Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Çorbalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - TOPAK AŞI (Çorum yöresinin)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuTOPAK AŞI (Çorum yöresinin)

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Konu: TOPAK AŞI (Çorum yöresinin)
    Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 19:32
TOPAK AŞI
 
1 çay bardağı çorbalık hamur
1.5 çay bardağı yeşil mercimek
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
nane,tuz
YAPILIŞI:Mercimeği yıkayıp biraz diri olacak şekilde haşlıyoruz,sonra hamurları atıp pişiriyoruz.Piştikten sonra tencerenin kapağını hafif aralayıp süzüyoruz ama tabanda biraz sulu kalsın.Küçük tavada yağı kızdırıp naneleri atıyoruz hafif kızardıktan sonra hamurun içine döküp karıştırıyoruz.Yoğurdu biraz koyu ayran yapıp onuda hamurun içine boşaltıyoruz işte çorbamız hazırBig%20smileAfiyet olsun..
HAMURUN YAPILIŞI:Mantı hamuru gibi katı hamur yoğurulur,mantı yufkasından biraz daha kalın olacak şekilde açılır,yengemler sacda hafif pişirir ama yapışmayacak kadar kurusada olur.Daire şeklindeki yufka ikiye bölünür üst üste konur,3-4 cm enlilikte şeritler kesilir aynı erişte gibi bu şeritlerde kesilir.Sonra resimdeki gibi erişteler ufak ufak kesilir.Tepsiye serip kurutulur ve bez yada kavanozda saklanır..Çok pratik elinin altında hazır çorbalıkBig%20smileTadı çok güzel tavsiye ederim.Geçen Ebru Şallı bunu şehriyeyle tarif etti ama hamur kadar lezzetli olmazSmile
 
img114/4099/dscf2889yn0.jpg
 
İşte hamurumuz bu ezan okunuyo isteyene yapılışını anlatırımLOL
 
img95/6863/dscf2896ks4.jpg
 
İşte buda servise hazırBig%20smileZuhal hepsini yedi iştahsız olduğu haldeBig%20smile


Düzenleyen emine - 11 Eyl 2008 Saat 20:55
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 19:33
çok ama çook güzel duruyoClapClapama çorbalık hamuru anlamadımShockedBig%20smile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 19:37
emine supersin supersin

Yukarı Dön
nilay Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

"Maviboncuk'un Annesi..."

Kayıt Tarihi: 10 Nis 2007
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10862
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 20:54
ellerine sağlık bitanem çok güzele benziyor bende yapacağım ama ben çorbalık hamuru anlamadım canım
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 20:59
Anlamayanlara yukarda anlattımLOLEğer erişte yapan varsa bi yufkayıda bundan yapıp denesin..Geçen gün Zehra mantı yapıydu hamurun hepsini yapmak zor geliyo dedi bende bunu tarif ettim yap diyeLOLmantı yapanlar eğer hamur fazla olur, yada kıyma biterse, mantıya devam etmek zor gelirse yapabilir ben bunu yada üçgen üçgen yapılıyo ikisinden birini yapıyorum kalan hamurlaBig%20smile
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 21:30
eminem nettin sen ramazan sana yaradı valla çoştuun iyice harika eline sağlık bunu annemde yapar biz adını sakalı sarkan çorbası deriz ama aynı tarif ettiğin giba yaparız bizde bayılırım zaten kendisinedeLOLLOLLOL
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 21:33
ayy sema senink,n,n adı daha karizmatikmişLOLLOLemoş sizde böle deyin artıkınLOL
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 21:36
Orjinalini yazan: bengisu bengisu Yazdı:

eminem nettin sen ramazan sana yaradı valla çoştuun iyice harika eline sağlık bunu annemde yapar biz adını sakalı sarkan çorbası deriz ama aynı tarif ettiğin giba yaparız bizde bayılırım zaten kendisinedeLOLLOLLOL
LOLLOLLOLLOLLOLaaayyyy çok güldüm bu ismeama gitmemiş bu çorbaya sarkan bişiyi yok garibinLOLLOLLOLLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.