Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Beyza Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5575
Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma
    Gönderim Zamanı: 11 Oca 2010 Saat 19:07

Merhabalar Kadir bey, 

31 aylik olan kizim neredeyse 1 ay dir rahatsiz.Ilk 10 gün sadece burun akintisi vardi, o bitti 2 gün sonra geceleri gicik tutar gibi öksürük geldi.Uzun süredir öksürükle bogusuyordu :(( ama hep geceleri devam etti öksürügü.Yaptigim balli limonlar hicbir ise yaramadi maalesef :(Persembe günü kizimin doktoruna gittik. Bize  Hex.. ACC (almanyadaki ismi bu) ve burun spreyi vererek eve yolladi.Persembeden beri kizim balgam cikarmaya calisiyor ama maalesef beceremiyor.Önceki gün atesi 39 u gecti 1 ölcek Nuro..n   verdim ve atesi normale döndü.Atesi düsürmemem lazimdi belki ama cok korkmustum onun icin verdim .1 saat icinde de 4 defa kustu su an hic hali yok yanimda yatiyor ve agliyor.Ve nerdeyse 3-4 gündür bacaklarinin agridigindan bahsediyor.

Ne yapabilirim ne olur bana bir yol gösterin, kendimi cok caresiz hissediyorum ...

Düzenleyen Beyza - 11 Oca 2010 Saat 19:20
Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
Yukarı Dön
Beyza Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 00:25

merhaba doktor bey yine ben;

kizim 2 saat icinde 7 defa kusunca hemen cocuk hastanesine götürdüm.Yapilan tahlillerinde mide gribi gecirdigi söylendi. Vücudu cok sivi kaybetmis dedi doktorumuz.Lavman yaptirdi :((

Bol su icirin dedi, cubuk kraker patates haslamasi gibi seyler yedirmemizi söyledi.Vücutta kaybedilen elektrolitleri geri kazanmasi icinde toz bi icicek verdi suyla karistirilanlardan.Kizim gecen yilda aynisi basina geldiginde icmek istememisti bunu tadini begenmemisti yine aynisini yapti.

Peki alternatif olarak baska ne yapabilirim, yapabilecegimiz baska bisiy varmi evde?

Size minnettarim, Allah razi olsun ..

Şeker küpü olarak doğdum,sonra neşe küpü,bir zaman sonra zeka küpü,derken sinir küpü şimdilerde sabır küpü gibiyim. Sonumdan endişeliyim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119282
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 13:19

Kusması durdu ise, toz sıvı ile uğraşmayın. Gazı çıkmış "Cola" da iyi gelir. Birde yarı-yarıya "vişne-soda" hazırlayın, daha rahat içer. Domuz gribi geçiriyor olabilirsiniz.

Yukarı Dön
Beyza Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 13:32

Evet doktor bey cok sükür kusmasi durdu dün aksamdan beri hic kusmadiConfusedcola ve   visne-soda karisimini ayni gün verebilirmiyim? sabahtan beri tavuk haslamasi ve tuzlu cubuk yedi baska bisiy yemedi bol su iciyor.Genel durumu su an icin iyi, domuz gribini dün anlamalari gerekmez miydi idrar tahlilinde??

cok tesekkür ederim iyi ki varsinizNuke

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 13:43
Sonuçta iyileşmiş, bir şey yapmanıza gerek yok. domuz gribi, idrar tahlilinden anlaşılmaz. Ama belliki değilmiş, süratle düzeldiğine göre yediği içtiği bir gıda ile mikrop almış. Cola ve vişne-soda beraberde olur, ayrı ayrıda...
Yukarı Dön
Beyza Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 13:45
Allah razi olsun icimi rahatlattiniz, allah ne muradiniz varsa versinKizBebek
Yukarı Dön
Beyza Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 18:30

Merhaba hocam , özür dilerim yine kiymetli vaktinizi aliyorum ama kizim yeniden kusmaya basladiConfusedSIzce ne yapmaliyim? hastaneye tekrardan götüreyim mi yoksa biraz daha beklemelimiyim?

Yarim saat icinde 2 defa kustu, ama su an distan bakildiginda keyfi yerindeConfused

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Oca 2010 Saat 19:11
Muhtemelen, "Rotavirüs" tam bir hafta sürer..Sıvı takviyesine devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.