Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - temızlık maddelerı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtemızlık maddelerı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
merayildiran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Konu: temızlık maddelerı
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2010 Saat 02:02
benım sıze bır sorum olacaktı ozkan bey ben temızlık yaptıgım gunler gece yatınca gogsumde kus sesı gıbı bır ses oluyordu ben bundan rahatsı oldum ve doktora gıttım anlattım sıkıntılarımı en cokta camasırsuyu kullandıgımda ve agır kokular oldugunda oluyordu bu durum sureklı dotor rontgen ve kan testı ıstedı sonuc temız cıktı ama temızlık malzemesı kullanmamamı astım hastası adyı oldugumu soyledı doktor ıkı tane ılac verdı bebegım var emzırdıgım ıcın ıcmedım bırkac ay oluyor ama bır dahada gıtmedım doktora am aevımde temızlık yapmak zorundayım ve cok dıkkat etmeye basladım bıtkısel temızlık urunlerı aldım su sıralar okadar olmuyor ıcımdekı ses ama btkısel urunlerde etkılermı yada astım olursam nasıl anlarım ve baska nelerden uzak durmalıyım bunlar hep kafamda soru ısaretı olarak takılıyor sıden yardım ıstıyorum tekrar doktora mı gıtmelıyım ne yapabılırım yardımcı olursanız sevınırım basındayken onlem almak ıstıyorum oyleyse tabı.tesekkur ederım

Düzenleyen hilal - 07 Mar 2010 Saat 14:19
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mar 2010 Saat 22:21
Öncelikle  şunu  iyi  bilmelisiniz.  Astım  ilaçlarının  tamamına  yakını  ( notta, once  air,  singulair  veya  antihistaminik  ilaçlar  hariç)  hamilelik,  emzirme  dönemlerinde  güvenle  kullanılabilir.  Eğer  doktorunuz  size  inhaler  ilaç  (  yani  bir  cihaz yardımı  ile  içindeki  ilacı  içinize  çektiğiniz  ilaçlar  ; seretide ,  symbicort,  foradil,  foster  gibi  veya  ventolin   )  verdiyse  bunları  güvenle  kullanın.  Astımın  en  öncelikli  tedavisi  kişinin  kendisini  ve  allerjenlerini  tanımasıyla  başlar.  Hangi  koku,  hangi ilaç ,  hangi  çiçek,  toz  veya  ağaç  dokunur  bunları  zamanla  öğnerek  bununla  yaşamayı  öğrenebi,lirsiniz.  Temizlik  yapmak  zorundaysanız  3m  maskeler  ile  kendinizi  koruyun.  Özellikle  elektrik  süpürgesi,  açtığınızda  iyice  odayı  havalandırın  ve  maske  kullanın.  parfüm,deodorant  ve  benzeri  ürünler  kullanmamaya  çalışın.  Sigara  içmeyin,  içilmesine  müsaade  etmeyin.    Nefes  darlığı  şikayetiniz  gerileyince  1  hafta  süreyle  allerji  ilacınızı  bırakarak allerji  polikliniğine  başvurun  ve  test  yaptırın.  İlaçlarınızı  düzenli  kullanın.  Nefes  darlığı  şikayetiniz  başladığı  anda  ,  ilerlemesini  beklemeden  doktora  başvurun.  Çok  şey  yazmıs  olabilkirim.  Ancak  bunların  hepsi  rahatlıkla  yapılabilecek  şeyler.  Şikayetlerinizin  azaldığını  göreceksiniz.  Geçmiş  olsun....
Yukarı Dön
merayildiran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 31
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Mar 2010 Saat 23:21
doktor bey sıze temızlık malzemelerıyle ılgılı soru sormustum cevabınız ıcın tesekkur ederım ama ben henuz astım hastası degılım ve doktor bana nac 600 bıde baska bır ılac vermıstı sprey verecekmısınız dedım cok gencsın bunları kullan gecmezse gel ozaman spreye baslarız demıstı kullanmadım ama kendıme dıkkat edıyoum ve temızlık malzemelerı kullanacagım zaman maske kullanıyorum su anda ıyıyım nefes sorunumda yok hıc olmadı zaten ılac kullanmasam kendıme dıkkat etsemde ılerlermı yanı astım hastası olurmuyum doktor astım hastası adayısın demıstı ozaman bana.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.