Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsilit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsilit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özgece Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: tonsilit
    Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 23:10
merhaba hocam 13,5 aylık kzım 1 ay içinde 2. kez tonsilit oldu ve ateşi çok yüksek  39,5 40,5 arası değişiyor ve  c.tesi gününden beri devam ediyor 2 farklı dr götürdüm ve ikiside antibiyotik verdi 8800 gr 75 cm ayrıca reflü geniz eti ve bronşiyal astımı var ne yapmam gerekiyor bulunduğum şehirde (mardin) sağlık imkanları sınırlı yardımcı olursanız sevinirim  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120458
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 09:58
1) Gelişme: Boy1cm. fazla, kilo ;700g. eksik.
2) Tonsillit bu yaşın hastalığı değildir. Farenjit niye demiyorlar, hayret.
3) Eğer antibiyotik aldığı halde 3 günden beri ateşi, devam ediyorsa, bu viral enfeksiyondur.
     Kansayımı yapıldı ise, lökosit sayısına (WBC) bakın. Normal veya normalin altı ise bu    kesinlikle viraldir, 4 gün ateş yapacaktır.
4) Bronşial astım da bu yaşın hastalığı değildir. Nezle grip ilacı veya öksürük şurupları verdiyseniz onların yaptığı hırıltıdır. Bu tür ilaçları kesinlikle vermeyin.
5) Reflü günün moda teşhisi!! Arazlar pek uymuyor. Siz, öncelikle yapılmadı ise bir kan sayımı yaptırıp neticeyi yazarsanız, daha kesin bilgiler verebilirim.
Benim bu hususta daha evvelce verilmiş cevapları ve yazılarımı okursanız, dediklerimi daha iyi anlayacaksınız. 
Yukarı Dön
özgece Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 16:27
reflü teşhisi sintigrafi çekildi ve ona göre kondu bronşiyal astım ise hacettepe üniversite allerji ve astım bölümünde kondu kan sayımı yapılmadı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 22:47
Enteresan... Bu hastalıklar için ne ilaçlar verdiler, onları bir yazabilirmisiniz?
Yukarı Dön
özgece Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2008 Saat 23:16
reflü için zantac sabah 2ml akşam 1 ml
genizeti için zaditen sabah akşam 2,5ml
bronşiyal astım için pulmicort sabah akşam 2şer fıs fıs hırıltısının artığı nefes almasının değiştiği zamalarda ise ventolin 6 saat arayla 4 fıs fıs dediler
kilo almadığı için hacattepe üniversitesine götürdüm burda yapılan tahlil sonucu bunlar ortaya çıktı doğum kilosu 3500 gr 11 aylıkken 7800 gr ilaç tedavisi ve pediasure ile şuan 8800 gr oldu bu arada pediasure yi 1 aydır kullanıyoruz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2008 Saat 09:39
Biraz takip edin bakalım, olabilir, netice olumlu olursa doğru yoldasınız demektir. Bu arada sakın, nezle-grip ilaçları ve öksürük kesici ilaçları vermeyin.
Pediasure nin bir zararı yok, fiyatından başka!!
Zaditen allerji ilacıdır, yan tesir olarak iştahını da açar..Ama genizetine bir faydası olacağını zannetmiyorum, reflü geçince ancak geniz etide düzelir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.