Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - west sendromu+grip
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumwest sendromu+grip

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mhayal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: west sendromu+grip
    Gönderim Zamanı: 28 Ara 2013 Saat 00:40
Hocam idiopatik West sendromunu geçirmiş olan 4,5 yaşında bir oğlum var. Acht ve depakin il çok şükür bu illeti yendik. gerekli eğitimler ile yaşıtlarını yakaladı ve anaokuluna gidiyor.halende eğitimeine devam etiyoruz. inve motorda biraz gerilik kaldı.depakinide haziranda sıfırlamış olucaz.
2,5 yaşına kadar antb. kullanmadık. sizin önermediğiniz o şuruplarıda kullanmadık.zaten bize yasaktı. ateşlendiğinde pedifen ve serum fiz. kullandım .2,5 yaşından sonrada 6 kez antb. aldık. hepde burnu yeşil aktığında başka hastalığa dönüşmesin diye verildi.
1- çocuk rahat ise40 derece bile olsa atesş düşürücü kullanmayın diyorsunuz. özel durum nedeniyle 37,8 olunca pedfien kullanıyorum. ateşten korkuyoruz. bu durum bizimde geçerli olabilirmi? kaç derece olunca pedf. kullanmalıyım? oğlum 109 cm 21,500kg. kaç ml verebilirim?pedifen yetmediğinde kaç nsaat sonra calpol verebilirim ve kaç ml?
2- burnu yeşil aktığında gerçekten antb. gereklimidir? sinimarin spray+otribebe aspiratörü ile çekiyorum. illiadin spray 2*2 kullanıyorum .doğrumu yapıyorum? tavsiyeniz var mı? sinomarin ve aspiratörü günde kaç kez yapmalıyım?
3- son kullandığımız antb. croxilex 10. gün sonunda alerji yaptı. antisitanamik ler yasak olduğu için 4 gün prednol yapıldı. neyseki geçti. biz bir daha bu antb. ve türevlerini kullanamıycaz? bu etken maddeyi içeren diğer abnt. isimlerini verir misiniz uyarı amaçlı?
4- alerji olunca kullandığım solgarın sa omega 3 ve hyper ımmun44 isimli vitamini kestim. 2 hafta oldu artık tekrar başlayabilirmiyim?
5- burnu arada kanıyor. aktığında ve kuruduğunda . KBB ye götürdüm. 3 ün 2*2 illiadin ve 2*1 rinopentiana verdi. dorumudur? başka öneriniz varmı?
6- oğlumu size getirmek istiyorum. internetteki iletişim bilgileriniz doğru mu?
sayıgılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118120
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2013 Saat 05:10
1- "-hepde burnu yeşil aktığında başka hastalığa dönüşmesin diye verildi-" .. Iyi halt edildi. O sizin antibiyotik verdiginiz, tablo;Gribin son safhasidir. Bosuna verdiniz.
2- Atesin; sizede bir zarari yok.. Uyduruyorlar. Pedifen: 4x1/gunde verebilirsiniz.
3- Atesi olmadiktan sonra, isterse; "lacivert puantiye akinti" dahi olsa, antibiyotik gerekmez.
4- Salak bunlar, Allerji yapan her ilac, barsaklardan atildiginda kendiliginden iyilesir.. Sanki "Allerji" nefes borusunda, darliga sebep oldu!!!
5- "- omega 3 ve hyper ımmun44 isimli vitamini kestim-".. Iyi yaptiniz, hicde GEREK YOKTUR...
6- Burnu kanadiginda, soguk su ile yuzunu yikamaniz bile yeterlidir,birde Serum fiz damlatin.
7- Iletisim bilgileri herhalde yanlis,
Ben U.S.A. Arizona dayim..
Yukarı Dön
mhayal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2013 Saat 21:46
hocam cevaplarınız için teşekkür ederim..eksik bilgi vermişim.

verilen antibiyotiklerin hepsi ateşlendiği zaman verilmiştir. yeşil burun akıntısı+hafif öksürük+ateş+kulakta sıvı gördüler mi ant. verdiler. her ateşli gribe antibiyotik verilir mi? nasıl ayırt edelim?
malum okula da gidiyor.ateşlenince 1 hafta evde dinlendiriyorum..ama yine de o burnu hep akıyor..bir türlü durmuyor.
alerji olduğunda da ilk gün alnında şişlik+kşıntı ve döküntü vardı. iğne yapıldı. ertesi gün elleri+ayakları ve kulakları şişti ve anjio ödeme dönüşmesin diye 4 iğneye tamamlandı..

