Merhaba Aziz Doktor Bey;
Gulsum 9 ayini doldurdu.Gecen haftaki olcumlerde 7650gr ve 65cmdi. Ama kakasi nerdeyse dogdu dogali hep yesil. Bir iki kere kestane gibi oldu o kadar.Ben de artik dediginiz gibi takmiyorum ac mi diye.Nitekim tok gorunuyor.Minicik biblo gibi bir bebek iste.Sihhati de yerinde hamdolsun.
-Gunluk 500 ml sut ve sutlu urun tuketim gerekliligi 9.ayda sadece anne sutu alan bebekler icin de gecerli mi?Zira ben sabahlari verdigim/vermeye calistigim cok az yogurtla yumurta ve oglen az biraz meyve harici SADECE sutumun bittigini gozlemledigim emzirmeler sonrasinda bebegime sut ve sutlu urun teklif ediyorum, bu dogru bir davranis mi ?Zira cogunlukla sirf ikisini de emmis olsun diye bir gogsum bitmeden oburune geciyorum.Sonrasinda ise halen sutum fiskiriyor!
-Su yerine surekli sut vermek dogru mu? Yaz da geldigi icin su ihtiyacinin tamamini sut ile karsilamak dogru mu? Sut tam olarak suyun yerini tutar mi?
-Su yerine surekli sut vermem emme zamani geldiginde sut yuzunden tok olup az emmesine sebep olur mu?
-http://www.organicconsumers.org/articles/article_10213.cfm
Avusturalayli arastirmacilara gore disaridan alina D vitamini dogala ozdes olmayip, gunesten alinabilecek D vitaminin emilimini de bloke ediyormus. Bu gorusu nasil degerlendiriyorsunuz?
Guneslendirmenin mumkun oldugu gunlerde de yine D vitamini takviyesine devam edelim mi?
Allah sizden razi olsun...
Tesekkurler
Düzenleyen hacizade - 29 May 2009 Saat 19:06