|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
jolina ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eyl 2011 Konum: evli Durum: Aktif Değil Puanlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Oca 2016 Saat 18:27 |
hocam merhaba
oglum 10 yaşınsa 27 kilo geçen ay grip geçirdi bu ay grip aşısı yaptırsam olurmu burda vaxigrip varmış oglum bu zamana kadar hiç grip aşısı olmadı yardımcı olursanız sevinirim saygılarımızla
|
|
jolina
|
|
![]() |
|
jolina ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eyl 2011 Konum: evli Durum: Aktif Değil Puanlar: 95 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam merhaba
grip aşısı için yazmıştım eski maillerde cevabı bulamadım oglum geçen ay grip olmuştu ona rağmen grip aşısı olsunmu hocam? birde torunum 3,5 yaşında bir çok şeye allerjisi var oda grip aşısı olsunmu? bir torunum da 18 aylık geçen size yazmıştım ishal kusma ateş siz domuz gribi diye yazdınız çok ağır geçirdi şükür bugün biraz daha iyi ve bildiğim kadarı ile buna aşı olmaz doğrumu hocam? Bana lütfen bilgi verirmisiniz şimdiden teşekkür ederim |
|
jolina
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kısaca anlatayım: Hepatit-B : Doğumda, 1ay sonra,6ay sonra BCG: 2. -3. aylar arasında Karma (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio, HIB) Aşılar: 2.-4.-6.-18.-aylarda (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio) :4-6 yaşlar arasında. (Difteri, Tetanoz veya sadece Tetanoz): Her 5 senede bir Rotavirus : 2.-4.aylarda (Rotateq) de ilaveten 6. ayda. Kızamık(Kızamık ,Kızamıkçık,Kabakulak olarak) Mutlaka 1 yaşından sonra. Suçiçeği : 15. aydan sonra. Hepatit-A : 1 yaşından sonra 6ay ara ile 2 defa. Prevenar :(Zatürre) aşısı.2.-4.-6.- ve 12-15 aylar arasında 4 doz,Hiç yapılmayanlarda 2 yaşından sonra tek doz. Kız çocuklarında 10 yaş sonrasında "Rahim ağızı kanser" aşısı tavsiye ederim. Hayır, aşı rahimden yapılmıyor, koldan yapılıyor. Grip asilari: Ilk defa asi olanlar... 8 yasindan kucukse, 1 ay ara ile 2 doz asi olurlar. Tam veya yarim doz olmasi onemli degildir. Digerleri; Tek doz olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|