Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
erenbilge
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Nis 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
|
Konu: BETA-Boğaz kültürü Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 09:39 |
Merhabalar Hocam
Oğlum 4,5 yaşında 10 gün önce yüksek ateşle, burun akıntısı, hafif öksürükle başladı üç gün sonra boynunda, göğsünde ve sırtında kırmızı döküntü oldu, 3 gün sonra döküntü geçti ateşi hafif devam etti ve sonra kulak ağrısı yaşadı, acile götürdüm kulaklarında ve boğazında kızarıklık olduğunu söyledi ve boğaz kültürü yaptırdı. Ertesi gün çocuk doktoruna götürdüm orta kulak iltihabı dedi antibiyotik yazdı. Antibiyotiği kullanmadık, iliadin sprey kullandım kulak ağrısı hafifledi. hala burnu hafif akıyor. Ama genel durumu 10 gün boyunca iyiydi. boğaz kültürünün sonucu bugün çıktı.
Boğaz Kültürü Beta h.streptokok (A grubu )
Antibiyotik Duyarlik Testi (KAHT) ..
ANTiBiYOGRAM B
P) Penicilin Duyarlı
E) Erithromicin Duyarlı
DA) Clindamicin Duyarlı
AZM) Azithromycin (Zitromax) Duyarlı
(VA) Vankomicin Duyarlı
(BA) Bacitracin Duyarlı
Eren sizinle tanıştığımdan beri antibiyotik kullanmadı. Ama sanırım bu defa kullanması gerekiyordu umarım geç kalmamışımdır. Bu sonuçlara göre nasıl davranmalıyım. Şimdiden teşekkür ediyorum.
|
"FAİLİ MEÇHUL" diyebilmek için, olay anında gözlerimizi kapattık hepimiz!
|
 |
erenbilge
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Nis 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
|
Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 10:41 |
Bu arada iki gündür ateşi yok. Keyfide oldukça iyi.
|
"FAİLİ MEÇHUL" diyebilmek için, olay anında gözlerimizi kapattık hepimiz!
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118117
|
Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 18:45 |
SAKIN, o kultur sonucuna inanmayin... Bir dahada, ASLA, Streptokok suphesi oldugunda (Bu yasta olmaz),bogaz kulturu yaptirmayin, sadece; StrepA testi yaptirin.. Bogaz kulturlerinin, buyuk cogunlugu, YALANCI (+)lik verir.. Bu konuda yapilan sahtekarliklari ogrenmek icin; "-Beta diye bir virus....-" makalemi, yazarlar bolumunden okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Şub 2014 Saat 19:24
|
 |
erenbilge
Üye
Kayıt Tarihi: 12 Nis 2012
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
|
Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 19:15 |
Teşekkür ederim....
Yazdıklarınız sayenizde hastalıklarımızı ilaç kullanmadan atlattık defalarca. Ama bu kez tablo biraz farklı gibi geldi ve en son kulak ağrısı eklenince acaba ihmal mi ediyorum diye endişelendim. Affınıza sığınarak soruyorum. şu anda strepA testini yaptırmaya gerek var mı?
|
"FAİLİ MEÇHUL" diyebilmek için, olay anında gözlerimizi kapattık hepimiz!
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118117
|
Gönderim Zamanı: 01 Şub 2014 Saat 19:26 |
Kulak agrilari, buyuk cogunlukla; Gripleri takiben olur.
Bu yasta Streptokok OLMAZ, Okul caginda olur.
|
 |