oğlumun meyve ile pek arası yok..o yüzden hyper ımmın 44 kullanıyordum..sizin önerebileceğiniz başka bir yol yada vitamin varmı hocam..

sinomarine cevap vermemişsiniz...günde kaç kere kullanıyorum..ben her aktığını gördüğümde sıkıp çekiyorum..acab burna zararmı veriyorum..aralıkları ne olmalı? illiadin 2*2( 3 gün yeterlimidir.

saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 00:21
1-"-oğlumun meyve ile pek arası yok..o yüzden hyper ımmın 44 kullanıyordum"
Bu akillara ziyan, parlak oneriyi kim yapti?? Hic alakasi yok, az-biraz meyva yedirmeye calisin.
2- Anjio-odem oldugunda, igne yaoilir, dogru... Ama ; "anjio-odem olmasin" diye her Allerji hastasina igne yapilmasini, onlarin farkli "zeka seviyelerine" yoruyorum...
3- Sinomarin dahil butun "Tuzlu sulari" istediginiz gibi kullanin, eski maillere bakin. Iliadin gibi ilacli olanlarda sinir vardir..Gunde:2x2'ser damla(3gun)
Yukarı Dön
mhayal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 00:43
Allah razı olsun..mutlu,sağlıklı yıllar diliyorum hocam
Yukarı Dön
mhayal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2014 Saat 21:09
hocam, oğlumunun 10 gün önce burnu tıkanmıştı..sizin önerdiğiniz şekilde serum fizy.+cold mix ile akması durdu. sadece koşup terlediği zaman burnu akıyordu.

ama 1 hafta önce jimnastik kursu sırasında terli iken su içti ve hemen aynı gün sesi kalınlaştı ve hala sesi kalın..biraz keyifsiz..ateş yok. öksürük yok. akıntı yok. bu kalınlık neyin nesi?

ses kalınlığının arkasından ne gelir? yeni bir grip mi? 1 hafta oldu? başlasa şimdiye başlamazmıydı? halada arada serum fizy ve cold mix kullanıyorum. ara versem mi?

saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2014 Saat 00:05
Tantum Verde sprey, gunde; 3x1-2 defa bogazina sikin.. Serum fiz ve ColdMix gerekiyorsa, kullanin..
Yukarı Dön
mhayal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2014 Saat 23:01
Hocam, eski mailleri okuyarak bilgi edinmeye çalışyorum..6 aylıkken selamlama tarzında nöbetlerimiz başladı 3 ay boyunca çocuk dru yok gaz sancısı yok kum döküyor diyerekten en sonunda nöroloğa gittik 9 aylkken infantil spazm=West sendromu teşhisi konuldu . sabril ile başladık.nöbet kesilmedi. depakin eklendi.kesilmedi ve son silah olarak acht kullandık.(1 sene..ilk 3 ay yoğun sonra 1 sene içinde azaltarak bıraktık)2. iğneden sonra nöbet kesildi.ama EEG 7 ay sonra düzeldi..hiç bir sebep bulunamadı. MR temiz,metabolik taramalar temiz..
3,5 senedir nöbet yok. EEG temiz. oğlum şu anda 52 aylık..depakin solüsyonuda haziranda sıfırlıycaz. bu günlere iğne ile kuyu kazarak geldik..Allah kimseyi evladı ile imtihan etmesin.

Bir mailde '' Ateşe bağlı havale ile hasar olmaz ama epilepsi varsa olur'' demişsiniz..biz hala bu riskli gruptamıyız. sizi okumaya başladıktan sonra 38,5 olmadan ateş düşürücü vermeyi düşünmüyorum..nörolğumuz ateşe dikkat etmemizi söylemişti hep..acaba bu riskten çıktık mı? havale bizim için tehlikeli olur mu?
acht dan sebep aşılarımızı öteleyerek yaptırmıştık..şimdi tekrarları geliyor ne yapmalıyım? en son kasım ayında menenjit aşısı yaptırdım nöroloğumuza danışarak..grip aşısı bizim için uygunmudur? geç mi kaldık?
çok sordum kusuruma bakmayın..allah sizden bin kere razı olsun..
saygılarımla
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.