Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - RESİMLİ VİRAL DÖKÜNTÜ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumRESİMLİ VİRAL DÖKÜNTÜ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevinç1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevinç1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: RESİMLİ VİRAL DÖKÜNTÜ
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 12:13
Yukarı Dön
sevinç1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevinç1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 12:15
Yukarı Dön
sevinç1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevinç1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 12:29
http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=39814

Kadir Bey Merhaba.Daha önce üstteki linkte haberleşmiştik. Üyelik girişim olmayınca yeniden üye oldum. sevinç ve sevinç1 kullanıcı adı bana ait olduğu belirterek sorumu sormak istiyorum.23 aylık kızım Pazar akşamı (17 Ağustos) ateşi 37.7-38 arası seyretti. Sabah yine aynı olunca ılık duş aldırdım. 38.5 olana kadar genelde ateş düşürücü vermiyorum(ateş virüslerle savaştığının işareti olduğunu bildiğim için). Dün akşam(Pazartesi) kreşten geldiğinde vücudu bu şekildeydi. Doktor viral hastalık döküntüsü diyerek Prakten Şurup, Ovadril Losyon ve Dencol jel sprey verdi(ağız için). Şurup kullanmadım, bu sabah dencol spreyden bir fıs ağzına sıktım ve Ovadril losyondan kolları ve bacaklarına sürdüm. Özellikle kol ve bacaklarında daha da yaygın. Üstelik gövde ve bez bölgelerinde de bir süredir isilik devam etmekte. Viral hastalık döküntülerini araştırıyorum;fakat işin içinden çıkamıyorum. Kızamık, Kızamıkçık, Su çiçeği, Kızıl(viral değil bakteriyelmiş), 4. 5. ve 6. hastalıklar vs. Bu vücudundakilerin hangi hastalığın belirtisi olduğunu anlayamadım. Ateşi bazen 38 e geliyor bazen normale düşüyor. Kusma yok, iştahsızlık cok (kilosu hep düşük zaten). Özellikle şurup prospektüsünde 2 yaş altı çocuklarda halisünasyona,komaya ve ölüme yol açabileceği için kullanılmamalıdır yazısından sonra en çok güvendiğim doktorumuz size başvurmaya karar verdim. Kadir bey sizce bu hangi viral hastalığın belirtisi ve verilen ilaçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Nasıl bir yol izlemeyelim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118500
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 19:06
SAKIN; Verilen hicbir ilaci kullanmayin....
Resimler gelmedi..Ama tarifiniz; Sinek isirigi oldugunu gosteriyor.
1- Sucicegi kesinlikle degil, Sucicegi dokuntuleri karinda ve sirtta en fazla olup, cevreye yayildikca sayilari azalir.
2- Kizamik, Kizil veta kizamikcikda, "gunes yanigi" gibi, kabarik olmayan dokuntuler vardir.
Dokuntulerin herhangi bir :Viral hastalik" ile hicbir ilgisi yoktur.
3- Ates sebebi; Viral olabilir, Agizda koku, dilde pas yoksa, Grip basliyor demektir.

Dokuntulere; Kasinti oldugunda, Fenistil jel surun

Grip icin, ihtiyac oldugunda: Limonlu bal, Serum Fiz. ve ColdMix kullanin.
Ates ile de ugrasmayin, sakin soguk tatbiki yapmayin.
Yukarı Dön
sevinç1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevinç1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 21:35
http://i.hizliresim.com/8mokWV.jpg

http://i.hizliresim.com/Y3RMRl.jpg
Yukarı Dön
sevinç1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevinç1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 21:42
Resim gönderme başlığı altındaki diğer seçeneği deneyerek 2 resmi yeniden gönderdim Kadir Bey, linkin üzerine gelip sağ tıkladığımızda adresine git seçeneğini tıklayarak görebiliyoruz resmi. Umarım bu sefer gözükür. Dilinde beyaz paslanma var Kadir bey. Resmi görürseniz içim rahat edecek, gözüm kulağım sizden gelen haberde olacak Kadir Bey.

Düzenleyen sevinç1 - 19 Ağu 2014 Saat 21:46
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118500
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 22:21
KESINLIKLE: SINEK ISIRIGI...
Her Agustos ayinda gordugumuz vaka'alardan biri. Seneyede ayni sualleri soranlar olacak.
KESINLIKLE: Viral bir dokuntu degil.. Nerelerinden sallarlarki!!!!

Ates olmasi baska husus.Dokuntulerle bir alakasi yok. Grip veya Farenjit olabilir. Eger, agizda pis koku ve dilinde pas varsa, VE GENEL DURUMU kotu ise, Antibiyotik baslayin.
Yukarı Dön
sevinç1 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevinç1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2014 Saat 22:53
http://i.hizliresim.com/lBR71b.jpg

Bu kadar çabuk ve ayrıntılı cevap yazdığınız için size minnettarım. Meleğim yeni uyudu :( Bir sinek ısırığının bu kadar bütün vücuda yayacağı aklıma bile gelmezdi doğrusu. Ateşi şuan normal, dilinde pas  ve hafif bir koku var. Genel durumu iyi. Neşeli. İştahı pek yok, sadece ev yogurdu yedi o kadar.  Yaklaşık 2 yıl önce 2.5 yaşındaki bir çocuk sinek ısırığından dolayı hayatı kararmıştı. Sinek ısırığından vücuduna giren enfeksiyon tedavi edilmezse ölüme yol açıyormuş. Linki aşağıda Kadir bey. Böyle bir durumun belirtisi değildir değil mi ? Yarın hastaneye gitsek hangi tahlillleri yaptırmamız gerekiyor?Sizin verdiğiniz önerileri uyguladığımda hicbir zaman pişman olmadım. Allah sizi başımızdan eksik etmesin Kadir Bey.

http://www.tv5haber.com/7491_Sinek-Isirigi-Hayatini-Karartti.html

Düzenleyen sevinç1 - 19 Ağu 2014 Saat 23:20
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.