktarı) çözeltide, Vitamin A ......................................................................1000 IU=300 µg Retinol Vitamin D .......................................................................400 IU=10 µg Kolekalsiferol Vitamin C (Askorbik asit) ..................................................35 mg
Sakkaroz (tatlandırıcı), E vitamini (antioksidan) ve etanol içerir. dıyor prospektuste 400 unıte alıyor ıse d vıtamını 1000 unıteye nasıl tamamlarım bunu? Yine 2008 senesinde verdiğiniz bi cvp
Bu baglamda 1 ml multitabs (400 ıu d vıt ıcerıyor)+ 4 damla dv3 (4x150=600 d vıt ıcerıyor) damla versem gunluk 1000 unıte d vıtamını tamamlanmıs oluyor. uygun mudur bu sekılde gunluk d vıt tamamlamam ? Düzenleyen mrb - 12 Oca 2016 Saat 12:04 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
MultiTabs kullandiginizda, siz gene 1 ml verin, zira Dvitamini dozunu arttirirken, diger vitamin oranlari da artar. Ugrasmayin, nasil olsa 1 yasindan sonra Her sene 1 defa, 1 Ampul Dvit3 icireceksiniz, arayi kapatir.
|
|
![]() |
|
Bebegin abi ve ablasinin getirdigi mikroplar nedeniyle daha fazla hasta olmasini onleyebilmek adina bu kadar hesap yapiyorum hocam😯
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bosuna ..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|