Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
meryem82
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
|
Konu: bronşiolit, kalp yetmezliği Gönderim Zamanı: 30 Oca 2012 Saat 19:17 |
Merhaba Hocam,Geçen hafta kusma ateş şikayetiyle oğlumu(1 yaşında) hastaneye götürdüm ciğerleri dolu denilerek antibiyotik başlandı(infex).2 gün kullandım durumu dahada kötüleşince başka bir hastaneye götürdüm Dr. aslında grip olduğunu gereksiz antibiyotik kullandığımız için tablo kötüleşmiş dedi ve akut bronşiolit tanısı koydu..Kalp yetmezliği bulguları gelşmiş dedi ve hastanye yatışımız yapıldı.Ventolin, soğuk buhar digoksin yapıldı.2.gün balgamı atamıyor diye asist başlandı...bronkospazm yaptığını söylediğimde yok öyle birşey dedi asetilsisteini zaten vücut kendide sentezliyor dedi ve evde ilaca devam etmemizi söyledi.Şimdi evdeyiz oğlum biraz daha iyi öksürük hırıltı devam ediyor.Hırıltı ciğerlerde bu arada..Hastanedeykende sadece akşamları ateşi çıkıyordu.şu anda yok ilerleyen satlerde çıkmazsa tabii..Hikayemi kısca anlattım yorumlayın diye ve bundan sonra nasıl bir yol çizmeliyim...Oğlum ilk defa hastalandı ve ne yapacağımı şaşırdım...Şimdiden teşekkürler..
|
 |
meryem82
Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Oca 2012 Saat 19:42 |
yukarda yazmayı unutmuşum 10 gün önce normal doktor konrolünde hemoglobin 8.4 çıkmıştı.Ancak parmak ucunda bakılmıştı.Hafta sonu hastanede yatarken alınan hemogramda (bu sefer damardan alındı) 11.1 çıktı. 1 haftada bu kadar yükselmiş olamaz doktora söyledğimde ben parmak ucuna gğvenmiyorum o sonuç yanlıştır dedi. Sizec hocam ????
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118409
|
Gönderim Zamanı: 30 Oca 2012 Saat 23:36 |
Parmaktan kan alinir iken, iyi delinmedi ise, ve parmak cok sikildi ise, HGB dusuk cikar.Koldan alinan guvenilirdir. Bronsiolit, allerjik degildir, virutik bir hadisedir, astim gibi tedavi edilmez ama, burada usul boyle. Allahtan hadise selim bir hadisedir, hicbir tedavi uygulamasaniz bile kendiligindan iyilesir. Asist hakkinda hicbir sey bildigi yok, Asist agizdan sadece "Parasetamol" zehirlenmesinde kullanilir. Balgam inceltici olabilmesi icin, pulverizator ile dogrudan akcigerlere verilmesi gereklidir.
|
 |
meryem82
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 09:19 |
teşşekkürler hocam, asist vermesemde ciğerler kendiliğinden temizlenir diyorsunuz yani...Bu arada 1 yaşında hala dişi yok..doktorumuzda 13 ay olana kadar çıkmassa d vit ampul yapıcaz dedi.Dişleri kendi haline bıraksak daha iyi omazmı yada geç çıkmasının başka hastlıklarla bir ilişkisi olabilirmi.
|
 |
meryem82
Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 17:36 |
ayrıca balgamı tamamen atması için ne yapabilirim
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Oca 2012 Saat 17:39 |
Pardon da yani, Asist'ten evvel insanlar "kiriliyormu" idi? Bakin hala anlatamiyorum. Agizdan alinan Asist'in akcigerlerin temizlenmesinde zerre kadar etkisi yoktur. Balgam ifrazat ve oksuruk ile temizlenecek. Vucudumuz, bu gibi durumlarda ne yapmasi gerektigini, milyonlarca yil once ogrenmistir. Dislerin cikmasinin ilac veya vitaminla bir ilgisi yoktur. Soya cekim olarak gec cikabilir ama neticede cikarlar. Siz hic disi cikmamis insan gordunuzmu? Sizleri bu sekilde kandiriyorlar, D vitamini yapacakmis. Uc kagitcinin onde gideni; biliyor nasil olsa disler cikacak, akli sira "prim" yapacak. Yerseniz.
|
 |
meryem82
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 11:31 |
teşekkürlar hocam zaman ayırdığınız için, bu hafta prevenar ve mmr aşısı vardı erteledim.Hastlık tamamen ne kadar sürer acaba..ortalama olarak ne zaman yaptırayım aşılarını...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Şub 2012 Saat 18:20 |
Hastalik ile asilarin dogrudan bir baglantisi yok, cocuk kendine gelir gelmez asisini yaptirin. Unutmayin; o iki asi ya ayni gun, yada en az 1 ay ara ile yapilacak.
|
 |