Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulakta sıvı birikmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulakta sıvı birikmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
makosen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı makosen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kulakta sıvı birikmesi
    Gönderim Zamanı: 23 Kas 2014 Saat 00:46
hocam merhabalar,
oğlumun (35 aylık/16.5 kg) bu yıl kreşe başlamasıyla birlikte hastalıkları da başladı. 3 haftadır geçmeyen öksürüğü boyunca sizin önerilerinize uydum; serum fiz. ballı limon ve cold mix kullandım hep. sadece bir kez ateşi oldu bu süreçte!

dün çocuk dr.na götürdüm. kulakların kızarık olduğunu, boğazda geriye doğru akıntı olduğunu söyledi ve larenjit gibi bişey dedi sanki ve agumentin f 600, ventolin, profenit ve otribin pediatrik verdi/gece yatarken başı yuksekte olsun, ve katık vermeyin dedi. 

bugün de bir de KBB uzmanına götürdük o da kulakta sıvı var dedi (basınç testi yaptırdı) nedeni %60 büyük olan geniz etinden olabilir dedi akıntıyı kestiğinden sanırım, ciğerler temiz, boğazda beyaz akıntı var dedi ve o da agumentin bid 400, deloday, mukolitik ve nasonex verdi.

bugün eşimin baskısıyla antibiyotiğe başladık ancak içim rahat etmediği için yine sizin maillerinizi okurken iliadin damlayla ilgili olanları gördüm ve kararsız kaldım. 
bizim afacanın durumunda da bu damlayı mı kullanmalıyız, çünkü KBB uzmanı da sıvı birikmesini görünce direk antibiyotik dedi yoksa bu tedaviye devam mı edelim, bir de 3 haftalık öksürük için ne diyorsunuz?
(biraz uzun oldu kusura bakmayın, şimdiden teşekkürler...)
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2014 Saat 01:39
SAKIN; O sahtekarlarin hicbir dediklerine inanmayin, verdikleri ilaclarida klullanmayin. Bir defa o yola girdinizmi, size biktorincaya kadar bu "gereksiz tedaviler" ile sizleri biktirirlar ve en sonunda Ameliyata razi ederler...

"Kulaklari kizarik" lafina SAKIN, kanmayin... Kulakta tedavi gerektirecek bir durum olsa; cock yeri-gogu yikar...Oyle bir durumdada; SADECE; Iliadin ped, DAMLa, gunde: 2x2'ser damla 3 gun damlatin.

Antibiyotik ile Orta Kulak hadiseleri IYILESMEZ.... Hadise, mikrobik degil, "mekaniktir" .. Iliadin damla ile Oztaki borusundaki odemi cozersiniz, her bir seyi duzelir.. Soylenenlerin hepsi TUZAKtir... Cok okumaniz lazim.....Cok
Yukarı Dön
makosen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı makosen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2014 Saat 22:37
Hocam, cvbinz için teşekkürler öncelikle..
1. 2 doz vermeme rağmen antibiyotiği kestim ve iliadin damlaya basladim. Bir yerde 5 gün de verilebilir diye okudum sanki, siz 3 gün demiştiniz! 3. Günün sonunda tedavinin ise yarayip yaramadigini/sivinin kaybolduğunu/oztaki borusundaki odemin çözüdugunu nasil anlariz?
2. Bir de hocam 4. Haftaya giren öksürük için ne yapmaliyiz? (Oksürük boğazda, uykuda artiyor, balgam geliyor agzina sonra yutuyor sanki) (ateş yok, burun akintisi yok/ serum fiz. Uyguluyoruz sabah aksam yinede) 

Düzenleyen makosen - 24 Kas 2014 Saat 22:58
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2014 Saat 23:00
1- Cocugun sikayetleri biter ve aglamaz. Aglamalari-sikayetleri devam ederse, nadiren 5 gune uzatabiliyoruz,
2- Hicbir sey.... Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix.....
Yukarı Dön
makosen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı makosen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2014 Saat 23:46
Hocam kulaktaki siviyla ilgili oğlumun bi şikayeti aglamasi vs yoktu ki zaten bi 4-5 günkadar once kulagim kasiniyor demişti bir kere o kadar! Muayene için gittiğimiz Dr. Lardan biri kizarmis dedi diğeri de isitmeyle ilgili bi sikintisi var mi dedi yok dedik; basinc testi yaptirdi evet sıvı var dedi! (Sonuçta ikisi de ayni antibiyotiği verdi).KBB uzmani 10  gün sonra kontrol dedi!
İliadini 3 Gün kullandiktan sonra bi KBB uzmanina mi gotursek biriken sıvı gitmiş mi diye? Saygilar..

Düzenleyen makosen - 24 Kas 2014 Saat 23:48
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Kas 2014 Saat 06:51
O zaman, basindan beri ZATEN, KULAK SAGLAMDI.... Tufaya gelmissiniz!!! gecmis olsun, bari bundan sonar daha uyanik olun...

EGER; Kulakta sivi OLDA DAHI; Antibiyotik ile halledemezsiniz. Hadise mekaniktir. Iliadin ile Oztaki borusundaki odemi cozersiniz, sivi akar gider... Orta kulak boslugu; hicbir zaman; KURU bir ortam degildir. Vucudumuzdaki butun bosluklarin cidarlarindan sivi salgilanmasi vardir. Ancak, bu sivilarin bosaldigi kanallar, Gripal enfeksiyonlar sonucunda kapanirsa bu sivi akamaz ve birikerek basinc ve agri yapar... Turk doktorlari; Fizyopatoloji diye bir dersi, '70 yillardan beri OKUMADIKLARI icin, hastaliklarin olus mekanizmalarini BILMEZLER...
O zamanin, "Cin fikirli" aptal hocalari yuzunden bu ders kaldirilmistir... Ben hala, "Sodeman&Sodeman'in Pathophysiology kitabinin" yeni baskilarini okumaya devam ederim..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.