Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
harzadin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş öksürük
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2013 Saat 19:17
hocam saygılar. kızım 40 aylık 13,5 kg. günlerdir geçmeyen bi öksürüğü var ama tek tük. bugün ateşi yükseldi ve ara ara üşüme geliyor. yatmak istiyor halsiz görünüyor ve ışığa bakamıyor gözleri de kızardı. normalde hastalandığında hiç yatmazdı hep ayakta geçirir. burun akıntısı ve öksürük var. burun akıntısı su gibi değil ve içeriye doğru geniz akıntısı gibi sürekli burnunu çekiyor. ateş çok yüksek değil alnında ve koltuk altında var. hemen acile götürmeli miyim sabahı mı bekleyeyim. pedifen vermek istemedim ateş çok yüksek değil diye. 4 aydır kreşe gidiyor ve sürekli hastalanıyor:( kreşe başlamadan önce nerdeyse hiç hastalanmazdı..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120209
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 07:52
Grip basliyor, 4 gun(gece) daha atesi olacak. Yarin burun akintisi ve oksuruk baslar. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.. Sakin Oksuruk, Nezle, Balgam inceltici suruplardan veya kortizonlu spreylerden vermeyin...
Yukarı Dön
harzadin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2013 Saat 19:40
hocam çok teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi bugün öksürük başladı. burun akıntısı da arttı ve su gibi. gündüz hiç ateşi olmadı ama bu akşam yine ateş başladı. ama korkulacak kadar değil. bahsettiğiniz gibi bir ağız kokusu da yok.grip ile ilgili eski yazılarınızı okudum. öksürük için ballı limon burun tıkanıklığı için serum fizyoljik ve göğsüne vicks önermişsiniz ben de bunları uygulayayım mı. bir de hocam sol gözü çok kızardı. daha önce götürdüğümüz bir göz doktoru göz de üst solunum yolunun bir organı olduğundan grip durumlarında olabilir demişti. damla falan kullanmıştık zamanında yoksa bu kızarıklık mikrop kapması gibi birşey mi??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 02:18
Gozde; mikrop kapmasi olsa, capak olurdu... Burun bosluguna acilan; Oztaki borusu, Goz yasi kanali ve sinuslerin agizlari her Gripte az veya cok etkilenirler. Bu sebepten, antibiyotik kullanmayin, Iliadin yeterlidir diyorum..
Yukarı Dön
erenimo Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 57
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 11:53
Peki hocam bir şey de ben sorabilir miyim, örneğin antibiyotiklik bir durum oldu ve biz vermedik sizin anlattıklarınızla büyük oğlumu iyileştirdik çok şükür. O zaman da doğru yapmış oluyor muyuz antibiyotik vermemekle versek daha mi iyi olurdu acep
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2013 Saat 20:27
Antibiyotiklerin kesfinden evvel, ne oluyorduki?? Goz yasi sonucta, mikroplari oldurur. Tehlikeli olan, gozde hasara sebep olan; Trahom denilen ve simdilerde pek gorulmeyen bir hastalik vardir, birde; Gonore ( Halk arasinda "Bel soguklugu" diye bilinen) hastaligi vardir. Bu hastalikta, Gonoreli ,tedavi gormemis anneden, normal dogum sirasinda, cocugun gozlerine bulasmasi ile olur.  Bunlardan gayrisi, tedavi etmesenizde, kendiliginden gecer ama uzun surer. Tedavi etmemiz, sureyi kisaltir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Oca 2013 Saat 20:28
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.