Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Ebeveynlerin Kaygıları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2.5 yaş ve sosyalleşme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum2.5 yaş ve sosyalleşme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sardali Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: 2.5 yaş ve sosyalleşme
    Gönderim Zamanı: 17 Nis 2010 Saat 01:53

Merhaba Özlem Hanım,

Oğlum 30 aylık, tek çocuk ve ona ben bakıyorum. Hareketli, cana yakın, asla saldırgan olmayan hatta son derece şevkatli, ara sıra devreleri karışsa da söz dinleyen bir çocuk. Güzel havalarla parklara gitmeye başladık ve bir sürü çocukla karşılaşıyoruz. Oturduğumuz sitede ondan 9 ay – 14 ay büyükler var ve çok iyi örnek olmadıklarını düşündüğüm için hep onlarla oynamasını istemiyorum. Son birkaç gündür gittiğimiz parklarda da pek farklı şeyler olmuyor. Yaşıtı çocuklar çok hırçın, oğlum beraber oynasınlar diye oyuncaklarını kendi eliyle diğerlerine veriyor, onların gözünün içine bakıyor, onlar da oyuncakları kapıp onun suratına bakmıyorlar ve ya oğlum beraber sıra ile kayacaklar diye seviniyor oysa  kaydıraktan onu itmeye çalışanlar çıkabiliyorlar ve ya onun oyuncağını alan ama kendisininkini vermek istemeyenler…. Artık bugün yavrumun boynu bükük kaldı, yanına gelen çocuklara tebessüm ediyor ancak hiç yanlarına sokulmuyor, benim gözümün içine bakıyor ancak bir şey söylemiyor. Oynamak istiyor ancak çekiniyor. Oysa ben oğluma açıklamalar yapıyordum hep, ‘’ Caillou’’ diye bir çizgi film var, onu çok seviyor, çok pozitif mesajlar veriyor çocuklara diye düşünüyorum ve ondan örnekler veriyordum. Fakat yavrum evde öğrendiklerini sokakta uygulamaya çalışınca hiç mutlu olamadı. Belki bana inancı sarsılacak; annemin dediklerini dinlersem mutsuz olurum diyecek. Gıda alerjisi olduğu için de kreş fikri bana çok uzak. Ancak doğrular, olması gerekenler ve olanlar konusunda ona nasıl yardımcı olacağımı bilemedim. Onu nasıl yönlendirmeliyim. resmen yavrumun güveni sarsıldı. Kreşlerin oyun grupları oluyor diye duymuştum, bu bana yardımcı olur mu ? o hırçın çocukların yanında evladımın pısmış hali, mutsuz hali çok dokundu bana. Ben neyi yanlış yapıyorum dedim kendime. Ya da çok mu abartıyorum ?

Sevgiler

Şebnem

sebnem
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2010 Saat 16:24
oğlunuz gibi çocular olduğu gibi parkta gördüğünüze benzer çocuklar da var gerçek yaşamda. onu bunlardan uzak tutarsanız büyüdükçe çok sıkıntı yaşar. o çocuklarla da birlikte olmayı öğrenecek, onlarla da bir uyum yakalmanın baş etmenin yollarını bulacak. oyun grupları yaşı açısından oğlunuza uygun. hoşuna giderse yarım günlüğüne kreşle de bırakabilirsiniz.
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.