Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tıp dünyasını alt üst eden araştırma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuTıp dünyasını alt üst eden araştırma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Konu: Tıp dünyasını alt üst eden araştırma
    Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 11:16

Tıp dünyasını alt üst eden araştırma
29/05/2008 12:21:18 ( 96 kez okundu )

ABD'de 494 çocuk üzerinde 10 yıllık araştırmanın sonucu, tıp dünyasında bugüne kadar bilinenleri alt üst etti..

Demir takviyeli mama alan sağlıklı bebeklerde mental gelişme ve IQ kötü etkileniyor. Dünya Pediatri Birliği gerek
olmaksızın demir katkılı mamalar kullanılmaması için uyarıda bulundu. Tıp dünyasında bugüne
kadar bilinenleri alt üst eden çalışma Pediatrik Akademik Birliği ve Asya Pediatrik Araştırma
Birliği'nin toplantısında yayınlandı. Referans yayın olarak kabul edildi ve bütün dünyadaki
çocuk hekimlerine gönderildi.

ARAŞTIRMA BAŞKANI ŞAŞKIN

Araştırma için 494 Şilili çocuk yaklaşık 10 yıl boyunca izlendi. Çocuklar, 10 yaşına geldiklerinde
yüksek demirli mamalarla beslenenlerin IQ'larının tam 11 puan daha düşük çıktığı ortaya çıktı.
 Araştırmanın başkanlığını yapan Michigan Üniversitesi Ann Arbor Üniversitesi'nde Çocuk
Hastalıkları Profesörü olan Betsy Lozoff, "Sonuçlar beni de çok şaşırttı. Çünkü ben normalde
demir kullanılmasını düşünen biriydim. Bütün ömrüm boyunca bunu destekledim" diye itirafta
bulundu. Araştırmaya katılan çocukların 6 aylıktan 10 yaşına kadar hemoglobin seviyeleri
düzenli olarak ölçüldü. Hemoglobinin az olması demir eksikliğini gösteriyordu. Demir oranlarında
hiçbir eksikliğe rastlanmadı. Bu sırada hareket kabiliyetleri, hafıza, okuma, aritmetik yetenekleri
izlemeye alındı. Demirle kuvvetlendirilmiş mama alan çocuklar ile diğer çocuklar karşılaştırmalı
olarak kaydedildi.

GELİŞİMSEL SORUNLAR...

10 yaşına geldiklerinde az demirle beslenen çocukların gelişimleri her alanda daha iyi sonuç
lar verirken yüksek demirle beslenenlerin IQ alanlarında daha düşük skorlar elde edildi.
Üstelik araştırma kanlarında hiç demir ihtiyacı olmadan yüksek demirli mamalarla beslenen
çocuklarda IQ sonuçlarının daha da kötü olduğunu kanıtladı. Çalışma, 12 miligram/litre
demirle kuvvetlendirilmiş mamalarla beslenen çocuklarda gelişimsel sorunların ortaya
çıkabileceğini iddia ediyor. 6.7 miligram/litrenin altında demir içeren mamalar düşük
demir formüllü olarak kabul ediliyor. Demirle kuvvetlendirilmemiş mamaların içinde
ise 1.5 miligram/litrenin altında demir bulunuyor. Yüksek demir katkılı mamalar başta
ABD olmak üzere birçok ülkede yaygın olarak kullanılıyor.

Düzenleyen yessim - 30 May 2008 Saat 11:21
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8271
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 11:24
Allah allah daha neler duyacağız bakalım...İnsan nasıl doğru davranacağını şaşırıyor...
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 11:32
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Allah allah daha neler duyacağız bakalım...İnsan nasıl doğru davranacağını şaşırıyor...
Dün haberler söylemiş.ben haberin sonuna yetişince araştırayım dedimmm.Ne olacak bu halimiz?Neye güveneceğimizi şaşırdımWacko
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1357
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 12:02
ben hep yazıyorum annemiz ve babamızdan öğrendiklerimizi kendi bildiklerimizle birleştirmek lazım
     her gelişmeyi takip edersek karışıyoruz mıxer gibi olduk
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
Liiiz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 330
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 13:50
Benim annemde bir hemşire olarak sağlığın hiçbirşeyi garanti değildir der. Bugün iyi denilen iki sene sonra kötü denilebilir. Bugün yapılmaması gereken şey iki sene sonra yapılsın denilebilir der. Bana söylediği sürekli doğal ol, abartıya kaçma herşeyin fazlası zararlı diyor.
bende aşırı pinpirikli bir anne olarak bol bol okuyarak takip etmeye çalışıyorum.

Cennet Kokulum
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 13:55
arkadaşlar bende çok şaşkınım. yani demir oranını 1.5 miligram/litrenin altında ise sorun yokmu sonuç olarak. benim kullandığım mama ( mi..... ap....) 1,2 mg demir olduğu yazıyor.  kullanmaya devam edebilirmiyim yani. ben hepten tedirgin oldum bebeğim beni emmediği için sürekli mama içiyor çünküConfusedConfusedConfused
Yukarı Dön
nisanaz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1014
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 May 2008 Saat 23:56
VALLA KIZLAR DÜN DUYDUĞUMA GÖRE 4-7 MG ARASI DEMİR TAKVİYESİ FAZLA DEDİ DOKTOR MAMALARDA A.... YOKTU BEN BAKTIMDA 100CC 1,2 MG VARMIŞ
07/08/2007 12:05
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2008 Saat 00:44
valla ben de duydum onu dün haberlerde.. ne yapcaz iş iten geçti valla galiba..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.