Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Sebze Yemekleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Terbiyeli Kıymalı Karnıbahar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuTerbiyeli Kıymalı Karnıbahar

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Konu: Terbiyeli Kıymalı Karnıbahar
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 15:15
Karnıbahar kokuyor ben yiyemiyorum diyen herkes bu sekilde pisince yedi.. Gercekten de cok nefis oluyor... 

 

Kıymalı Karnıbahar (Karnabahar)
Zorluk Derecesi :       
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 20 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 30 dk
Dinlenme Süresi : 0 dk
Toplam Süre : 50 dk

Malzeme Listesi
1 Kilogram Karnıbahar
300 Gram Kıyma
2 Adet Soğan
1 Avuç Pirinç
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber (Arzu Edilirse)
Terbiye İçin
1 Adet Yumurta
1 Adet Limon
Nasıl Yapılır?
1. Karnıbaharı yıkayarak çiçek çiçek ayırın. Bir adet bütün karnıbahar tam olarak bir kilo gelmemektedir. Dilerseniz 1 kilo kadar parça parça satılanlardan alabilirsiniz, dilerseniz irice bir bütün olarak alabilirisiniz.

2. Soğanları soyup yıkayarak yemeklik doğrayın. Tencereye alın ve yağda hafif yumuşayıncaya dek çevirin.

3. Kıymayı ilave ederek soğanlarla birlikte kavurun. Onlar kavrulurken salçayı da tencerenin içinde yer açarak kavurun ve kokusu çıkınca yarım çay bardağı soğuk su ile çözdürerek karıştırın. Dilerseniz tad vermesi için yarım çay kaşığı kadar karabiber serpin.

4. Hazırladığınız kıymalı harcı bir kenara alarak tencerenin alt kısmına karnıbaharları dizin. Pirinci yıkayıp suyunu süzerek karnıbaharların üzerine gelecek şekilde serpiştirin. Pirinç karnıbaharların kokusunu alacaktır. Kıymalı harcın altına koymanın sebebi de çiğ ve kıtır kıtır kalmalarını engellemektir.

5. Karnıbahar ve pirinçleri yerleştirdikten sonra kıymalı harcı karnıbaharların üzerine serin ve bir çay bardağı kadar su ilave edin. En üste tuz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta hararetli ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 ya da 25 dakika kadar pişirin. Tencerenin kapağını açmadan ocağın altını kısın.

6. Terbiyesi için yarım limonun suyunu bir kaseye sıkın ve bir adet yumurtanın sadece sarısını limon suyuna ekleyin. İyice çırpın. Karnıbahar hafif ılıdıktan sonra terbiyeyi yemeğin üzerinde gezdirin. Tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kadar daha dinlenmesini sağlayın. Limonlu terbiye bu sebzenin kokusunu ve lezzetini değiştirecektir.

Afiyet Olsun,

Düzenleyen sibel - 10 Ara 2009 Saat 14:06
Yukarı Dön
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 15:19
hızlıresimden yukleyince kocaman oluyor o yuzden kaldirdim...

Düzenleyen zelmore - 09 Ara 2009 Saat 15:20
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 15:21
ama böylede yasak
hilal arkadasim gelince ilgilenecektir



Düzenleyen yasemin - 09 Ara 2009 Saat 15:23

Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Kayıt Tarihi: 28 Eki 2007
Konum: Diyarbakır
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24972
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 20:32
Orjinalini yazan: zelmore zelmore Yazdı:

hızlıresimden yukleyince kocaman oluyor o yuzden kaldirdim...
Yonca'cım nerde takılıyorsdan nerde sorun yaşıyorsan anlat birlikte halletmeye çalışalım olurmu,ama fotolar böyle küçük olmasın lütfen,bi msj at hallederizSmile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4308
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 20:41
yonca ellerine sağlık biz karnabaharı çok severiz bi de böyle pişirem ..az zahmetli gibi gözüküyo..haşlama falan yok ya...
Yukarı Dön
TÜBAY Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye


Kayıt Tarihi: 10 Nis 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4240
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 21:51
ellerine sağlık canımClap
ALDIĞIM İKİ NEFES;EŞİM VE KIZIM
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Kayıt Tarihi: 27 Şub 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5123
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2009 Saat 23:27
bende alıp denicem ,böyle güzel görünüyo..ellerine sağlıkClap
Yukarı Dön
zelmore Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 03 Ara 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 78
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2009 Saat 20:04
meryem ben haşlayarak yapmadim hiç... ama karnabahar zaten hem haşlayip hem pişirilince cok dagilir gibi geliyor...

cuma gunu ofiste karnibahar yemegi vardi, onlar da icine pirinc atmamislar ama limonla terbiye yapmislardi. bri de diri kalacak sekilde pisirmisler sebzeleri dagilmamisti hic. ben baskasinin pisirdigini yiyemem pek ama bu cok guzel olmustu... işin sırrı limonmuş demek ki :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.