|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
meryem82 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Nis 2014 Saat 12:38 |
![]() |
|
![]() |
|
meryem82 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, biraz önce tekrar inceledim yumurtanın kendi değil üstünde bir şişlik ve sertlik mevcut.. ayrıca biraz morarma var..Yarın doktora götüreceğim ama çok endişeliyim. İnternette okudukça endişem dahada artıyor, varikosel, testis tümörü gibi şeylerden de bahsediyor.Ayrıca şu anda hafif ateşi var.Keyfi yerinde ağrısı acısı yok.Geçirdiği üsye ile alakalı bir durum değildir heralde..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120023 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Varikosel; bu yasta olmaz, Ergenlik cagi hastaligidir, onu gec!
2- Testis tumoru: testisin kendi ustunde olurlar. a) Teratomlar: Testis uzerinde, mercimekten buyuktur. b) Seminomlar: Testisin bir kosesinde, sert bir dugmecik halinde baslar. Hasta idrarinda; "Gebelik testi" (+) olur!!! Memelerde buyume olabilir.. Bunlar haricinde, cocukluk caginda bizim en cok korktugumuz hadise; "Torsiyon" denilen ve testisin kendi etrafinda donmesi ile kordonlarin bogulmasi hadisesidir. AGRI VARDIR... Bilhassa testis elle yukari kaldirildiginda, siddetli agri olur.. BUNLARIN HEPSINI, BIR KALEMDE GECIN..... OLABILECEKLER: 1- Hidrosel: kendiliginden gecer. Karanlik bir odada, ufak bir "cep fenerini" torbasina degdirdiginizde, torba, "ampul gibi" parlar. 2- Fitik : Nazik bir sekilde yukari ittiginizde, kaybolur. Doktora gidin, gosterin ama bana haber vermeden, sakin baska bir islem yaptirmayin. |
|
![]() |
|
çok teşekkür ederim.. fener olayını gece deneyeceğim.Yarın doktordan sonra sizi bilgilendiririm. İyiki varsınız hocam
|
|
![]() |
|
Doktora gittik fıtık dedi.Ameliyat için çocuk cerrahisine yönlendirdi.Bağırsak girmiş kanala dedi.Çocuk için baya büyük bir fıtık bu dedi yetişkinde olsa kafa kadar olurdu dedi.Şimdi eve geldik.Ameliyat hemen olması gerekli sanırım.2 gündür ateşi var bu üsye'nin geçmesini beklemek gerekmez mi.Ayrıca ameliyat öncesi tetkiklerde akciğer grafisi falan istiyorlarmış illa gereklimi boşuna radyasyon almasın diye.Bizden isteyeceklermi bilmiyorum duydum sadece..Fikirlerinizi bekliyorum hocam
|
|
![]() |
|
Ayrıca erkek çocuklarda genelde çift taraflı oluyormuş bizim şu an yok ama ameliyat esnasında diğer kanalda açıksa onuda kapatırlar değil mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120023 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Insallah, namuslu ve bilgili bir Cocuk Cerrahina rastlamissinizdir... Doktor eli ile iterek, fitik kesesini iceri sokamadi ise; FITIK DEGILDIR....Dikatli olun.
Ameliyat oncesi tetkikler,boyle basit ameliyatlarda; hikayedir, islerine geldimi (ameliyathane dolu ise) ust solunum yolunu bahane ederler, islerine gelmedimi,(hasta kacmasin, vazgecmesin diye) hicbir tetkik yapmadan da ameliyata alirlar.. Sutlerine kalmis bir durum. |
|
![]() |
|
daha çocuk cerrahına gitmedik hocam bulunduğumuz yerde yok.Birde o muayene edecek.. ben dün gece fener tutmuştum şiş taraf turuncu renk olmuştu o yüzden hidrosel diye düşünmüştüm.Ancak bugünkü çocuk doktoru içine kaçıyor bak dedi fıtık bu dedi.Kasıkta bir şişlik yok testise inmiş artık demekki bilmiyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|