Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - strep ama pozitif
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumstrep ama pozitif

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eliftuna Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliftuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: strep ama pozitif
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2014 Saat 15:31
Hocam merhaba. Ahmet tuna (8) gece yatarken boğazım ağrıyor dedi ve sabaha kadar ateş baş agrisi gibi şikayetleri oldu. Çok halsiz ve rahatsız. Doktora götürdüm 250mg antibiyotik ve ağrı kesici ateş düşürücü iltihap dağıtıcı bir ilaç verdi israrim üzerine strep a testi yaptırdım pozitif çıktı kültür de aldılar. Ne yapayım hocam saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2014 Saat 22:28
Eski mailleri okuyun, cok anlattim.
Deposilin6-3-3 veya 1.2 bulamazsaniz, 20 gun , gunde 2x1 olcek Pen-Os verin.
Yukarı Dön
eliftuna Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eliftuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2014 Saat 00:48
Hocam merhaba,
ahmet tuna (8) nin strep a testi pozitif ve bogaz kulturunde de yine streptekok cikti.
dediginiz gibi penos 400  kullaniyoruz 20 gun demissiniz 2×1. Igneyi yaptiramadik. 20 gun antibiyotik bi zarar vermez degil mi hocam? 
Benim kardesimde de vardi bu beta ve her ay hasta olurdu neredeyse simdi 31 yasinda. Ama liseye gidene kadar cekti bu sikintiyi. Ayni seyi ahmet tuna da yasar mi acaba?
saygilar ..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118543
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Haz 2014 Saat 10:26
20 gun kullanacaksiniz. Esasinda, 30 gundurde, olabilecek en kisa kullanim suresi 20 gundur.
Igne bulunabilse idi, tek igne yeterli olurdu, zira bu igneler Depo Penisilin olup, 1 ay etki gosterirler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.