Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - KRUP
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKRUP

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bayraktar35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: KRUP
    Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 22:02
DRr.Bey kızım salı  gününden beri  grip gibiydi.arada  burnu akıyordu.arada öksürüyordu.ilaçsız  atltırım diye dr.a gitmedim.ardından öksürüğü arttı.3  gündürde  geceleri sadece  baş bölgesinde ateşi oldu.bugün dr.a  gittik.krup olmuş dedi.orada 15 dk.ara ile 3  buhar  verdi içinde  adrenolin  0,25 mg. 6 adet serum fizyolojik  1  adet  varmış.sonra  augmentin  200mg.,sudafet ,kreval  şurup ,dolven  şurup  verdi.şu an azda olsa hala  öksürüyor  ,yine  ateşi var.bu kadar şurubu  ben nasıl içireceğim.sizce  ne yapalım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118360
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 23:19
Eğer teşhis doğru ise yarım ampul "Decort" iğnesi yeterli olurdu.. Gerisi hikaye.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 11:12
Dr. Bey kuru kuru  öksürüyor,nefessiz  kalacak gibi  oluyor.ciğerleri  temizmiş.krup bu şekilde mi  olur? gecede 2-3  kere  gündüze  nazaran  daha az boğulur gibi  öksürüyor.decort iğnesi  buhar  şeklinde mi  veriliyor?teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 11:59
Adaleden yapılıyor. Birde gece çok sıkıştığında soğuk havaya çıkarın, aniden açılıyorsa; Krup (=Akut larenjit) demektir.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 13:41
şu ana kadar gece  çok sıkışmadı.geceleri odası soğuğa  yakın  oluyor. cold mix de yapıyorum.buiğnede  parasetamol  yok değil mi?bu  iğnyi  dr.una hemen yaptıralım mı?çok teşekürler
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 22:43
Dr.bey  bu akşam  decort yarım ampul  vurdurduk.yalnız  2 akşam  daha vurduracakmışız.kafama takıldı  1  kere  yetmiyor mu?teşekkürler
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 20:17
Hayır,hayır, iğne 48 saat tesirli, hiç gerek yok, zaten sıkıntısı toplam 3 günden fazla olmuyor.. Saçmalamasınlar. 3. günden sonra, 1 hafta kadar normal öksürüğü ve nezlesi devam edecek, merak etmeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 07:23

Dr.Bey  sizin cevabınızı bir türlü  okuyamadım.sitede  görünmedi nedense.bende  vurdurdum dekort u  3 kereCryşimdi  geceden  beri  bir  korku  içimde ölecek  gibiyim.kızım  dün  vuruldu  3.yü  o saatten  beri  uykudan  gözünü  açamıyor.ilaç,dr,hastane,iğne  psikolojisini  bozdu  kabus  görüyor.birde  hırçın  bir  yapısı vardı  öncedende  şimdi  daha  da  sinirli  resmen  sinir  krizi  geçiriyor.vuran  dr.u  aradım  eve  geldiğinden beri  hep ağlıyor  yemeden içmeden  uyuyor  iğne mi  yaptı diye  dekort  öyle  yapmaz  hastalıktandır  dedi.şimdi de iş  gieceğim  annem   bakıyor  öğleyinde  aynı  durum  devam  ederse dr.a  gidelim mi?kötü  birşey olur mu?öksürüğüde  çok  azaldı  ama  hep  uyumak istemesi  birşey  yememesi  çok  korkutuyor  çünkü  normalde  hastada   olsa  bu kadar  uyumazdı hiç  bir  ilaç  böyle  uyutmazdı  onuCry

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.