Merhaba Benal Hanım,
Benim kızım 10 ay ve 10 günlük. 6.ayını doldurduğundan beri ikindi öğünlerinde babymix adlı sadece 0-24ay bebekler için üretilmiş hazır yoğurt veriyorum.
Bazı doktorlar ve kişiler evde yapılan yoğurt verme taraftarı biliyorsunuz. Bense zaten işlemden geçmiş pastörize süt ile yine işlemden geçmiş hazır bir yoğurtla mayalanan yoğurdu çok manasız buluyorum. Sonuçta hazır ürünlerle sözde ev yoğurdu yapılıyor. Bunun yerine bebek için üretilmiş vitamin mineral takviyeli hazır yoğurt vermek daha uygun değil mi? Yoksa evde yapmak mı daha uygun? Siz ne öneriyorsunuz annelere?
Ayrıca bebek yoğurdunu yada evde yapılmış yoğurdu ne zamana kadar vermeliyiz? Örneğin yaşını doldurduğunda bizim tükettiğimiz normal yoğurtlardan vermeye başlayabilir miyiz? Ne yapmalıyız sizce?
Şimdiden teşekkür ederim.