Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Bayraktar35
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
|
Konu: KRUP Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 22:02 |
DRr.Bey kızım salı gününden beri grip gibiydi.arada burnu akıyordu.arada öksürüyordu.ilaçsız atltırım diye dr.a gitmedim.ardından öksürüğü arttı.3 gündürde geceleri sadece baş bölgesinde ateşi oldu.bugün dr.a gittik.krup olmuş dedi.orada 15 dk.ara ile 3 buhar verdi içinde adrenolin 0,25 mg. 6 adet serum fizyolojik 1 adet varmış.sonra augmentin 200mg.,sudafet ,kreval şurup ,dolven şurup verdi.şu an azda olsa hala öksürüyor ,yine ateşi var.bu kadar şurubu ben nasıl içireceğim.sizce ne yapalım?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118360
|
Gönderim Zamanı: 02 Kas 2009 Saat 23:19 |
Eğer teşhis doğru ise yarım ampul "Decort" iğnesi yeterli olurdu.. Gerisi hikaye.
|
 |
Bayraktar35
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 11:12 |
Dr. Bey kuru kuru öksürüyor,nefessiz kalacak gibi oluyor.ciğerleri temizmiş.krup bu şekilde mi olur? gecede 2-3 kere gündüze nazaran daha az boğulur gibi öksürüyor.decort iğnesi buhar şeklinde mi veriliyor?teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 11:59 |
Adaleden yapılıyor. Birde gece çok sıkıştığında soğuk havaya çıkarın, aniden açılıyorsa; Krup (=Akut larenjit) demektir.
|
 |
Bayraktar35
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 13:41 |
şu ana kadar gece çok sıkışmadı.geceleri odası soğuğa yakın oluyor. cold mix de yapıyorum.buiğnede parasetamol yok değil mi?bu iğnyi dr.una hemen yaptıralım mı?çok teşekürler
|
 |
Bayraktar35
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Kas 2009 Saat 22:43 |
Dr.bey bu akşam decort yarım ampul vurdurduk.yalnız 2 akşam daha vurduracakmışız.kafama takıldı 1 kere yetmiyor mu?teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 20:17 |
Hayır,hayır, iğne 48 saat tesirli, hiç gerek yok, zaten sıkıntısı toplam 3 günden fazla olmuyor.. Saçmalamasınlar. 3. günden sonra, 1 hafta kadar normal öksürüğü ve nezlesi devam edecek, merak etmeyin.
|
 |
Bayraktar35
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 07:23 |
Dr.Bey sizin cevabınızı bir türlü okuyamadım.sitede görünmedi nedense.bende vurdurdum dekort u 3 kere şimdi geceden beri bir korku içimde ölecek gibiyim.kızım dün vuruldu 3.yü o saatten beri uykudan gözünü açamıyor.ilaç,dr,hastane,iğne psikolojisini bozdu kabus görüyor.birde hırçın bir yapısı vardı öncedende şimdi daha da sinirli resmen sinir krizi geçiriyor.vuran dr.u aradım eve geldiğinden beri hep ağlıyor yemeden içmeden uyuyor iğne mi yaptı diye dekort öyle yapmaz hastalıktandır dedi.şimdi de iş gieceğim annem bakıyor öğleyinde aynı durum devam ederse dr.a gidelim mi?kötü birşey olur mu?öksürüğüde çok azaldı ama hep uyumak istemesi birşey yememesi çok korkutuyor çünkü normalde hastada olsa bu kadar uyumazdı hiç bir ilaç böyle uyutmazdı onu
|
 |