Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Sünnet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - testislerde şişlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtestislerde şişlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 129
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: testislerde şişlik
    Gönderim Zamanı: 27 Nis 2014 Saat 12:38
Confused Merhaba Hocam, 39 aylık olan oğlumun sol tarafında testislerde mi yoksa torbanın içinde başka bir yerde mi bilmiyorum şişlik ve sertlik var.Bugün farkettim .Hidrosel olabilir mi? Doktora gitmeden önce size danışmak istedim.Çünkü hemen ameliyat edelim diyeceklerdir büyük ihtimalle...Sizce neden olabilir???
Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2014 Saat 13:15
      Hocam, biraz önce tekrar inceledim yumurtanın kendi değil üstünde bir şişlik ve sertlik mevcut.. ayrıca biraz morarma var..Yarın doktora götüreceğim ama çok endişeliyim. İnternette okudukça endişem dahada artıyor, varikosel, testis tümörü gibi şeylerden de bahsediyor.Ayrıca şu anda hafif ateşi var.Keyfi yerinde ağrısı acısı yok.Geçirdiği üsye ile alakalı bir durum değildir heralde..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120023
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2014 Saat 18:48
1- Varikosel; bu yasta olmaz, Ergenlik cagi hastaligidir, onu gec!
2- Testis tumoru: testisin kendi ustunde olurlar.
   a) Teratomlar: Testis uzerinde, mercimekten buyuktur.
   b) Seminomlar: Testisin bir kosesinde, sert bir dugmecik halinde baslar. Hasta idrarinda; "Gebelik testi" (+) olur!!! Memelerde buyume olabilir..
Bunlar haricinde, cocukluk caginda bizim en cok korktugumuz hadise; "Torsiyon" denilen ve testisin kendi etrafinda donmesi ile kordonlarin bogulmasi hadisesidir. AGRI VARDIR... Bilhassa testis elle yukari kaldirildiginda, siddetli agri olur..
BUNLARIN HEPSINI, BIR KALEMDE GECIN.....

OLABILECEKLER:
1- Hidrosel: kendiliginden gecer. Karanlik bir odada, ufak bir "cep fenerini" torbasina degdirdiginizde, torba, "ampul gibi" parlar.
2- Fitik : Nazik bir sekilde yukari ittiginizde, kaybolur.
Doktora gidin, gosterin ama bana haber vermeden, sakin baska bir islem yaptirmayin.
Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Nis 2014 Saat 19:33
çok teşekkür ederim.. fener olayını gece deneyeceğim.Yarın doktordan sonra sizi bilgilendiririm. İyiki varsınız hocam 

Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2014 Saat 15:04
     Doktora gittik fıtık dedi.Ameliyat için çocuk cerrahisine yönlendirdi.Bağırsak girmiş kanala dedi.Çocuk için baya büyük bir fıtık bu dedi yetişkinde olsa kafa kadar olurdu dedi.Şimdi eve geldik.Ameliyat hemen olması gerekli sanırım.2 gündür ateşi var bu üsye'nin geçmesini beklemek gerekmez mi.Ayrıca ameliyat öncesi tetkiklerde akciğer grafisi falan istiyorlarmış illa gereklimi boşuna radyasyon almasın diye.Bizden isteyeceklermi bilmiyorum duydum sadece..Fikirlerinizi bekliyorum hocam 
Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2014 Saat 15:14
Ayrıca erkek çocuklarda genelde çift taraflı oluyormuş bizim şu an yok ama ameliyat esnasında diğer kanalda açıksa onuda kapatırlar değil mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120023
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2014 Saat 20:47
Insallah, namuslu ve bilgili bir Cocuk Cerrahina rastlamissinizdir... Doktor eli ile iterek, fitik kesesini iceri sokamadi ise; FITIK DEGILDIR....Dikatli olun.
Ameliyat oncesi tetkikler,boyle basit ameliyatlarda; hikayedir, islerine geldimi (ameliyathane dolu ise) ust solunum yolunu bahane ederler, islerine gelmedimi,(hasta kacmasin, vazgecmesin diye) hicbir tetkik yapmadan da ameliyata alirlar.. Sutlerine kalmis bir durum.
Yukarı Dön
meryem82 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı meryem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2014 Saat 20:53
daha çocuk cerrahına gitmedik hocam bulunduğumuz yerde yok.Birde o muayene edecek.. ben dün gece fener tutmuştum şiş taraf turuncu renk olmuştu o yüzden hidrosel diye düşünmüştüm.Ancak bugünkü çocuk doktoru içine kaçıyor bak dedi fıtık bu dedi.Kasıkta bir şişlik yok testise inmiş artık demekki bilmiyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.