Malzemeler
1 parça tavuk
1 çorba kaşığı yoğurt
3 " kaşığ un
1-2 " kaşığı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı)
Yarım limon
tuz
1 parça tavuğu haşlayın (but olur göğüs olur evinizde hangisi mevcutsa farketmez, yalnız deriyi sevmeseniz bile tütsüleyerek derileriyle kaynatın sonra soyarsınız)
haşladığnız tavuğu didin
başka bir tencerede 1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
yarım limon
1 yemek kaşığı yoğurdu bir yemek kaşığı sıvıyağla cırpın
kaynamış olan tavuk suyundan azar azar (önce bir kaşık yardımyla azar azar dökünki kesilmesin) dökün sonra orta ateşte kaynayana dek karıştırın (eğer kaynağında kesilmediyse daha da kesilmez, velevki kesildi blenderdan cekebilirsiniz)
sonrasında arzu ederseniz sehriyeyi kavurup yada kavurmadan tencereye ilave edip piştikten sonra didiklediğiniz tavukları da ekleyip 5 dak.daha ocakta tutup kapatın.
Afiyet olsun
Düzenleyen fatmabek - 26 Eyl 2008 Saat 00:16