Karnıbahar kokuyor ben yiyemiyorum diyen herkes bu sekilde pisince yedi.. Gercekten de cok nefis oluyor...
Kıymalı Karnıbahar (Karnabahar)
Zorluk Derecesi :
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 30 dk
Dinlenme Süresi : 0 dk
Toplam Süre : 50 dk
Malzeme Listesi
1 Kilogram Karnıbahar
300 Gram Kıyma
2 Adet Soğan
1 Avuç Pirinç
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber (Arzu Edilirse)
Terbiye İçin
1 Adet Yumurta
1 Adet Limon
Nasıl Yapılır?
1. Karnıbaharı yıkayarak çiçek çiçek ayırın. Bir adet bütün karnıbahar tam olarak bir kilo gelmemektedir. Dilerseniz 1 kilo kadar parça parça satılanlardan alabilirsiniz, dilerseniz irice bir bütün olarak alabilirisiniz.
2. Soğanları soyup yıkayarak yemeklik doğrayın. Tencereye alın ve yağda hafif yumuşayıncaya dek çevirin.
3. Kıymayı ilave ederek soğanlarla birlikte kavurun. Onlar kavrulurken salçayı da tencerenin içinde yer açarak kavurun ve kokusu çıkınca yarım çay bardağı soğuk su ile çözdürerek karıştırın. Dilerseniz tad vermesi için yarım çay kaşığı kadar karabiber serpin.
4. Hazırladığınız kıymalı harcı bir kenara alarak tencerenin alt kısmına karnıbaharları dizin. Pirinci yıkayıp suyunu süzerek karnıbaharların üzerine gelecek şekilde serpiştirin. Pirinç karnıbaharların kokusunu alacaktır. Kıymalı harcın altına koymanın sebebi de çiğ ve kıtır kıtır kalmalarını engellemektir.
5. Karnıbahar ve pirinçleri yerleştirdikten sonra kıymalı harcı karnıbaharların üzerine serin ve bir çay bardağı kadar su ilave edin. En üste tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta hararetli ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 ya da 25 dakika kadar pişirin. Tencerenin kapağını açmadan ocağın altını kısın.
6. Terbiyesi için yarım limonun suyunu bir kaseye sıkın ve bir adet yumurtanın sadece sarısını limon suyuna ekleyin. İyice çırpın. Karnıbahar hafif ılıdıktan sonra terbiyeyi yemeğin üzerinde gezdirin. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar daha dinlenmesini sağlayın. Limonlu terbiye bu sebzenin kokusunu ve lezzetini değiştirecektir.
Afiyet Olsun,
Düzenleyen sibel - 10 Ara 2009 Saat 14:06